Basiu piękna gaura u mnie wymarza, robiłam kilka podchodow i mi ginęła, chociaż ją zabezpieczałam zgodnie z zaleceniem Ani Monte... i w tym roku definitywnie z niej zrezygnowałam
Doniu znalazłam zdjęcia ładna ta tojeść Autum Snow tam kupowałaś? czekoladki mam dwie przy różach ale nie wim czy nie przesadzę, ale nie wiem jeszcze gdzie
Jagódko - kwiatki od Ciebie - zobacz jak podrosły. Tylko nie pamiętam jak się nazwywają - wiem, że są piękne i mają białe delikatne kwiatki i u Ciebie rosną przy oczku
inna różyczka
Jodła po zabiegu chemicznym odcięte od dołu - jutro rozpocznę działania przy następnej rabacie - jest nowe miejsce do obsadzania i
nowa rabata z bliska
ponowne kwitnienie - drugie - jesienne
jest jeszcze sporo pąków - miłego początki
Agato, piszesz jak najbardziej sensownie! To ja, pewnie ze zmęczenia, nie wczytałam się zbytnio w tekst i nie podjęłam dyskusji po torze Twoich myśli...
A na działce wczoraj i dziś spędziłam sporo czasu. Po tylu dniach nieobecności było co robić
A to zdjęcia z wczoraj i dzisiaj
Gaura, chociaż młodziutka, to coraz piekniejsza
Ponownie zakwitł zawciąg nadmorski Rubrifolia i zawilec wielkokwiatowy
Mam nową starą rabatę. Przycięłam dość znacznie derenia - zacieniał jałowiec - poszedł pod topór i mam nową ławkę - ha ha ha
jesień
jodłę wczoraj potraktowałam chemią - dalej walczę o nią
To mi wygląda na przymiotno ogrodowe lub astra alpejskiego - pierwsze kwitną latem i są dosyć wysokie - ok. 0.5 -0.7 m, drugie wiosną i są niskie - ok. 0.25 m