Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Agatorek 23:21, 21 kwi 2023

Po takiej mokrej wiośnie wszystko jest takie soczyste i radosne . Mogłoby tak zostać (w sensie soczystości ) przez całe lato
Fajne to ujęcie z rojnikowym kubkiem
ajka 23:35, 21 kwi 2023

Magara napisał(a)

Mój "China Girl" nadal śpi, oby nie snem wiecznym
Ale dziś przy kolejnej kawie kiedy podczytywałam forum z telefonu, dzięki wpisom u Ciebie, uświadomiłam sobie, że brak witaminy D3 jest jednak mocno uciążliwy
Dumając czemu jeden z moich grujeczników ma pąki, a drugi wcale, zaczęłam się zastanawiać (w kontekście tego drugiego) czemu ja go w ogóle posadziłam w takim a nie innym miejscu... I nagle mnie olśniło, że to nie grujecznik a judaszowiec No ogrodniczka ze mnie pełną gębą

Wygrałaś internety

Zuza jakie twoje zwierzaki zadowolone Mój kot opala się zza szyby Zawsze taki strachliwy wczesna wiosną
Magara 23:38, 21 kwi 2023

antracyt napisał(a)

Oooo, to zdjęcie mi trochę rozjaśniło wyobrażenie przestrzenne o tym co gdzie masz
Zuza, wrzucałaś kiedyś plan, dobrze kojarzę? Wrzucisz jeszcze raz?

P.S. U nas też dziś słońce i zasadniczo można powiedzieć, że przyszło LATO Parchów od słońca już zdążyłam dostać
galgAsia 09:07, 22 kwi 2023

Jeszcze dziś słońce, trzeba korzystać. Futrzaki w słońcu sprawiają, że sama bym się koło nich wyłożyła. Ale samo się nie zrobi...
Dobrego, ciepłego dnia
Kasya 09:36, 22 kwi 2023

Mam tez takie listki z obi
olciamanolcia 09:53, 22 kwi 2023

Wiosna na całego taras wygrzany to i Zwierzyniec może się wygrzewać u mnie podobne konfiguracje jeśli chodzi o koty
antracyt 10:18, 22 kwi 2023

nyna76 napisał(a)
Mówisz o tym super garze ?

Tak
Po weekendzie wyszoruję go i napełnię wodą. Jak swoje odstoi zacznę obsadzanie.
antracyt 10:21, 22 kwi 2023

Kordina napisał(a)
Maluszek poczuł wiosnę i cała reszta też

Maluszek pokazał już całą masę pączków kwiatowych i rosnąca tuż obok kalina Kilimandżaro też. Chyba się umówili
antracyt 10:23, 22 kwi 2023

Basieksp napisał(a)

Bardzo podoba mi się to ujęcie tak po prostu, jakieś doniczki, trawa, pieńki, rojniki, no ładnie no a towarzystwo futrzaste pełen relaks

Bardzo lubię to miejsce. Kolorowa kura mężatego zupełnie nie w moim stylu, ale niech też ma coś swojego w ogrodzie
antracyt 13:14, 22 kwi 2023

Martka napisał(a)
Zuzo, ciepło u Ciebie, słonecznie i zielono. Tak, doczekałyśmy się wiosny, niewiarygodne
Patrzę, ile masz miejsca na szaleństwa i jak bardzo kokon się przyda, gdy już podrośnie.
Graby w igraszkach? Kto to widział, żeby tak zbiorowo ale to ciekawe bardzo.
Urocza dekoracja na tarasie. Co tam w szklarni?
Gar ciurkadełkiem? Zaintrygowałaś mnie.

Kokon niezbędny. Zobacz jaki mam teraz jeden z widoków z ławki pod drewutnią(tuje pod plotem mają teraz koło 2,2m, bezlistnych drzew nie widać )).. Lykkefund już podlana odpowiednimi specyfikami na szybszy wzrost, winogrona zaraz puszczą liście, a za kilka lat może w końcu cała reszta zielonego będzie w końcu odpowiednio wysoka.

Gar jako kolejny zbiorniczek na wodę do mojego wiejskiego klimatu pasuje jak najbardziej. Dostanie miniaturową fontannę do środka i na tarasie powinno się zrobić odrobinę mniej gorąco w pełni lata. Liczę że odgłosy wodne dodatkowo zagłuszają odrobinę młode pokolenia sąsiadów rosnące w siłę Wcześniej nasza wesoła czwórka "umilała" innym weekendowe lenistwo, teraz do dzieci dorosła reszta sąsiedztwa