Danusiu te dżemiki możesz zastosować do gotowego biszkoptu na przełożenie, można do niego dodać jakąś rozpuszczona galaretkę owocową, wtedy lepiej będzie wiązał w cieście lub jak ja robię jabłka na szarlotkę, to ścieram, dodaję cukru trochę zasmażam i do słoika , pasteryzuję do zamknięcia słoika, a potem można używać do ciasta np. pół kruchego czy kruchego czy ucieranego tylko, kruche trzeba ponakłuwać widelcem a na ucierane posypać przed jabłkami trochę mąki
do tego dżemiku dodałam żelfix dr, Oedtkera 3:1, tzn. kilogram owoców na 35 dkg cukru
Nie - zostały mi siewki i je tu wsadziłem, ale tu piasek i nie za bardzo rośnie - w przyszłym roku posadzę je za lawendami wcześniej, chyba będzie to dobre połączenie? A pod werbenami ziemia aż różowa od opadłych kwiatów, mam nadzieję, że będą z tego nasiona
W tym szerszym miejscu daj jakiegoś ładnego buka albo miłorząb a jako wypełnienie prostokąta kulki z tawuł Golden Princesse - cięte idealnie Albo miskanty zamiast kulek albo na dodatek.
Żeby zwalało z nóg? To tylko hortensje Limelight i to w kilku sztuakch co najmniej Rozświetli zakątek i nie musisz myśleć co jeszcze. Na dole żurawki moga byc jeszcze na deser
Tutaj między 3 tujami a jedną tują może ze dwie duże choiny kanadyjskie by się przydały lub dwa świerki serbskie.
Danusiu, pierwotnie taki był plan. Potem zmieniłam na takie coś przy założeniu, że dokładnie między tymi tujami będą 3 miłorzęby , z przodu, na trawniku w kwadratowych skarpetach z bukszpanu. Lub 3 śliwy wiśniowe przed murem, tak żeby były widoczne od ogrodu. Teraz blisko pod murem są rododendrony. Świerki serbskie będą w kąciku, tam, gdzie jest reklama.
A wracając do moejgo pytania o żurawki - mogą być czerwone przed tymi trzema tujami i cyprysami?