Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe skarby 14:24, 17 sie 2014

Do góry
A teraz coś w naszych narodowych barwach

Ogrodowe skarby 14:19, 17 sie 2014

Do góry

Ogrodowe skarby 14:09, 17 sie 2014

Do góry
A teraz odcienie różu i fioletu

Do raju daleko - u Ewy 14:05, 17 sie 2014

Do góry
W takim razie wrzucę też tu zdjęcie z moimi projektami nasadzeń na rabatce przedogródka. Dostałam kilka rad na stronie z pojedynczymi pytaniami i wprowadziłam takie zmiany. Może coś jeszcze ktoś podpowie. Wzdłuż ścieżki chcę posadzić berberys bagatelle i podsypać trochę kamieniami takimi jak są pod trzmieliną (żeby zasłonić opory betonowe przy kostce). Na rabacie krzewy białej róży okrywowej, lawenda i różowa jeżówka. Rysunek bardzo schematyczny

Nie wiem, czy dobrze widać - w półkolu rosną już tuje złote i żółte róże na pniu.
Ogrodowe skarby 14:03, 17 sie 2014

Do góry
Ogrodowe skarby 14:01, 17 sie 2014

Do góry
Dawno nie było pisma obrazkowego Więc dodam kilka fotek co by koloru trochę dodać
Żółciutko

Moja bajka 13:54, 17 sie 2014

Do góry
świat widziany przez Pissardi

Perukowiec po przycięciu wypuszcza nowe przyrosty

czyżby chciał ponownie zakwitnąć???
Moja bajka 13:46, 17 sie 2014

Do góry
Ogródek Iwony 13:03, 17 sie 2014

Do góry
Uwielbiam moje VF . Jeszcze 2 tygodnie temu były takie:

Teraz są trójkolorowe: różowe, białe i zielone
Ogródek Iwony 12:57, 17 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Na północnej stronie domu rośnie sobie nawłoć, jakieś żółte nie wiem, co i jarzębina. Są tam jeszcze szmaragdy, bergenia, szałwia omszona, forsycja, rudbekia, kany. Jedna rabatka trochę, jak w wiejskim ogródku.
Dla Kasi zdjęcia z jesiennej rabatki:

Trochę słoneczko podświetlało listki jarzębiny

Pięknie dziękuję za żółciutkie zdjęcia uwielbiam serce mi się raduje na Twoje zdjęcia
Rudbekie mam, forsycje też mam Kannę dostałam o pomarańczowych kwiatach, w przyszłym roku będzie bosko kolorowo
Ogród w skali mikro cz.II 12:55, 17 sie 2014

Do góry
Wielkie dzięki dla Tych , którzy trzymali kciuki za naszą pgodą .... Jakimś cudem nie padało i temperatura była taka ,źe na zewnątrz wytrzymałyśmy...( bez batek z cicikiem - chyba )

Ale do rzeczy..

Spędziłam cudowne popołudnie z fantastycznymi Ogrodniczkami ,za którymi bardzo a bardzo już się stęskniłam..zaaferowana byłam taka ,że Bogusia chyba godzinę czekała na zamowioną herbatę ( za co niniejszym przepraszam) a komuś hostę obiecałam i pojechał z niczym ( widzicie mój poziom zaaferowania , nawet nie wiem Komu obiecałam echhhh

Okazało się ,że i w mikro można zrobić piękne zdjęcia co Ania na poprzedniej stronce udowodniła a i było się czym podzielić , co mnie cieszy w dwójnasób ,bo gdzieś tam będą rosły roślinki wywodzące się z mikroogrodu .. Fantastiko .. Banan mi nie schodzi od wczoraj
A a wargi mam tak obtrzaskane ,że wyglądam chyba jak 80- letnia mudzinka

Dostałam Fantastiko prezenty.. cudowny kubełek retro z wrzosem , ozdóbeczki , kffiatucha noo i jeżówkę wiece..śruba jeżówkowa ostatnio mnie ogarnęła

Jeżówka od Bogusiu to green eye... Ja wprawdzie nie bardzo widzę te zielone oko , no ale niech bedzie ( tak jest na metce z obrazkiem , wiec ne ma mowy o pomyłce )..kwiat wieeelki ...... Ale jak ona pachnie...żal mi ,że zapachu nie można przez neta przekazać ..echhhh..bosski ..i z podwodu tego zapachu bedzie chyba stała na tarasie mimo ,ze piczątkowo miała stać za red baronem .. Ale wtedy zapach by do nas nie doleciał

Aaa......dostałam jeszcze jeden prezent , ale hmmmmmmmm...już został wypity a pustej butelki obfocać chyba nie bedę

Mniam

Bardzo , bardzo dziękuje Ani ,Bogusi i Beatce że mnie odwiedziły ..za wspólnie spędzony czas i za cudowne prezenty..buziaki dla Was Dziewczyny

Moja bajka 12:48, 17 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Od kilku dni pochmurno i pada, a dziś słonecznie było. Ale żeby się nie przyzwyczajać, to właśnie zaczęło lać :/

Kasiu jak zwykle pięknie u Ciebie
Groszek masz cudny
Ogrodowa zachciewajka :) 12:47, 17 sie 2014

Do góry
I jeszcze prawie artystyczny wrzos no przynajmniej się starałam
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:47, 17 sie 2014

Do góry
Ewa niektóre w tym roku kiepsko ale i tak nieźle

Ogrodowa zachciewajka :) 12:42, 17 sie 2014

Do góry
Za wrzosem est kolejna roślina, której nazwy nie pamiętam. Nie zapisałam ufając sobie, że jednak zapamiętam pomożecie?

A i przepraszam za tą trawę i chwastą nie wypielonego ale jak nie deszcze, to komary i tyle co mogę to robię. A dzisiaj pielić nie będę, bo moja babcia mogłaby dostać zawału, że takie rzeczy wyprawiam w niedzielę .
Ogrodowa zachciewajka :) 12:37, 17 sie 2014

Do góry
Ożanka mi się rozrosła szybciorem Dostałam chyba 10 małych sadzoneczek.
Ogrodowa zachciewajka :) 12:33, 17 sie 2014

Do góry
A to kolejny podarunek, zapomniałam nazwy, ktoś pomoże w identyfikacji?
Ogrodowa zachciewajka :) 12:27, 17 sie 2014

Do góry
A to moja kochana vanilka kocham ją
W rzeczywistości jest już bardziej różowo-czerwona achhhh jesień kroczy...
Ogrodowa zachciewajka :) 12:20, 17 sie 2014

Do góry
A to róża, która miała robala, MałaMi zidentyfikowała gościa, napisała co podać, podałam i śmierć robala. Babcia nie pozwoliła mi oberwać liści, bo stwierdziła, że kikuty łyse zostaną z kwiatami. No to zostawiłam dlatego takie lekko nadgryzione, ale coś im chyba jeszcze innego dolega. Osłabienie mnie bierze z tymi wszystkimi robalami i chorobami a mam kilka krzaczków na krzyż. Co mam z tym zrobić?

I jeszcze azalie. Czy im coś dolega? Samo przejdzie, mam usunąć brzydkie liście, czy mam im coś podać? Pan w CO powiedział, że spokojnie nic się nie dzieje, będzie Pani zadowolona. Ale ja się wolę upewnić.
Mój kawałek planety 12:20, 17 sie 2014

Do góry
aaa i jeszcze zapomniałam o jedynej obwódce z bukszpanu jaką mam , wygląda na to że została przyjęta (tfu, tfu)
zupełnie nie wiem dlaczego na zdjęciu jest krzywa - bo w rzeczywistości - nie jest

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies