Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:13, 22 sie 2014

Do góry
Witam ponizej przedstawiam rabate i prosze o podpowiedz miedzy lawenda a chryzantemami chcialam dac zurawke czy bedzie pasowac?
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 18:12, 22 sie 2014

Do góry
Jolu, póki co opowiem, że dziś się narobIłam w ogrodzie, i na dodatek efektów na poletku nie widać. Za to jeszcze widać multum pracy do wykonania w kuchni. Pomidory skrzynka do zamiany na przecier. Borówkę planuję zdżemować , ale to potrwa, bo cały kosz grzybowy dziś zebrałam. 8 szt dorodnej cukinii. No i maliny słój 3 -litrowy uzbierałam. Teraz ździebko odpocznę i dalej do kuchni.
Zdjęcia czekają na wgranie do kompa. Pranie do zrobienia. I na jutro zaproszenoie do wnusi na urodziny.

O moich wojażach wkrótce.

Początki mojego ogródka. 18:01, 22 sie 2014

Do góry

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:57, 22 sie 2014

Do góry
Marzenko.....jak nie znajdziesz, kupię cidzięki, ale chyba im ciasno

Aniu....fajnie, że wpadłaś

też gonię, pozdrawiam z fotkami
floksy jeszcze kwitną

te dzielne też

limki różowieją

pozostałe też NN i Vanilki
ale są i nowe kwiaty

dobrej nocki
Obwódki formowane inne niż z bukszpanu 17:55, 22 sie 2014

Do góry
Obwodka z trzmieliny
Początki w Kruklandii 17:45, 22 sie 2014

Do góry

cudnie, ale jak tu będziesz przechodzić?czy skikać?
Nasz przydomowy ogródek 17:31, 22 sie 2014

Do góry
Kasiu jak jest coś do plewienia to dobry czas bo ziemia wilgotna i chwaściory same wyłażą.

Karolu dzięki.

Zobaczcie jaki prezencisko dziś otrzymałem. Dziewczyna zadzwoniła do drzwi i powiedziała że chce aby prezent rósł w tym ogródku. Wypiliśmy kawkę, nie obeszło się też bez placka z jabłkami i śliwkami.
Tylko czy ta piękna rozplenica przetrwa zimę i wystartuje na wiosnę? Jestem dobrej myśli.

Nie ma co dumać - już posadzona. Wydaje się że miejsce na nią czekało.

Do raju daleko - u Ewy 16:49, 22 sie 2014

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Witaj, Jakubie
Mąż uwielbia ciąć bonsai, brakuje mu tylko czasu
Tu wiosenny kącik bonsaiowy (latem tak ładnie nie wygląda)

Drewutnię w stylu japońskim też sam zrobił

Cudowne ujęcie, drewutnia naprawdę jest piękna i nadaje takiego klimatu..
Przedogródek z lawendami 16:19, 22 sie 2014

Do góry
Witajcie drodzy Forumowicze!

Własnie kończę tworzenie miejsca na mój przedogródek przy szeregowcu. Oczywiście miejsca nie będzie zbyt wiele ale uwielbiam rośliny wkoło domu i chciałabym również przed domem stworzyć coś na co mogłabym patrzeć przez cały rok.
Marzą mi się rośliny przypominające Toskanię ale w moim klimacie raczej to niemożliwe. Mieszkamy w Szczecinie na samym szczycie wzgórz warszewskich i troche u nas wiejePrzedogródek leży od zachodniej strony więc słońce jest od ok 11 do samego końca dnia.
Musze obsadzic trzy miejsca : 1. lewa i prawa strona wjazdu do garażu, pas miedzy ogrodzeniem i chodnikiem i 3. i oczywiście sam przdogródek przy wejściu do domu

Chciałaby by wśród roślin zauważalna była lawenda i inne rośliny w kolorach lila i fiolet. Do wykorzystania mam wśród mojego zapasu ogrodowego, piękna azalie o kwiatach barwy ciemnego pomarańczu (krzew duży do przesadzenia ze starej działki (około 7 letni),3 tuje kuliste wysokość około 40 cm, parę trzmielin, 2 krzewuszki (jednia o liściach biało zielonych a druga o zielonych liściach czerwonych kwiatach, oraz młody krzew hortensji bukietowej.
W tej chwili zamieszczę zdjęcia z placu budowy poglądowo
Blaski i cienie nowego życia 15:56, 22 sie 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Duży urok w ilości i powtarzalności - zapisuję do kajecika. Niby wiadomo ale jak widać, to lepiej uwierzyć. A u Ciebie widać.

U mnie oset plewię ale skrzypowi mówię NIE.

Nie mam planów ogrodniczych - jakieś zaćmienie.

Ewo
zobaczyć i uwierzyć to powiedziałabym jeden z wątków ogrodowiska nie miałabym takiej rabaty gdyby nie forumowa nauka a propos planów ja też miewam zaćmienia i brak koncepcji. A czasem bywa jeszcze okrutniej- koncepcja jest a możliwości brak (przeróżnych)więc głowa do góry, natchnienia przychodzą niespodziewanie.

ka1sia napisał(a)
Ilość i powtarzalność, trafiłaś w dziesiątkę, Ula
u mnie też hortusie królują, czy mi się wydaje, czy jakoś wcześnie przebarwiają się w tym roku? jesień? oj, nie... jeszcze nie!
buziaczki, Ula

Kasiu, dzięki za pozytywną opinię. Tak szybko można mieć piękniej w ogrodzie. Rzeczywiście jesień szybko nadchodzi, ale zauważyłam również że hortki wypuszczają jeszcze nowe kwiatostany zielone, więc może będzie piękna złota jesień

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:29, 22 sie 2014

Do góry

W Dolinie Muminków 15:26, 22 sie 2014

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Piękna
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:25, 22 sie 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:22, 22 sie 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:16, 22 sie 2014

Do góry
Dawno nie było fotek z ogrodu rozterkowej

w deszczu

W Dolinie Muminków 15:15, 22 sie 2014

Do góry
BASIA8 napisał(a)
Poniżej Nasza Przyjaciółka
Tequila

Basiu śliczna jest taką właśnie chcemy
Ogrodowa zachciewajka :) 15:13, 22 sie 2014

Do góry
Basiu niestety choróbska i szkodniki grasują, no ale nie ma lekko. Chce się mieć ogród trzeba się i z tym liczyć.
A Waszego zwierzaka widziałam i pokochałam od pierwszego wejrzenia taką sunię chcemy mieć koleżankę dla ciotki-sąsiadki Brylanta
Moja ciotka kupiła dwa lata temu (od jednego człowieka z okolicy) psiura i jest ok więc chyba najpierw tam zajrzymy jak nie, będę szukała dalej. Choć namiary możesz podać na priv

Brylant
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:11, 22 sie 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

Zachwycił mnie ten zakąteczek Cudownie zrobione kanciki!
Kotek - wie, gdzie najlepiej
Gdybym nie czytała tego co pod fotami to pomyślałabym, że w pewnej części ogrodu, zamiast u Ciebie, jestem w lesie Ściskam serdecznie

Leśne klimaty uwielbiam, cieszę się, że tak właśnie odbierasz mój ogród chociaż w pewnej części ogrodu

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 14:45, 22 sie 2014

Do góry
GratulacjeNastępnych setek
Nasz przydomowy ogródek 14:17, 22 sie 2014

Do góry
OOOO Ka1sia u mnie. Tak się cieszę. Pozdrawiamy również z Krysią. Chwasty wyrywam przed zrobieniem foty he he. Ale żeby nie było tak różowo to specjalnie dla Ciebie fota z chwastami.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies