Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

eda 16:56, 11 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)

A w domu kwiatki na zimę mus mieć chociaż na ścianie
U mnie suuuucho jest okropnie, nic nie padało od nie wiem kiedy, latam i podlewam. A tych marchewek to naprawdę mam przysłowiowe trzy, to ich nawet nie będę w piasku, tylko zjemy co mamy zjeść i już Warzywnik to eksperyment w tym roku był, uda się czy nie I trochę się udało, na bieżąco do obiadku co raz coś skubnę i jest super i chyba tyle mi wystarczy bo nie mam za bardzo gdzie przechowywać w większej ilości. Spiżarni sobie nie zrobiłam, a trzeba było No, ale na etapie projektu to daleko mi było do pomysłu siania marchewki i pietruszki

O no to nie ma zmartwienia wiesz ja też nie mam spiżarni i miałam starą zamrażarę i ha ha wkopana jest trochę więcej jak połowa wiesz to gdzieś na uboczu domu i tam wsypuję piasek i warzywa potem przykrywam folią żeby górą woda się nie dostawała i jest hę Buuuzi
eda 16:56, 11 paź 2014

a pytałaś o trawkę tak to trawka zawciąg właśnie szukam fotek bo mam na płycie

Ewkakonewka 23:37, 11 paź 2014

Aneta1309 napisał(a)
U mnie marchewka i buraczki też nie wykopane czekam jak najdłużej bo też nie mam gdzie tego przechowywać.
Czytam,że dalej pracujesz a ja się lenię dzisiaj właśnie ogarnełam chatę chłopaki pojechali na mecz do stolicy i luzik mam na tarasik z kawką wybywam

Dzisiaj cudowny dzień na kawkowanie na tarasie, zwłaszcza jak cisza w domu
U mnie dzisiaj "przemarsz wojsk" normalnie i niewiele zdziałałam, ale szafirki posadzone w 4 donice i zakopane, będą na wiosnę przed domem w koszykach wiklinowych i trawa skoszona, i podlane wszystko bo schnie normalnie, okropnie sucho jest. I tyle moich działań.
Ewkakonewka 23:41, 11 paź 2014

eda napisał(a)

O no to nie ma zmartwienia wiesz ja też nie mam spiżarni i miałam starą zamrażarę i ha ha wkopana jest trochę więcej jak połowa wiesz to gdzieś na uboczu domu i tam wsypuję piasek i warzywa potem przykrywam folią żeby górą woda się nie dostawała i jest hę Buuuzi

Ale patent niezły i to działa do wiosny?
Zawciąg powiadasz hm bardzo to fajne jest
monteverde 01:03, 12 paź 2014

aage napisał(a)

Cudny jest, masz go w nadmiarze?

ładnie skomponowany koszyk no i ta czerwona róża piękna za mało fotek Konewko pozdrówka
eda 09:18, 12 paź 2014

Niedziela Zostawiłam u Jazzzy a teraz do ciebie rundka ha ha Miłego na niedzielkę

Anias 09:46, 12 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Dzisiaj cudowny dzień na kawkowanie na tarasie, zwłaszcza jak cisza w domu
U mnie dzisiaj "przemarsz wojsk" normalnie i niewiele zdziałałam, ale szafirki posadzone w 4 donice i zakopane, będą na wiosnę przed domem w koszykach wiklinowych i trawa skoszona, i podlane wszystko bo schnie normalnie, okropnie sucho jest. I tyle moich działań.

Witam niedzielnie "
Ewus w jakich doniczkach posadzilas te szfirki? W taki zwyklych a potem przesadzisz czy wsadzisz w oslonki? Mam sporo cebulek wykopanych w zeszlym roku i nie potrafie ich zidentyfikowac co to wiec nie chce mieszac na rabatach, i chyba zrobie tak jak ty potem bede miala niespodzianke a kazdy kwietek na wiosne pieknie wyglada!!!!
Aneta1309 09:50, 12 paź 2014

Macham słonecznie
Anias 10:02, 12 paź 2014

Aneta1309 napisał(a)
Macham słonecznie

Ojejuuu a unas znowu mgliscie i dżdżyście...
Aneta1309 10:09, 12 paź 2014

Aniu słonko podesłałam mam nadzieję że dojdzie