Też mam takie wrażenie odnośnie geowłókniny ale akurat cisy sadzili ogrodnicy żony, ale jak to firma psadzą co klient chce. Jak będę na miejscu to zobaczę jak to tam wygląda. Generalnie pod winoroślą dałem ale wokół pni jest wycięta i ściółkowana.
Co do dalszych prac to zastanawiam się nad drugim rzędem winoośli ale raczej już za mało miejsca tam mam. Drzewka owocowe mam na podkładkach półkarłowych i chcę je bardziej niż mniej ciąć. Ile przyjać średnicę korony takiego drzewa?
Przy grządkach wzniesionych, lepiej ściółkować żwirem czy jakąś biomasą? z jednej strony żwir ładniejszy ale znając życie i tak ziemia się odczasu do czasu wysypie. Jakimiś zrębkami już nie tak estetycznie ale bardziej praktycznie.
Jak oddzielić warzywnik żeby nie było do aż tak widać i co dać w miejscu półcienistym.
Ewa plany powoli się realizują -każdy dzień bez pracy wykorzystuję na maksa -rozwalone pół ogrodu ....ale pomalutku będzie zrobione
z wysiewami na pewno coś się uda ,a coś nie
na pewno będę rozdawać -chętnych na sadzonki mam
Basiu powolutku coś tam rośnie ,tylko czasu brak na ogarnianie -mam już do pikowania sporo roślinek -w szczególności seler -jutro go muszę popikować
do doniczek też w końcu coś posadziłam