Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

JoannA 19:06, 13 paź 2014

Wiem co to znaczy zdzieranie super gęstej trawy bo temat wiosną przerabiałam
Czytałam o Twoich chorujących cisach, zrób jak radzi Toszka bo szkoda tak ładnych cisów. Miejmy nadzieję że w nowych miejscu ich stan zdrowia ulegnie całowitej poprawie.
A róże jeszcze będziesz sadzić?
ryska 19:12, 13 paź 2014

Cześć Violu, przyszłam zobaczyć co u Ciebie i pozdrowienia zostawiam
Viola 19:15, 13 paź 2014

Asiu, ciągle jeszcze nie zamówiłam róż bo nie mam dla nich przygotowanego miejsca. Chciałam sadzić przy domu, ale rabata nie przygotowana, ziemia tu słaba. Trzeba było miesiąc temu przekopać, dać obornika, a u mnie jednoroczne wtedy szalały, szkoda było wyrywać jak kwitły. Teściowa dała mi wczoraj jakieś dwie NN - jedna różowa, jedna czerwona Nie wiem co z nimi zrobić, ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby więc się cieszę. Pewnie jutro będę gdzieś sadzić. Ale jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa... może coś kliknę i będą z certyfikatem (może w donicy posadzę przy tarasie) bo mam miejsce
Viola 20:31, 13 paź 2014

ryska napisał(a)
Cześć Violu, przyszłam zobaczyć co u Ciebie i pozdrowienia zostawiam

Witaj Renatko, pozdrawiam
JoannA 20:34, 13 paź 2014

Viola napisał(a)
Asiu, ciągle jeszcze nie zamówiłam róż bo nie mam dla nich przygotowanego miejsca. Chciałam sadzić przy domu, ale rabata nie przygotowana, ziemia tu słaba. Trzeba było miesiąc temu przekopać, dać obornika, a u mnie jednoroczne wtedy szalały, szkoda było wyrywać jak kwitły. Teściowa dała mi wczoraj jakieś dwie NN - jedna różowa, jedna czerwona Nie wiem co z nimi zrobić, ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby więc się cieszę. Pewnie jutro będę gdzieś sadzić. Ale jeszcze nie powiedziałam ostatniego słowa... może coś kliknę i będą z certyfikatem (może w donicy posadzę przy tarasie) bo mam miejsce

Posadzisz wiosną i będziesz spokjniej spała. Ja się obawiam srogiej zimy i straty moich róż bo mrozy bywają u as syberyjskie. U Was Wiolu trochę cieplejsze rejony. Dobrze myśle? Wielokoplska?
Viola 21:11, 13 paź 2014

Ewa ostatnio łapała opuchlaki po nocy Czy mnie tez to czeka ???
Dwie gałązki pęcherznicy tak wygląda, reszta jest mega zdrowa (na razie).

Ewa777 21:27, 13 paź 2014

Viola napisał(a)
Ewa ostatnio łapała opuchlaki po nocy Czy mnie tez to czeka ???
Dwie gałązki pęcherznicy tak wygląda, reszta jest mega zdrowa (na razie).

To nie wygląda na opuchlaka. Jeżeli Cię to pocieszy. Opuchlak nie wygryza środków, tylko brzegi listków. Może u Ciebie są ślimaki?
Viola 22:02, 13 paź 2014

O matko, to dobrze, bo tych opuchlaków się boję strasznie, a najbardziej , że po nocy trzeba chodzić i je ganiać. Ślimaki to se w dzień posprzątam, ale nie widziałam ich w ogóle Dzięki Ewciu, jednak mnie pocieszyłaś
Kamajla 22:03, 13 paź 2014

Cieszę się Violu Twoim małym szczęściem dobrze, że to nie opuchlaki będziesz musiała przepędzać precz!
Viola 22:06, 13 paź 2014

Kamajla napisał(a)
Cieszę się Violu Twoim małym szczęściem dobrze, że to nie opuchlaki będziesz musiała przepędzać precz!
Ślimaki znam, przynajmniej wiem jak wyglądają