Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Szmaragdowy Zakątek 22:21, 19 sie 2014

Do góry
Kilka ostatnich fotek.
ZAWCIĄG NADMORSKI nadal zachwyca kwiatkami

TROLL ślicznie rośnie...już nie pamięta, że po wiosennych przymrozkach stracił wszystkie listki

róża KRISTAL ponownie zamierza kwitnąć

a teraz trawiszcze – sadzony wiosną miskant FLAMINGO pięknie się buja

trawka BUCHANANA obłędnie rośnie…chyba dobrze jej w tych kamyczkach

jeżyna bezkolcowa… Carola radzi, żeby ciachnąć jej wierzchołek, a jeśli „Królowa buszu” tak mówi to mus nieco ją przykrócić.

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 22:21, 19 sie 2014

Do góry
wiunia napisał(a)
A i jeszcze horti jak była biała

Fajnie mieczyki posadziłaś - trochę jak podpórki (bo to mieczyki, tak? czy kosaćce?)
Piaskownia na zakręcie 22:21, 19 sie 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

piękna i delikatna kompozycja
pospacerowałam po twoim ogrodzie podziwiając nasadzenia, zakupy i plany, jednocześnie zapisując nazwy jeżówek, ktore mi się spodobały
owocna wizyta, dzięki
pozdrawiam

Aniu, cieszę się, że się do czegoś przydałam. Dzisiaj przedstawię tegoroczną nowość -

jeżówka Caribbean Green też zmienia się podczas kwitnienia

Rododendronowy ogród II. 22:20, 19 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

To smutek na dłuższy czas a już planowany jest nastepny zwiazany z operacją kogoś bliskiego , nie widac na razie słoneczka w psychice.
Mam dzis dla Ciebie zdjecie ważki (dotąd Ty mi je pokazywałas). Jakieś śmieszne ewolucje robiła i wygląda jak baletnica w spódnicy.

śliczna dziękuję Bogdziu miałam też sfocona z błękitnymi skrzydełkami ale zdjęcie źle wyszło i wywaliłam
Bogdziu los nas czasami sprawdza i doświadcza ale będzie wszystko dobrze, tylko myśl pozytywniepozdrówka
ogrodoweimpresjejolki 22:20, 19 sie 2014

Do góry
Jola, najpiękniej pachnące róże przesyłam.

Kondziowy ogrod cz II 22:17, 19 sie 2014

Do góry

i tu wróciliśmy do góry ostatnie spojrzenie na duł

a tu na budynek

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:15, 19 sie 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Tutaj zawsze można liczyć na jakieś róże.
Faktycznie The Pilgrim to nie jest The Pilgrim. Ja tak mam z Leonardo da Vinci i wspólne z nim jest tylko to, że niewątpliwie ta róża też jest różowa.
W tym roku udało mi się trzy patyczki różane ukorzenić, ładnie rosną, też próbujesz tak rozmnażać? Dziewczyny gliwickie mnie nauczyły.

Tak Gabrysiu z patyczków rozmnażam i mam kilka na swoim koncie
mnie też ona nie pasi będę reklamowała
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:13, 19 sie 2014

Do góry
Liliowce trafiły pod tuje - do tego kilka irysów i odętki Pociąłem wszystko bez litości - łatwiej się mi je przesadzało i jest większa szansa, że zniosą przeprowadzę Pomyśleć, że dostałem kilka sadzonek, a dziś uzyskałem ponad 30...

Szmaragdowy Zakątek 22:12, 19 sie 2014

Do góry
iwonaal – macham

Krys – wszystko rośnie pięknie i na razie bezproblemowo – takie grzeczne egzemplarze mi się trafiły.
O przepraszam...nie wszystko rośnie bezproblemowo... róże mi coś zżera !!!!

Anita1978 – Anitko, robalowo w pełnej krasie !!! Co to może być ???

Dwa ogrody 22:10, 19 sie 2014

Do góry
Dziękuję, że zaglądacie, pomimo mojej rzadszej obecności, a jeszcze rzadszych wpisów u Was popadało, więc siedzę w ogrodzie do oporu, chociaż z różnymi efektami.

Wczoraj po całym bardzo wietrznym dniu wieczorem usłyszałam coś jak zwielokrotniony szum samochodów ciężarowych... tyle tylko, że to wichura niosła się lasem... dotąd takiej nie doświadczyłam. Wysokie świerki przy domu omiatały go swoimi konarami... Na szczęście skończyło się na połamanych słonecznikach i daliach oraz pomidorach i mnóstwie gałęzi. Jednak niedaleko pozrywało dachy, połamało drzewa w lesie i przy drogach.
Na skutek silnego wiatru i ocierania się kwiatów o siebie moje limki wyglądały dziś tak

Yolka - macham
Karola
Zielona wyższe rude trawy to prawdopodobnie Carex comans Bronze Form, podzieliłam także Carex Buchanani, bo jednak po czyszczeniu i usunięciu kwiatostanów zebrały się w sobie i ładnie odbiły.
Bogdziu, pozdrawiam
Aniu może to i wina podkładki, ale z tego samego źródła mam inne róże i nie chorują. Kronennburg czeka na przesadzenie w inne miejsce, dam jej szansę jeszcze jeden sezon.
Epodlas jeśli będzie co zbierać... cynie powywracane
Wczoraj i dziś przekładałam kostkę i przesadzałam trawy. Jak było są zdjęcia na poprzednich stronach, bukszpany wydostałam na zewnątrz, podzieliłam jedną żurawkę, dodałam białe jeżówki z tegorocznych siewów.

Świerk - choroby i szkodniki świerków połączony 22:09, 19 sie 2014

Do góry
Czołem.

Jestem tu nowy i jeszcze raz witam wszystkich. Mam problem ze świerkami pospolitymi, które posadzilem w kwietnu tego roku. Kilka wypadło po posadzeniu, a reszta pieknie ruszyła.
Jakis miesiąc temu zauwazyłem dziwne brązowienie nowych odrostów i zastanawiam sie co może byc tego powodem.
Teren niestety nie jest jeszcze ogrodzony takze zastanawiam sie czy ktos sie nie przyczynił do ich obsychania.
Czekam na pomoc od kolegów i koleżanek bardziej doswiadczonych, bo ja dopero zaczynam przygode z własnym ogrodem.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:08, 19 sie 2014

Do góry
Donia w tych donicach też była bakopa i pelargonie i jeszcze coś, ale koniec żadnych jednorocznych tu nie będzie bo słońce wita się w tym miejscu dopiero o 16 i nic nie chce rosnąć. Będę tutaj sadził tylko byliny i trawki. Ja te żurawki dzisiaj przywiozłem świeżutki, no niestety takie podzielone efektu nie dają od razu, ale w przyszłym roku to już co innego

Beato jeszcze sporo jęzówek było, ale fakt nie to co 3 czy 5 tygodni temu, zależy na czym CI zależy. Napisz może będę coś pamiętał. Jeżeli chcesz się wybrać to w tym tygodniu jest tylko okazja jutro bo od czwartku do niedzieli mają wyjazd na targi. Najlepiej zadzwonić.
Tu masz dwa zdjęcia towaru przygotowanego na wyjazd.
Jak zobaczysz to usune zdjęcia

Kondziowy ogrod cz II 22:08, 19 sie 2014

Do góry

było pełno takich tuneli

Kondziowy ogrod cz II 22:07, 19 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
[[/img]

[/img]

Bardzo mi się podobały te bajecznie kolorowe obwódki kwiatowe, w realu wyglądają po prostu cudownie.
Kondziowy ogrod cz II 22:04, 19 sie 2014

Do góry
graby tak były cienkie że myślałem że się rozpadną

Jestem sobie ogrodniczka hop sa, sa 22:03, 19 sie 2014

Do góry
hej Kasiu pewnie ze pokaze tylko nie wiem czy tu je powinnam w kleic czy ...?? hmm..
Kondziowy ogrod cz II 22:01, 19 sie 2014

Do góry

tu budynek w remoncie ale rabata kwiatowa jest

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:01, 19 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Gratki i dla Ciebie mam wazkę w moim wątku, odwdzięczam sie za Twoje.

Dziękuję Bogdziu i już lecę oglądać
Eden Rosa nie undergrandowa
Ogród, który ciągle zmieniam 22:00, 19 sie 2014

Do góry
ta wanilka mało jeszcze przebarwiona

wrzosy

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:59, 19 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Podoba mi się określenie Ewy
Dla Ciebie

Dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies