Po 2 dniach w domu przy opiece nad Akutkiem wyrwałem się dzisiaj na zakupy. Po drodze oczywiście trzeba było zatrzymać się u Gosi i zobaczyć jej rewolucje ogrodowe w toku. A oto moje dzisiejsze zakupy i metamorfozy.
Nadrobiłam wreszcie po urlopie u Ciebie. Postęp jest,ogrodzenie pięknie się robi. Przekaż wyrazy uznania dla męża, bo ja ma pojęcie jak mozolnie się takie ogrodzenie muruje. Nie tylko trzeba precyzyjnie i równiutko, ale też niesamowicie czysto murować. Wiem o czym piszę, bo tez mąż sam murował.
A dzień dzis cudowny - i z powodu pogody i dlatego, ze cały dzień moge poswięcic na grzebanie w ziemi.
Ojjj !!!! Jak mi tego brakowało !!!
Mąż zabrał dzieci do teściowej na wyszukaną zabawę zwaną "zbieraniem ziemniaków", bardziej znana pod nazwą "wykopki" a ja z dziką radością zabrałam się za przesadzanie Evergoldów
I już wiem że musze wieczorem podprowadzić starszej córce czarny lakier do paznokci
Dla Zielonej zdjecia poglądowe wielkości carexów
Spójrz na miarkę - i uwierz mi wcale nie wybrałam najwiekszego okazu...
i jeszcze na arcy specjalistycznym pojeździe - to jest jedna sadzonka !
wbrew pozorom to nie jest przycinanie winobluszczu
prace domowe czyli poprawianie podbitki którą wietrzysko ciut naruszyło , 6m nie wysokość ale dobrze że nie kawałek wyżej bo drabina za krótka
Dorosłe osobniki odżywiają się nektarem, preferując bogate w nektar kwiaty o długich i wąskich kielichach, dlatego też do często przez nie wybieranych należą następujące rodzaje roślin: wiciokrzew, ostrogowiec, jaśmin, werbena, budleja, tytoń, pierwiosnek, fiołek, lilak, żmijowiec, floks i czyściec.
Może być kilka ofert;
1. kostrzewa, ale odmianowa, nazwy nie pamietam, ale ma grubsze i bardziej sine źdźbła i cudownie kwitnie
1. rozplenia Little Bunny, niewysoka, idealne kulki i białe kłosy
3. hakone, są różne, w zależności od kompozycji na rabacie dobierzesz kolor
uwielbiam tę, ale mam i inne
jest jeszcze trawa miłka, niziutka z czerwonym kwiatostanem, jak mgiełka, foto dołączę później
Piszę się na kwitnienie Rapsody. Trąb proszę Aniu gdy bedzie w pełni rozkwitu bo od dwóch miesięcy się nad nią zastanwiam. Nawet już mam wstępny pomysł gdzie ja posadzić
Co oznacza róże z grupy B? Doczytałam że to Ascot, ale nie znam tej kalsyfikacji. Pozwól mi się nauczyć