Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 00:16, 23 maj 2021

Do góry
Aniu jak są ładne derembosy to je widac. Już mają dużo.listowia.
Na UE martw się każda z nas ma coś do ukrycia bo nie dopracowane. Mam też kilka miejsc gdzie jeszcze trzeba czasu poświęcić.
Też się skłaniam ku hostom bialo-zielonym "patriot".

U góry na focie tawuły i w środku tuja i obok zielone kopczyki co to za roślina podobne do ostróżki?
Ptasi gaj 00:02, 23 maj 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Aniu ma ok 6 m średnicy. Trochę nie bardzo mi wyszły same brzegi, ale jeszcze popracujemy nad tym. Na razie niech rośnie to co posadziłam pogoda sprzyja.
Jeszcze jutro mam taką robótkę przy wodospadzie chce posadzić hosty.
Były tam jałowce i ciągle były problemy z nimi. Mam takie wysokie będzie dobrze wyglądały.
Tak się zastanawiam czy dać w jednym kolorze czy biało zielone "patrioty"

No to potezne rondo zbudowalas. To prawda pogoda sprzyja na sadzenie. Nie wiem ile swiatla jest przy wodospadzie. Jesli jest dosc spory cien to mozesz posadzic te zielono biale. Rozswietli miejsce. Trudno jest tak radzic. Mysle, ze podejmiesz odpowiednia decyzje.
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:50, 22 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)
19 maj, jak na tę porę późno, nijako,jakoś te roślinki mimo deszczu skulone..

Na łukach mam bajzel
w tym roku tego nie ogarnę, bo mi się w głowie nie ułożyło, za dużo, wkurzam się, mam za dużo roboty, coś źle zrobiłam
no ale montany i cała reszta się cieszy

a najbardziej bym chciała te łuki wywalić totalnie!
pozostałość po poprzednich właścicielach, tak to osadzili, że nie daliśmy radę wywalić...

może za rok

montany jakoś też ubogo i późno

Milus u każdego jest takie miejsce z niedoróbkami. Nie jesteśmy w stanie wszystko na tip top zrobić. Tak było i będzie.

Powojnik cudowny czy ten na drzewie szczęścia to inny co tu na fotach.
Miłkowo - sezon 2016-2022 23:41, 22 maj 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Milka co tu dużo mówić oddech się zatrzymuje. Piękne są.
Ogród Basi 23:39, 22 maj 2021

Do góry

Basiu pięknie czysciutko a u mnie jeszcze rozgardiasz, ale już coraz bliżej. Miałam dzisiaj pracować aby byli jeszcze bliżej a pada deszczyk.

Piękne ciemierniki duże kopy i kwitną. Kupiłam w tym roku parę sztuk nigdy ich nie miałam bardzo mi się podobają. Jak długo takie kopce muszą rosnąć?

Pierwiosnki też bardzo ładne będę je siała w przyszłym tygodniu aby mieć swoje. Nasiona już mam włożyłam do lodówki na tydzień czasu.

A ja mam zamiar dynie inne warzywa posadzić gdzie kolwiek. To jest dobre rozwiązanie bo i szkodniki i choroby grzybowe tak nie atakują.
Pomidorki będą w donicach czy wysadzasz do gruntu.

Pozdrawiam

Elu, ciemierniki rosną dosyć szybko. Taka kopka to w dwa, trzy lata powinna się rozrosnąć. Dzisiaj obcinałam im kwiaty bo są ciężkie i leżały na ziemi. Dosyć brzydko to wyglądało. Ale za to nie wysieją się nasionka. Ja robię to prawie co roku. Może dlatego one tak szybko rosną u mnie?

Dwa lata temu mąż posadził na rabatce arbuz. Pięknie mu wyrósł i dojrzał. Pyszny był. Twoje warzywka też pewnie będą dobrze rosły wśród innych roślin.
Elu, pomidorki będą rosły w donicach. Co roku tak rosną, to pomidorki koktajlowe.
Pozdrawiam.
Zacisze Alicji 23:15, 22 maj 2021

Do góry
Też mi się podoba marzanka. Widoczki cudowne. Te odbicia nieba w wodzie dobrze to uchwycilaś.
Ta fotka niezapominajki z hostami urzekająca. Muszę pomyśleć o takiej

Pozdrawiam
Ogród w remoncie 23:10, 22 maj 2021

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Pierwszy, ciekawe czy ich przybędzie w kolejnych latach. Nie wiem czy będę na tyle uparta by je wykopywać i znów wsadzać, trochę mnie to przeraża

Właśnie chciałam zapytać czy wykonujesz, ale masz wątpliwości.
Ja nie wykopuje van yejkow inrozrastsja się. Jak je przytniesz po kwitnieniu sypnijnim trochę nawozu lub organicznego kurzego aby cebulki ładnie się rozrosły. Moje już 3 lata nie wyjmowane.
Kwiaty we włosach 22:59, 22 maj 2021

Do góry
gosika67 napisał(a)
Elu jeszcze żarnowiec

Piękny jest zawsze czekam na ten widok każdej wiosny u ciebie.
Kwiaty we włosach 22:55, 22 maj 2021

Do góry
U was słonko świeciło. U nas prawie cały dzień deszcz padał.

To.jyz resztówki tulipanów u mnie też jeszcze kilka dni i po tulipanach. Czosnki wchodzą zaraz. I tak czekamy do następnych roślin.
Podlewa dosyć ciepło to wszystko rośnie.

Miłej niedzieli
Ptasi gaj 22:50, 22 maj 2021

Do góry
Roocika napisał(a)

Swoje pierwszy raz cięłam i widzę, że im to dobrze zrobiło, muszę próbować co roku się wyrobić.

Elu, patrzę na twojego palibina, jaki on duży u Ciebie urósł i ile ma lat?

Moje poszły z gruntu do donic, muszę im znaleźć nowe, lepsze miejsce.

Polibina ma 8 lat. Nie przycinalam go na początku i tak rósł. Dopiero ktoś z ogrodowiska że powinnam go przycinać. Miałam zawsze obawy bo on kwitł mniej, ale cały czas zapach się roznosił.
Poczytam trochę zobaczę może da rady go radykalnie przyciąć.

Mam jeszcze inne choiny te to mają ok 5 metrów za nim jeszcze rosną dwa

Tutaj widać

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 22:48, 22 maj 2021

Do góry
Halinko wszystko ładnie kwitnie.
Odnośnie ciemiernikow czytałam że lubią wapienna ziemię. Zobacz czy nie za kwaśna ziemię nie mają.
Ja w tym roku kupiłam w melinie 4 sztuki białe. Posadziłam w złym miejscu bo na słońcu a one wola półcień i pod drzewami. Jeszcze kupiłam jakieś inne korzenie na 6 szt wyszły 4 sz. U Hani też wyzebralam małe sadzonki.
Zajrzyj na priv

Miłej niedzieli

Elu!

nie wyżebrałaś tylko dostałaś.

Ja wczoraj resztę przesadziłam dalej pod cisy.

Zbieram skorupki z jaj mielę je w maszynce i podsypuję pod ciemierniki.

Halinko! oszalałam z chryzantemą, mam mateczniki skubię odbicia i ukorzeniam.
Kwiaty we włosach 22:12, 22 maj 2021

Do góry
Gosiu pięknie, nie przejrzałam wszystkiego, brak czasu idę dalej sądzić pogoda sprzyja. Zajrzę wieczorem

Elu wiem , już byłaś, pozdrawiam.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 21:45, 22 maj 2021

Do góry
Halinko wszystko ładnie kwitnie.
Odnośnie ciemiernikow czytałam że lubią wapienna ziemię. Zobacz czy nie za kwaśna ziemię nie mają.
Ja w tym roku kupiłam w melinie 4 sztuki białe. Posadziłam w złym miejscu bo na słońcu a one wola półcień i pod drzewami. Jeszcze kupiłam jakieś inne korzenie na 6 szt wyszły 4 sz. U Hani też wyzebralam małe sadzonki.
Zajrzyj na priv

Miłej niedzieli
Ptasi gaj 21:44, 22 maj 2021

Do góry

Tak prawie co roku. W tym jeszcze nie przycinalam nie zdążyłam może jutro je przytnę.
Pada i nic nie można było zrobić już się przejaśnia więc jutro powinna być ładna pogoda. Mam jeszcze opryski których nie zrobiłam albo deszcz padał albo wiało miedzian i odżywka do iglaków do listna.

Swoje pierwszy raz cięłam i widzę, że im to dobrze zrobiło, muszę próbować co roku się wyrobić.

Elu, patrzę na twojego palibina, jaki on duży u Ciebie urósł i ile ma lat?

Moje poszły z gruntu do donic, muszę im znaleźć nowe, lepsze miejsce.
Sezon 2017 u Hanusi 21:33, 22 maj 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Nojest, jest. Ale życie ma swoje zamiary wobec mojej osoby,m i temu sie nie spreciwiam. Czas nas uczy pokory, wyrozumiałości i spolegliwości.

Ważne by zdrowie było, wszystko sie unormuje jak nie dziś to jutro.

Miłego weekendu.

Haniu jednak u ciebie dużo ciepłej,że iryski syberyjskie kwitna. U nas dziś cały dzień deszcz padał mokro znowu.
Haniu kiedyś miałam te żółte kwiatki na drugiej focie i mi się wytrąciły to chyba omieg. Bardzo mi się podobają muszę zdobyć.
U mnie też Hortus pomarzly i patyki czekajamoze się odrodza.

Tobie tez milej niedzieli
Ptasi gaj 21:19, 22 maj 2021

Do góry
CD

Trzcinnik "cheju do"

Ptasi gaj 20:51, 22 maj 2021

Do góry
Trzcinnik lubię go nie zawodny wcześnie zaczyna życie

Może przytnę radykalnie polibina. Błękitny anioł dobrze rosnie, róża pnąca przycięta więc nikt powojników nie będzie przeszkadzał

Ptasi gaj 20:13, 22 maj 2021

Do góry
Roocika napisał(a)
Elu, choiny robią wrażenie. Czy Ty je przycinasz po bokach?

Tak prawie co roku. W tym jeszcze nie przycinalam nie zdążyłam może jutro je przytnę.
Pada i nic nie można było zrobić już się przejaśnia więc jutro powinna być ładna pogoda. Mam jeszcze opryski których nie zrobiłam albo deszcz padał albo wiało miedzian i odżywka do iglaków do listna.
Ptasi gaj 20:08, 22 maj 2021

Do góry
CD

Przepiękny Buczek szybko rośnie trzeba go przyciąć

Baptysje

Ptasi gaj 19:56, 22 maj 2021

Do góry
Mirka napisał(a)

Elu jaki porządeczek Tuje masz piękne ta rabata jest super.Miałaś tam dosadzić hortensje o ile dobrze pamiętam albo trawy.
Co dosadziłaś?

Tak się na mordowałem z ta rabata, najpierw wypieliłam, karton gruby i kora. Tam są różności, ale jeszcze dosadze coś. Przyjedziesz to zobaczysz

Po prawej piękna żurawka pod każdym względem, druga zimę bez uszczerbku liście trochę obmarzly u dołu.

Kalina Watanabe zaczyna kwitnąć

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies