Zostały do obsadzenia dwa kwadraty. Muszę się zainspirować u Madżenki
Ciekawa jestem, kiedy trawa wzejdzie ?
W poniedziałek zdejmujemy kratki. Donice muszą trochę poczekać na obsdzenie
Wróciłam i wrócę tam znowu na 100% .Mieszkaliśmy w uroczej wiosce ,w Koło lasy ,kilka domów ,słaby zasięg telefonii ,do sklepu 1,5 km .Do granicy Czeskiej 3 km ,ruch znikomy ,kilka aut w ciągu dnia ,cisza spokój ,śpiew ptaków ,beczenie baranów i szum strumyka, było słychać spacerując lub bujają się na huśtawce.Zakochałam się w Międzygórzu ,z wrażenie zrobiłam tam tylko jedną fotę przy wodospadach Wilczki.
Na tej rabatce będą róże, na razie posadziłam obwódkę z małych bukszpanów:
Posadziłam naparstnicę, ale nie wiem, jakikolor, bo siałam mieszankę, zobaczę, jak zakwitnie:
Zrobiłam obwódkę z przymiotna, dosadziłam sadzonki trzmieliny:
Na koniec dnia wyglądało tak:
Na zdjęciu moja wysiana w ubiegłym roku w marcu. Jest dość wysoka, ok. 40 cm. Posadziłam co 20 cm i w tym roku wykopałam co drugą, ale nadal jest gęsta. Tu na początku kwitnienia. Niestety po deszczu się pokłada.
Wczoraj i dziś pracowałam w ogrodzie. Niewiele czasu miałam na ogrodowisko.
Najpierw rozwieźliśmy ziemię i przez kilka godzin wyciągaliśmy korzenie po winobluszczu z donicy:
Potem sialiśmy trawę i sadziłam moje przedszkole na miejsca stałe: trzmielinę, bukszpan, naparstnicę i zrobiłam obwódkę z byliny zwanej przymiotnem. wokół jodły
Tak wyglądały sadzonki bukszpanu, wsadzone z małych ścinków w czerwcu do doniczek: