Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Rench 21:50, 13 paź 2014

Mala_Mi napisał(a)

To z innej beczki.. rok temu o tej porze zaczęłam robić tę rabatę.. szok jak wydoroślała.

W realu fajniesza niż na foto

Zaglebiście ta rabata wygląda,a ta ruda pięknosć to jak się nazywa?
hanka_andrus 22:00, 13 paź 2014

Podziwiam trawki!
Odnośnie pestek, możesz użyć pestek pigwowca,tylko trzeba je przepłukać w ciepłej wodzie. Mają więcej śluzu/wosku/ na sobie niż jabłkowe,
makkasia 22:20, 13 paź 2014

Aniu sadzę cebule (idzie jak krew z nosa) i oczywiście trafiam na te, które pozostały w gruncie. Jakie było moje zaskoczenie i obrzydzenie, kiedy trafiłam w cebulę narcyza i była tam larwa muchy narcyzowej i tak zaczęłam przekopywać większy areał i wykopywać cebule narcyzów i co, i w każdym była larwa Pamiętam jak pisałaś o tej pladze u Ciebie.
Czy jest sposób aby się przed paskudztwem uchronić ?
jestem na bieżąco...choć po cichutku
ściskam, macham, buziam
Margarete 02:36, 14 paź 2014

Ależ ta twoja rabata formalna przed domem urosła... takie porównawcze foty sa najlepsze, fajnie że mamy to Ogrodowisko bo inaczej to nie wiem czy sama bym robiła az tyle zdjęć a dopiero takie porównanie obrazuje zmiany....
Co do kopania sie z koniem w kwestii cebulowych - rozumiem, nie da sie to nie....
Czytałam że znów przesadzasz z flanki na flankę....tym razen róże
Powodzenia !
Mala_Mi 08:19, 14 paź 2014

Kitek - impreza musiała być udana Bo wesoła ekipa to podstawa

Haniu - dzięki za info

Renia - to Carex Prairie Fire, ale słabe zimowanie, chyba kilka wykopię by przezimować w szklarni... ale chyba bo jak zwykle nie zdążę

Makkasiu - walka z tym prawie niemożliwa.. regularna chemia.. co jest bez sensu. To mucha i sobie lata gdzie chce

Margarete - u mnie wszytko musi być robione w sprzyjających warunkach. Nawet pielenie, bo jak sucho to się nie da.. jak mokro to też sie nie da.. ale są inne plusy

Zielona 09:32, 14 paź 2014

Aniu, odpowiadam u Ciebie, żebyś nie musiała wracać:

Mikołajki kwitną chyba tylko dlatego, że sadziłam je w tym roku jako małe siewki wyrwane spomiędzy kostki brukowej u koleżanki. W tym roku nie spodziewałam się, że zakwitną, ale tak jak siewki jeżówek od Ciebie, zrobiły niespodziankę. I chyba dlatego mam ich kwiaty o tej porze roku.
Tusiala 11:46, 14 paź 2014

Front przepiękny. Bardzo optymistyczne jest to, że tak szybko - w ciągu roku - trawy nabrały takiego bujnego wyglądu. Optymistyczne dla mnie, gdyż pocieszyłam się, że moje maluchy też, za rok, będą tak wyglądać
Aniu czy Red Baron wystarczy wsadzić co 30cm by w przyszłym roku się ładnie rozrosła?
Mala_Mi 14:14, 14 paź 2014

Zielona ..... tak myślałam

Tusiala .... rok to troche mało, bo baron dosc wolno sie rozlazi. Przynajmniej u mnie. Ale nie ma sensu gesciej bo bedzie mial gdzie rosnąć.
Milka 17:30, 14 paź 2014

Aniu, to super, że kupiłaś, wg mnie te trawy są boskie, dość szybko ruszają, a końcem sezonu olbrzymie są...miejsce dobre zaplanowałaś
a ja dumam nad pluskawicami, bo to już byłoby 4 przenoszenie, ale chyba też przeniosę, ale jak wcisnąć, tego nie wiem

u ciebie też zebrinusy kwitną, szok, chyba w tym roku po raz pierwszy, fajnie określenie dałas na ich kwiotki
Mala_Mi 17:45, 14 paź 2014

Milka napisał(a)
Aniu, to super, że kupiłaś, wg mnie te trawy są boskie, dość szybko ruszają, a końcem sezonu olbrzymie są...miejsce dobre zaplanowałaś
a ja dumam nad pluskawicami, bo to już byłoby 4 przenoszenie, ale chyba też przeniosę, ale jak wcisnąć, tego nie wiem

u ciebie też zebrinusy kwitną, szok, chyba w tym roku po raz pierwszy, fajnie określenie dałas na ich kwiotki

Irena.. u mnie zebrinusy kwitną praktycznie co rok.

Ale czytam dobrą wiadomosć.. pluskwice/świecznice można przesadzać Jak u Ciebie przeżyły, to u mnie też przeżyją Posadziłam pod jodłami.. i mi zdychają z suszy, muszę przesadzić. Dziś miałam, ale tak padało, grzmiało i błyskało.