Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Wszystkiego po trochu 10:40, 14 cze 2016

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Rozbujały te róże u Ciebie, że hej! Chyba troszkę wcześniej niż u mnie.
Drewutnia z białą różą bardzo fajnie wygląda, przy ścieżce są te szałwie co siałaś?
Widziałam fotki ze spotkania, na pewno miło było porozmawiać o zielonym z innymi ogrodowomyślącymi.

Agatko, niektóre już rozbujały a inne jeszcze w pąkach. tak jakoś nierówno w tym roku.
Tak to są te szałwie które siałam z własnych nasionek. One wyglądają tak samo jak ta pospolita szałwia czerwona tylko kolor mają inny, fajny
Moje małe wielkie marzenie 10:22, 14 cze 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Cześć przyszłam z rewizytą piękny dom i ogród fajnie komponujesz rośliny
Nie doczytałam czy ktoś odpowiedział nt. szałwii - ta niebieska to szałwia omączona i niestety jest jednoroczna, w przeciwieństwie do szałwii omszonej. Na początku mojej przygody z ogródkiem dałam się nabrać sprzedawcy, który zapewniał, że omączona jest wieloletnia Ale nawet jak jest jednoroczna, to jest tak ładna, że warto ją mieć chociaż jeden sezon
Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki

Dziękuję Kasieńko za odwiedziny i miłe słowa
Wiem, że ta szałwia jest jednoroczna, mam tylko 2, ale masz rację, warto ją mieć chociażby sezonowo, bo zdecydowanie ładniejsza od omszonej
Małymi kroczkami do celu... 08:14, 14 cze 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paula Deep Blue u mnie w pełnym rozkwicie - piękna jest ta szałwia

Wiedziałam, że różyca Ciebie dopadnie na całego - wiedziałam
Piękne róże kupujesz
Ta która się chwilowo obraziła to się nie martw - odbije

Napiszę Ci jaką dostałam instrukcję sadzenia róż od "mojego" Pana od róż tj. sadzić w ziemi przeznaczonej do róż, do dołka trochę obornika granulowanego i trochę nawozu, wymieszać i sadzić. Potem już nie nawozić. Opryskiwać profilaktycznie co 10-14 dni
Ja tak robię, bo to fachowiec z renomowanej, znanej szkółki róż

A u mnie Mirellka z deep blue na razie cisza, jeszcze nie kwitnie. Za to biała nadrabia

Dziękuję za instrukcję sadzenia róż, na pewno skorzystam buziaki.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:28, 14 cze 2016

Do góry
Penstemony

Dzwonki..

Finkowa szałwia.. jest najlepsza z szałwii.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 23:02, 13 cze 2016

Do góry
Zmieniamy temat:

Red Baron coraz bardziej jest Red! A szałwia niezmiennie w swoim kolorze!

Za to powojnik coraz bardziej nabiera mocy!

Mój 4 arowy azyl... 22:44, 13 cze 2016

Do góry
Ostróżki raz jeszcze i Szałwia muszkatołowa (siewki przetrwały zimę)

Ogród z widokiem na jezioro 22:03, 13 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)
O rany, Jola! Ale masz szałwię! i te białe ostróżki, bajka! a róże na altanie i nie tylko, no czarowne widoki, zachłsynęłam się, ale masz cudnie

Dzięki, pochwały właścicielki tak wspaniałego ogrodu mają dla mnie wartość szczególną.
Ogród młody, koncepcje zmieniają się co roku dzisiaj postanowiłam stożki bukszpanowe zamienić w kulki, stożki bukszpanowe i szałwia, ale szał
Ogród z widokiem na jezioro 22:03, 13 cze 2016

Do góry
Ostróżki i szałwia WOW! Jestem pod wrażeniem
Ogród z widokiem na jezioro 21:59, 13 cze 2016

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Altanka obrośnięta różami zachwyca. Szałwia cudna i chyba nie wykłada się, swojej wczoraj wydałam dwie skrzynki Ostróżki dorodne, muszę swoim obornika na jesień rzucić. Ale takiej białej nie mam, cudna jest Bodziszki u Ciebie jeszcze kwitną, u mnie już po kwitnieniu i wspaniałe wycięłam, bo łapały mączniaka, będą odbijać Pięknie u Ciebie, tak swojsko i spokojnie, aż by się chciało przycupnąć gdzieś z boczku i pokontemplować

O białą się przypomnij - jedna ma oczka białe a druga czarne, czy chcesz obydwie, wysiały mi się, ale koloru nie mogę być pewna bo błękity i kobalty rosły w pobliżu. Na kontenplacje zapraszam gdyby Cię przywiało w moje strony
Ogród z uśmiechem 21:27, 13 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Tez doczytałąm, że w ukryciu roślinki przemycane ważne, że masz frajdę, a szałwia po cięciu odbije

I to jaką Nie miałam czasu posadzić wszystkiego co kupiłam wcześniej i stojące doniczki baaardzo uwierały w oczy eMowi, po co dokładac jeszcze powód do komentarzy A tak, co z oczu to z serca i wszyscy są zadowoleni
W Kruklandii 21:18, 13 cze 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)

Juziek !! no pod stodołą(za kojcem ) posadzone 8 Fairy
Przed nimi lawenda za nimi szałwia
Piszę nowa bo przecież wszystko teraz na wiosnę posadzone
Ale wybaczam ,mogłaś zapomnieć ,bo nie pokazuję tej rabatki bo jeszcze nie ma co
Czekam na Fairy ,a wyglada na to że dadzą czadu obsypane pąkiem

Na wiosnę! Ja sklerotyk przeca!
Mogło je zmrozić? Czy wyschły?
No...wszystko mogło się wydarzyć. Fot nie pokazujesz to co ja mam zgadywać?

W Kruklandii 20:30, 13 cze 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Nowe czyli kiedy?

Juziek !! no pod stodołą(za kojcem ) posadzone 8 Fairy
Przed nimi lawenda za nimi szałwia
Piszę nowa bo przecież wszystko teraz na wiosnę posadzone
Ale wybaczam ,mogłaś zapomnieć ,bo nie pokazuję tej rabatki bo jeszcze nie ma co
Czekam na Fairy ,a wyglada na to że dadzą czadu obsypane pąkiem
Małymi kroczkami do celu... 19:52, 13 cze 2016

Do góry
Paula Deep Blue u mnie w pełnym rozkwicie - piękna jest ta szałwia

Wiedziałam, że różyca Ciebie dopadnie na całego - wiedziałam
Piękne róże kupujesz
Ta która się chwilowo obraziła to się nie martw - odbije

Napiszę Ci jaką dostałam instrukcję sadzenia róż od "mojego" Pana od róż tj. sadzić w ziemi przeznaczonej do róż, do dołka trochę obornika granulowanego i trochę nawozu, wymieszać i sadzić. Potem już nie nawozić. Opryskiwać profilaktycznie co 10-14 dni
Ja tak robię, bo to fachowiec z renomowanej, znanej szkółki róż
Mały ogród Kasi 18:35, 13 cze 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Kasiu, pięknie masz w ogrodzie. Ta różowa szałwia śliczna. A dlaczego robisz fotki na statywie?

Dubel mam nowy tel
Mały ogród Kasi 18:35, 13 cze 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Kasiu, pięknie masz w ogrodzie. Ta różowa szałwia śliczna. A dlaczego robisz fotki na statywie?

W zasadzie to chciałam opanować posługiwanie się ustrojstwem.Ale jakoś się nie pokochalismy.M ma jeszcze profesjonalny statyw do filmów może jest fajniejszy. Ale najlepiej mi z ręki.
Mały ogród Kasi 18:30, 13 cze 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Kasia, jak Ty masz pięknie! Szałwia giganteum po prostu boska! Wszystko takie przemyślane, dodatki gustownie dobrane, chyba muszę zacząć się uczyć od najlepszych
ps. Pada u Ciebie?

Fajnie że wpadlas i dziękuję za komplementy.Padało mocno juhuuu
Mały ogród Kasi 16:45, 13 cze 2016

Do góry
Kasia, jak Ty masz pięknie! Szałwia giganteum po prostu boska! Wszystko takie przemyślane, dodatki gustownie dobrane, chyba muszę zacząć się uczyć od najlepszych
ps. Pada u Ciebie?
Moje małe wielkie marzenie 13:44, 13 cze 2016

Do góry
Cześć przyszłam z rewizytą piękny dom i ogród fajnie komponujesz rośliny
Nie doczytałam czy ktoś odpowiedział nt. szałwii - ta niebieska to szałwia omączona i niestety jest jednoroczna, w przeciwieństwie do szałwii omszonej. Na początku mojej przygody z ogródkiem dałam się nabrać sprzedawcy, który zapewniał, że omączona jest wieloletnia Ale nawet jak jest jednoroczna, to jest tak ładna, że warto ją mieć chociaż jeden sezon
Serdecznie pozdrawiam i trzymam kciuki
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 13:39, 13 cze 2016

Do góry
Będę się powtarzać za innymi zachwytami lilie przepiękne, szałwia obłędna, pozdrawiam
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 12:09, 13 cze 2016

Do góry
Aniu śliczny avatarek
a szałwia po prostu gigantyczna piękna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies