Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Glina i zielsko 21:47, 02 lis 2022

Do góry
Mąż nabrał sił na wakacjach i robi obiecane kanciki. Idzie mu super a robi to kosą spalinową. Jak na filmikach na ig.

Jestem z niego dumna. Słowny jest. I nie musiałam przypominać co pół roku.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:20, 02 lis 2022

Do góry
Ktoś może przestawiał słup elektryczny, macie jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam

Parę fotek z budowy

Ogrodowe wariacje 21:17, 02 lis 2022

Do góry
Dziś miałam urlop aby podziałać w ogrodzie. Lepiej mi na duszy jak doniczki opróżnione i od razu umyte Różanka też gotowa. Miałam taki syf w kamieniach koło tarasu, że nie mogłam na to patrzeć i też to dziś ogarnęłam.
Ogólnie dzień na maxa wykorzystany ale boli mnie wszystko

Nie zdążyłam posadzić ostatnich czekajacych tulipanów. Będą tutaj zaraz przy wejściu do domu i widoczne z kuchni Cały duży prostokąt w kolorach pastelowego różu z fioletem i czarnym

Za drzwiami do ogrodu... 20:53, 02 lis 2022

Do góry
anpi napisał(a)

U nas też raz mocniej przymroziło, choć szyby w samochodzie rankiem kilka razy em skrobał, jak nie wjechał do garażu na noc. Ale wcześniej daliom nic nie było.
Cieszę się z tych kolorków jesiennych w ogrodzie o tej porze, bo potem krótszy ten szarobury czas zimowy
Wieczorową porą:

No Aniu, bajkowa ta Twoja wieczorowa pora. Pięknie jest, tylko patrzeć i patrzeć.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 20:36, 02 lis 2022

Do góry
Zrębków nie zakopuję, używam do ściółkowania rabat żeby mniej chwastów rosło

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 20:28, 02 lis 2022

Do góry
daredevil napisał(a)
Ostatki w brzozach

Też mam jeszcze grzyby kozaki. Podobne urodom do twojego.
To jest ten o grubej nóżce i brązowym kapeluszu.
Najwięcej miałam kozlarzy i bardzo dużo rydzy. Cieszę się, że nie muszę latać po lesie mam swoje. EM znalazł 4 prawdziwki u sąsiada pod dębem i jestem bardzo zadowolona z tegorocznych grzybków.
Za drzwiami do ogrodu... 19:36, 02 lis 2022

Do góry
W lustrze: (trzeba umyć bo jakaś mgła)

Za drzwiami do ogrodu... 19:22, 02 lis 2022

Do góry
Żylistek:

Na żółciutko kielichowiec( te większe liście)

Za drzwiami do ogrodu... 19:15, 02 lis 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Aniu przepiękna jesienna kolorystyka ogrodu widzę, że przymroziło dość mocno. U nas w październiku tylko jedna noc z przymrozkiem była, a tak to na plusie, ale dalie zaraz po niej wykopałam, a i tak już najedzone bulwy miały

U nas też raz mocniej przymroziło, choć szyby w samochodzie rankiem kilka razy em skrobał, jak nie wjechał do garażu na noc. Ale wcześniej daliom nic nie było.
Cieszę się z tych kolorków jesiennych w ogrodzie o tej porze, bo potem krótszy ten szarobury czas zimowy
Wieczorową porą:

Za drzwiami do ogrodu... 18:58, 02 lis 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Ostro działasz.
Ta róża bordowolistna bardzo mi się podoba, Kupowałaś ją lokalnie czy przez neta? Jak przez neta, to poproszę o namiary. W każdym razie zapisuję ją sobie.
Z molinii będziesz Aniu zadowolona. Już teraz fajnie wyglądają i nieważne, że nie znasz odmiany. A miskant boucle też ciekawy. U mojej mamy rośnie już od roku. Nie jest wysoki, kwiatostany takie mocno bordowe i część faktycznie tak pozwijana jak na zdjęciach.

Coś tam działam, ale na pewno nie ostro! Raczej w żółwim tempie. Ciężko mi ostatnio czas na ogród wysupłać
Różę kupiłam stacjonarnie w szkółce, jakaś ostatnia się ostała
Traw coraz więcej w naszych szkółkach, ale właśnie przeważnie bez nazw. A dosadzałabym ich coraz więcej, ale widziałaś, że u nie już miejsca brak. A w drugiej części bez nawadniania, na tym moim piasku to nic z nich nie będzie. A ręcznie podlewać nie mam czasu.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 18:07, 02 lis 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Listopadowo, po grabieniu…

Pięknie na rabatach i pięknie w tle... ach!
Fakt, ogrodnicy mają plastyczne pole widzenia Nawet w zimie widzimy oczyma wyobraźni, co tam się pod ziemią wyczynia, jak te włośniki zdobywają sobie nowe obszarki i gromadzą siły na wiosenne eksplozję. Słyszymy rosnące czosnki i tulipany na rozruchu. O tak, wyobraźnia ogrodnicza nie zna przerwy a czasem sobie jeszcze coś na przedwiośniu posieje do paletek i już coś się dzieje
Ptasi gaj 18:02, 02 lis 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Cd

Bardzo ładna ta kępka. Co to, aster?
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:16, 02 lis 2022

Do góry
azalia japońska drugie życie

róża perska

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 17:14, 02 lis 2022

Do góry
Witajcie W tym roku kwitnień wiele nie było, dokuczyła susza. Krzewy rozbujały się tak na prawdę dopiero we wrześniu po deszczach...
Za drzwiami do ogrodu... 14:37, 02 lis 2022

Do góry
anpi napisał(a)
W końcu udało mi się przystrzyc tujowego świderka i jałowca. Trochę późno, ale dzięki pięknej pogodzie w ogóle zdążyłam Przedogródek zyskał też trawki, molinie niestety NN.
Przy jednym z gracków przy płocie trafiło się kawałek innego miskanta , który zaczął się już przebarwiać, nawet ciekawie to wygląda, ale muszę je jakoś rozdzielić

Aniu, cudne te Twoje topiary. Ile razy je tniesz w roku?
Ten na drugim zdjęciu, z trzema "talerzami" jest dla mnie naj,naj, naj.Perfekcja. Teraz był cięty? Nożycami ręcznymi czy elektrycznymi?
Znowu na wsi 14:30, 02 lis 2022

Do góry
Joku napisał(a)
Nadzieja na kwiatki wczesną wiosną, gwiazdnicę muszę wypielić

O tą z lewej strony mi chodzi.
Ogród Basi 11:57, 02 lis 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)

W poprzednim miejscu zamieszkania miałam podobne zejście do piwnicy, ale nie tak elegancko i starannie wykończone. Piwnicę nieogrzewaną też miałam i narzekałam . A dzisiaj za nią tęsknię. Wykorzystujesz swoją piwnicę do przechowywania roślin?
Podoba mi się bardzo twój uporządkowany ogród, ładnie wykończone powierzchnie.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 08:26, 02 lis 2022

Do góry
Ponad 3m - 641 zł

C3 miał chyba ponad metr - 61zł

Brzesko
Małymi krokami-Ogród Wioli 07:57, 02 lis 2022

Do góry
nicol21 napisał(a)
Ahhh te Twoje widoki!
Ogród cudny! Plany o oczku świetne. Inspirka bardzo fajna.
a te hakone nadal zachwycają, coraz bardziej!

Tak jesień jest piękna kolorowa w tym roku dzięki za pochwały

Hakonki zachwycają mnie okrągły sezon

A co do oczka to inspirka też mi się bardzo podoba
Nawet projekcik sobie strzeliłam
Mniej więcej tak to widzę

Za drzwiami do ogrodu... 00:40, 02 lis 2022

Do góry
W końcu udało mi się przystrzyc tujowego świderka i jałowca. Trochę późno, ale dzięki pięknej pogodzie w ogóle zdążyłam Przedogródek zyskał też trawki, molinie niestety NN.
Przy jednym z gracków przy płocie trafiło się kawałek innego miskanta , który zaczął się już przebarwiać, nawet ciekawie to wygląda, ale muszę je jakoś rozdzielić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies