Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:22, 26 sie 2014

Do góry

Miskanty zebrinusy, piwonie, niezapominajki, żurawki

Jaśminowce zostały pożarte przez dalie
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:15, 26 sie 2014

Do góry
Ciąg dalszy zmian w ogrodzie:

Hortensje Pinki-Winki

Lobelie przy tarasie
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:14, 26 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Aniu zimowały u Ciebie te trawki czy masz je pierwszy rok?

Ja zabieram się za przesadzanie traw i mam nadzieję, że przeżyją i odbiją na wiosnę...

Pozdrawiam i całusy dla Muminka
Rozpoznawanie chorób i szkodników 08:13, 26 sie 2014

Do góry
Dzień dobry,
po raz pierwszy zaobserwowałem je na klonie palmowym o czerwonych liściach. Następne pojawiły się na czerwonolistnej trawie.
Kilka godzin spędziłem na google i nic. Czy może ktoś z forumowiczów wie czyje to skarby?
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:12, 26 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I mnie ona zachwyca, rośnie u mnie przy hortkach...ale faktycznie rozmiary ma...ciut zostawię, ale mój ogród dla niej za mały

Miłego dnia
Nieforemny ogród na przodzie 08:10, 26 sie 2014

Do góry
olaw napisał(a)
Taaaaakie malutkie werbeny

Jakie giganty wyhodowałaś
Córunia to cała mama, śliczna !
Kondziowy ogrod cz II 08:09, 26 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)

Uroczo...a kanciki brzytwa...Kondziu widać, że serducho w tym ogrodzie zostawiasz...odwdzięcza Ci się pięknie
Od ogrodu do łąki i stawu 08:02, 26 sie 2014

Do góry
dominika_rew napisał(a)

Piękne widoczki
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:39, 26 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A to ulubione nad oczkiem

Nadrobiłam i jestem na bieżąco Rozpław też bardzo lubię własnie za to kwitnienie. Zawilce i jeżówki przepiękne.
Na temat róż nie dyskutuję bo mam tylko Chopiny i jakieś cztery nn z którymi nic a nic nie robię poza opryskami na mszycę
Pamiętasz nazwę tego miskanta co kwitnie ?
Buziolki
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:25, 26 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Kasiu - kochamy wszytko co kwitnie... narzekamy na to czy tamto...ale jak już zakwitnie to złość mija...

bo takie różanki z czerwca... nawet trudno sie gniewać, że kłują że chorują... i takie tam.. na zmniejszonym foto słąbo widać.. ale to był czad

święte słowa
Mój jesienny ogród 04:29, 26 sie 2014

Do góry
Witajcie,
Bogdziu, tu w mieście jest więcej zwierząt, niż u nas w Parku Narodowym. Tu nie ma bezpańskich kotów i psów i nikt nie tępi zwierząt tylko dba o nie. Chociaż bardzo dużo ich ginie na drodze to i tak jest ich ogromna ilość.
Haniu, tu jeszcze lato w pełni i wszystko jeszcze zielone i pięknie kwitnie. Rozplenica nie od światła czerwona , ino takie ma wiechetki. Z czasem jest bardzo krucho, nie ma czasu nawet siąść na chwilę, już coraz częściej dostaje zadyszki.
Moniko, wiewiórka jest malutka, na pewno dwa razy mniejsza od naszej, ale strasznie nerwowa i te duże wiewiórki ich się boją a są trzy razy większe od niej. Bardzo trudno zrobić jej ładne zdjęcie, gdyż jest wiecznie w ruchu. Najlepiej dać jej orzecha, żeby się zajęła przez chwilę. Na pewno trawy szybciej ruszają, chociaż w tym roku zima była bardzo długa. Tu jest bardzo ciepło i stała temperatura, nie tak jak u nas, jeden tydzie n upału a drugi 15 stopni, tu jak zrobiło się ciepło to ani jeden dzień nie było mniej niż 20 stopni i w nocy jest b. ciepło. Ja jeszcze rano o 6:30 jadę w kruciakach do pracy. Teraz o 21 wróciłem ze sklepu i było 24 stopnie a rano na pewno będzie 18-19, do tego, jest wielka wilgotność 95%, warunki typowo szklarniowe. Więc wszystko rośnie jak głupie. Ketmie Syryjskie widziałem już wysokości wielkiego bzu 3m. U mnie na ogródku zawsze wysiewały się takie chwasty o zielono czerwonawych liściach a kwiaty mają bordowe w kształcie owocu sumaka, u mnie rosną do 30-35 cm tu 1,5m, byłem w szoku. Dziś zajechałem do tej pani co sprzedaje kwiaty popatrzyć na ceny i co ma, to jeżówki rosły u niej 1,20 cm. Ceny miała spore, za taką dużą hostę 25$. Judaszowiec malutki 10 cm, 5$, ketmie tyle samo. Ketmie się tu sieją jak maki. Jak się nie ogoli na jesieni, to latem jest wkoło zielono. Jutro zapowiadają 33 stopnie, tak że jak na razie latam w kruciakach. Deszcz, mi wcale nie przeszkadzał, przez te 3 miesiące, byłem może po dwa razy autobusem i na wrzesień też nie planuję karty, nawet gdy będę musiał połowę miesiąca przejeżdzić busem to i tak wyjdzie dużo mniej niż 133$ a drobnych mam przynajmniej 5 kilo jeszcze. Dostałem od kolegi całe pudełko po butach. Ważyłem, 12 kilo tego było a forsy ponad 300$, zużywam to głównie na busy, tylko 2-1 biorę do sklepu resztę idzie na bilety. Dziś cały dzień kosiłem i jutro jeszcze też cały dzionek się zejdzie. Dziś pokażę Wam trochę swojej zieleni. Tylko dwa boki.Trzymajcie się zdrowo w tej polskiej zimnicy.

Od ogrodu do łąki i stawu 00:41, 26 sie 2014

Do góry
Od ogrodu do łąki i stawu 00:33, 26 sie 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:30, 26 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Żurawki mają jeszcz mnóstwo czasu na ukorzenieni, swoją drogą z mojego doświadczenia te dzielone właśnie w tym terminie najpóźniej do połowy września są najmocniejsze i w kolejnym roku juz są sporymi okazami. Mnie podział żurawek dopiero czeka i coś czuje, że na 100 doniczkach się nie skończy, a to i wiele innych rzeczy musze zrobić w tym tygodniu...

No to dobrze, że podzieliłam... pasuje mi na całości katalpy dać jednakowe ... ha, ha, ha... idę w ilość tego samego

A tu demolka dzisiejsza.... i w rozchodnikach znalazłam krewetki i 3 dorosłe gadziny... wydłubałam całe z ziemi i poszły na części pierwsze... rozchodnik jak hwast przeżyje, najwyżej będzie szpecił.. ale ja jak pies ogrodnika.. sama nie zjem i drugiemu nie dam...

I te przeniosę.... zamiast kocimiętki... koci w dużej ilosci... ale przetacznika też mam sporo

Idę spać, bo oczy ledwo widzą, a co chwila mi reklama lata po ekranie... problem z trafieniem w krzyżyk...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 00:27, 26 sie 2014

Do góry
Hanuś zakwitłam Mieczykiem abisyńskim

A to spacer dla Ciebie do lasu na jezioro Płoń

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:25, 26 sie 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Dzięki za podpowiedzi jeżówkowe. Oczywiście, że masz mało

Mam stanowczo za mało.... poważnie..

A trawki polecane przez Danusię )nazwę zapomniałam pfire fire.. jakoś tak pomarańczowieją.. są piękne
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 00:24, 26 sie 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Patrzy, patrzy i nie tylko okiem ale i sercem.
Edytko, Jolu dla Was nagroda za udział i trafne skojarzenie.

Zapraszam na wieczorny spacer.

piękna okolica dziękuję a jakie powietrze... super pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 00:23, 26 sie 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Aniu, u mnie identyczny striptiz zrobiła Eden Rose - ponad dwa metry gołe a wyżej prześliczne kwiaty w dużej ilości. Dobrze, że to pod tarasem w drugim domu, to przynajmniej można powąchać i pomacać.
Dwa jeszcze nieduże Langi, też łyse oczywiście i chyba najbardziej obrzydliwe się zrobiły.
Dzisiaj oglądałam sobie zdjęcia z czerwca, ach jakie wszystko było wtedy piękne i świeże...

A przy okazji jeżówek - przesadzać teraz, czy poczekać do wiosny? Nie mam pojęcia jak się toto zachowuje.

Jeżówki możesz przesadzić jesienią ,ale poczekaj aż przekwitną, bo kwaty zwiędna i będzie kolejny striptiz. Oczywiście lepiej zrobić to wiosną, ale ja przesadzam jesienią i żyją. Byle nie przed samą zimą

Te trawy przesadziłam w zeszłym roku jakoś na początku września.. szybko uschły.. po tygodniu zaliczyły zgon... ale zostawiłam i czekałam co będzie... bo mi szkoda jej było, ma piękne czarne kłosy... i żyje W dodatku przybrała na objętości

Od ogrodu do łąki i stawu 00:19, 26 sie 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:18, 26 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Piękne te lotosy jak byłam teraz to je obfociłam wszystkie Aniu to hiacynt wodnyale nie jestem pewna bo listki u Ciebie jakieś strzeliste a ten co znam ma bardziej w serduszka a rudbekie pikne te malutkie sa jeszcze z tych niższych Little Henryja też nie wycinam hostom kwiatów pozdrówka

Hiacynty są niskie.. i nie zimują...

Poszukałam.. to rozpław sercowaty I wreszcie sobie zapisałam...... moja ulubiona roślina w oczku

A to ulubione nad oczkiem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies