Kochana problem w tym, że ja mam glebę zasadową. Mocno zasadowa bo odczyn w ciemny niebieski wpada. Mierzona w różnych miejscach. I skrzypowi to wcale nie przeszkadza.
Ela masz piękny ogród, wygląda na olbrzymi, nie wiem jak to wszystko ogarniasz! Widzę, że już floksy i dalie u Ciebie ruszyły. U mnie pewnie dalie będą pod koniec lata, bo bardzo późno je wsadzałam. Róż u ciebie też dużo i jest na co popatrzeć. Widziałam Twoje zdjęcie z wizyty u Danusi i muszę powiedzieć, że fajna babka z Ciebie.
Bardzo podoba mi się ten zakątek z oczkiem.
Też mam sporo róż, ale nie takie ilości jaknu ciebie. Inna sprawa, że róże olbrzymy robią się po kilku latach. U mnie to 3 latki i z każdym razem krzaczki większe. Mam też sporo róż przessdzanych wiosną tego roku słabo zawiązały paczki, ale mają sporo nowych pędów może w przyszłym roku będą lepiej kwitły
Dzisiaj poleciałam do sąsiada ogrodnika i chciałam kupić róże co masz La Villa Vita, ale już nie było a tak się zastanawiałam jeszcze tydzień temu czy ją kupić. Jak zobaczyłam u ciebie to jest bardzo ładna.
Popatrzyłam po szkółkach ibroznie ja opisują zbaranialam całkowicie jedni piszą że ma 1 m wzrostu inni że urosła ponad 2,5 metra i komu wierzyć.
Trudno powiedzieć jak jest wysoka. Ja prowadzę ją specjalnie wysoko, bo w nogach ma cień i inne rośliny. Ale odrosty ma wyrównane tzn. nie wypuszcza długich batów ( co lubię ) i myślę, że cięciem można regulować jej wzrost. To jedna z moich lepszych róż, choć wolę jak jest bardziej pomarańczowa niż różowa.
Kasiu kilka stron wstecz na moim wątku opisywałam o ekstrakcie z jęczmienia. Pokaże jeszcze raz butelkę zapisz sobie powinnaś u siebie go tam dostać.
Ja tego używam bo nie za bardzo mam gdzie słomy dostać tutaj nie sieją jęczmienia.
Są też mniejsze opakowania to jest litrowe. U nas kosztuje ok 100 zł kupowałam przez internet.