Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 23:36, 06 wrz 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

[

Jak susza to i o pożar łatwo.. wieć straż pożarna jest w pogotowiu
Szmaragdowy Zakątek 23:33, 06 wrz 2014

Do góry
Witam kochane dziewczyny Bardzo się cieszę, że Was poznałamI nawet mam z Wami zdjęcienie wiedząc,że to Wy tam jesteścieJeszcze wtedy Was nie znałam ale rozglądałam się w nadziei, że Ogrodowisko tam będzie

Ogród Loczka 23:31, 06 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Rubrum nie przeżyje nawet pod okryciem..
Hebe ma szansę.. ale nie na odsłoniętej rabacie.. chyba, że zimy będą takie jak 2 ostatnie.. mam hebe bez okrywania od 6 lat.. ale ostałą sie jedna z wielu..
Kostrzewa.. zarośnie hebe i da jej okrycie... na kostrzewę trzeba przyjąć 30cm minimum... patrząc po kostce to ma 15 cm.
Co to za żurawka taka pomarańczowa.. piękna... też takie chcę
Z rabatką nie pomogę, bo trzeba widzieć resztę ogrodu, aby wszytko grało.. nie da sie wyrywkowo.. to tak jak dobrać buty.. ale do czego te buty??
Niestety z braku czasu zaglądam chaotycznie i bez wgryzania sie do początków ..sorki...
Może jednak te róże tylko jakoś uporządkowane... i coś pomiędzy, albo na bokach?? By zlikwidować chaos.. I kto to pisze... ja człowiek (chociaz kobieta!!!) przedstawiciel chaosu

Dzięki za porady. Rabatkę zawsze mogę powiększyć wyciągając kilka kostek jak będzie trzeba. Żurawka hmm nie pamiętam nazwy dzisiaj zakupiona. Ogród niby nowoczesny ale nie do końca. Wklejam mały skrót dla Ciebie:

Szmaragdowy Zakątek 23:26, 06 wrz 2014

Do góry
Potem pojechałyśmy do Mariolki (paniprzyrody) oglądnąć jej dwa ogrodu. Przy czym dodać muszę, że jeden ogród piękniejszy od drugiego. Jej stary ogród to urocze, klimatyczne miejsce, z leśniczówką, pięknie przyciętymi bukszpanami, cudnymi kwiatami i warzywami w rozmiarze XXL.

Każda z nas dostała miseczkę i mogłyśmy zebrać sobie ile tylko chciałyśmy dojrzałych, przesmacznych owoców derenia. Oj będą nalewki, dżemy i konfitury do mięs… Wielkie dzięki Mariolko.
Szmaragdowy Zakątek 23:23, 06 wrz 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
A teraz relacja z dzisiejszego dnia. A działo się dzisiaj…oj działo…
Ekipa łódzka wybrała się do Kutna na Święto Róży. Pogoda była cudowna i choć wystawców było mniej niż w zeszłym roku i tak imprezę zaliczam do udanych.

wracałyśmy obładowane zakupami…

…a bagażnik jak zwykle „pękał w szwach”.

Super spotkanie. Z taką ekipą musiało być świetnie.
Szmaragdowy Zakątek 23:19, 06 wrz 2014

Do góry
A teraz relacja z dzisiejszego dnia. A działo się dzisiaj…oj działo…
Ekipa łódzka wybrała się do Kutna na Święto Róży. Pogoda była cudowna i choć wystawców było mniej niż w zeszłym roku i tak imprezę zaliczam do udanych.

wracałyśmy obładowane zakupami…

…a bagażnik jak zwykle „pękał w szwach”.

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 22:56, 06 wrz 2014

Do góry
Napracowałam się potwornie i nie wiem czy warto było... efekt mojej pracy pozostawia wiele do życzenia. Oceńcie sami. Rośliny wykorzystałam,te które już miałam wcześniej. Nie widzę tu miejsca dla liliowca i irysów (a może jestem w błędzie? }Może ktoś rzuci okiem i podpowie co dosadzić w miejscu za turzycami? Myślałam o rozplenicy japońskiej - piórkówka'Hameln' ale nie wiem czy to dobry wybór? czy turzyce razem z rozplenicą nie stworzą bałaganu ?
Zastanawiam się też czy w miejsce gożdików nie wsadzić kostrzewy sinej ale z kolei podobają mi się kwitnące goździki na tle żurawek. No niewiem, zdecyduję wiosną

Przede mną jeszcze wiele pracy, choćby doprowadzenie do ładu cyprysa, podniesienie gruntu i założenie trawnika. Z uwagi na psy, które biegają luzem pomyślałam o trawie z rolki. Efekt będzie szybszy a darń nie tak bardzo delikatna jak z wysiewu. Czy macie rozeznanie na jakie rolki się zdecydować. Lepiej wybrać tę uprawianą na folji ?
Masę pytań mam bom zielona, echh
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:52, 06 wrz 2014

Do góry
Haniu dzisiaj miałaś też słoneczko czy tylko przed tygodniem? milej niedzieli
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:34, 06 wrz 2014

Do góry
Na dobranoc kwiatki w różach dzisiaj najpierw najnowsza gwiazdaorginalny kolor nie przekłamany
Wilcza Góra 22:32, 06 wrz 2014

Do góry
Co za zdjęcie i magia tego miejsca, jęęęęęęęęęęęęęęzor mi wisi , a gały wyszły co by dojrzeć brzózki i bukietówki ) i jeszcze prawdziwka..................ja tak kcem........pięknie

ja sobie tę fotką zostawię na wiekopomną pamiątkę...mogę?... tylko przyślij mi na pw bez ograniczeń rozmiarowych jak się zgodzisz obraz sobie strzelę, kofam brzózki i Wilczą a Auuuuuuuuuuuuuu...wyję do księżyca, który spełnia marzenia

miłej niedzieli
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:31, 06 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziś spotkałam w ogrodzie.. i to w dzień biegacza skórzastego.. jest to największy Polski chrząszcz, ten miał bez czułek ok. 4 cm.... w dodatku pożyteczny.. jedyny stwór.. który zabija ślimaki nagoskorupowe i inne owady Czytam, że potrafi śmierdzącą wydzieliną (sokami trawiennymi) pluć na odległosć 1 metra.. i to paskudztwo trudno sie zmywa.... w nocy je widywałam, ale w dzień pierwszy raz.. wypłoszyłam go z kryjówki przy koszeniu trawnika.
Jest piękny Próbowałam zrobić foto dla porównania z zapalniczką... ale jest za szybki, a ja miałam zły aparat do takich celów Nie było czasu na wymianę obiektywu

Chyba podobnego widziałam u siebie ale nie wiedziałam że zjada ślimaki - to może by je rozmnożyć i będziemy bogate ?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:29, 06 wrz 2014

Do góry

Spotkanie w Hortulusie 6 września 2014 22:27, 06 wrz 2014

Do góry
Aniu, no szkoda że Cię nie było...mam foto z labiryntu na wieżę...

a i jeszcze takie

Spotkanie w Hortulusie 6 września 2014 22:24, 06 wrz 2014

Do góry
beta napisał(a)
i labirynty, które na mnie zrobiły chyba najmniejsze wrażenie

wlazłyście na wieżę widokową? wysoko?nie no pięknie z góry to wygląda
Miejsko & sielsko 22:23, 06 wrz 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

I love your sosna slizow
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:23, 06 wrz 2014

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 22:23, 06 wrz 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu uwielbiam Twoje przesmyki bardzo ispirują jak przedpłocie hehe
zastanawiam się jak sobie radzisz ze spadającym śniegiem, kiedyś widziałam jak budowaliście jakieś osłony chyba na bukszpany ale tu też ?

i co to są te liściaste pod ścianą domu - mają tam cień ? własnie szukam inspiracji na pod ścianę gdzie jest jasno ale słońce nie dochodzi

pozdrawiam
Spotkanie w Hortulusie 6 września 2014 22:20, 06 wrz 2014

Do góry
a na końcu My

na krzesełku mama Magdy70...Magda70, to ta w paski...w różu Ewa (agentka)...no i ja ...Beata (beta)
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:18, 06 wrz 2014

Do góry

Spotkanie w Hortulusie 6 września 2014 22:17, 06 wrz 2014

Do góry
i labirynty, które na mnie zrobiły chyba najmniejsze wrażenie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies