Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 08:28, 25 lut 2015

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Spróbuj przegłodzić
to zazwyczaj działa
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:15, 24 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

te akurat są poza konkurencją bo robią za dwa rzędy

I to wypasione dwa rzędy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 24 lut 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)
dzisiaj przyszedł do mnie Działkowiec, bo mam prenumeratę i pierwsze co, to szukałam Twojego ogrodu jak zwykle ujmujące zdjęcia, jednego w swoim rodziaju ogrodu
gratuluję i życzę kolejnych sukcesów

swoją drogą zastanawia mnie dlaczego prenumerata przychodzi kilka dni po 'premierze' odcinka. Zawsze wydawało mi się, że prenumeratorzy otrzymują pisma jako pierwsi
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:19, 24 lut 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ana, czy to możliwe, aby werbena siana 17 lutego kiełkowała? Na wierzchu widać kilka pojedynczych par listków. I stwierdzam, ze werbena ciągnie do światła. Muszę ciągle doniczkę przekręcać. Stipa tak nie robi.
jak ma dobre warunki to licho wie, to ta którą Ci wysłałam? jeśli tak to się ciesze
Makowo na Kociewiu 20:40, 24 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
pokaż cisy bo przejrzałam ostatnie foty i nie widzę

Cisy stanowią plecy dla paleciaka, który teraz jest schowany pod dach.

muszę je wyrównać od góry i z boków
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:21, 24 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ja jestem w stanie poczekać kilka lat. Sadzenie dużej ilości obwódek w dwóch rzędach to jednak jest duzy koszt. Na plantacji mozna z powodzeniem wyrośnięte juz kupic i efekt jest od razu

te akurat są poza konkurencją bo robią za dwa rzędy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:28, 24 lut 2015

Do góry

ana_art napisał(a)
Pamiętam Sylwia sadziła na przemiennie w dwóch rzędach, bo chciała mieć szeroką obwódkę. U mnie też wszystkie obwódki są jednorzędowe.

Ja jestem w stanie poczekać kilka lat. Sadzenie dużej ilości obwódek w dwóch rzędach to jednak jest duzy koszt. Na plantacji mozna z powodzeniem wyrośnięte juz kupic i efekt jest od razu

siakowa napisał(a)
MArzenka, bo planujesz juz kupowac paltany z tego co wyczytałam. Teraz kupujesz liściaste drzewa? jak sa jeszcze bez liści ? A nie jest tak ze to na lisciach widac choroby? Powiedz prosze bo tez musze kupic drezwa i sie mi z tym spieszy ale myslałam że to jednka za szybko! pozdrówki

Wg moich obserwacji wiosna w stanie bezlistnym to najlepszy czas na sadzenie. Wszystkie podręczniki pisza, że najlepsza jest jesien dla drzew ale mi sie nie chciało robić rewolucji jesienią. Zwykle wiosna jest dobra temperatura na ukorzenianie, bywa mokro wiec drzewa się łatwo przyjmą. Od konca zimy mozna sadzic drzewa kopane z gruntu. Jesli beda chorować zawsze mozna reklamować lub zrobic im opryski . Najlepsze ceny są jednak jesienia. Ja mam zakodowane w głowie , ze liściaste kupuje i sadzę w stanie bezlistnym od lat. Nie ważne czy wiosną czy jesienią. Zwykle kupuje dzrzewa w marcu

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Mój ogród wreszcie wyłazi z pod śniegu Może do soboty pożegnam zimę

Myśle, ze po sabacie zima bedzie w odwrocie

Kasia73 napisał(a)
Pozdrawiam wiosennie

Kasiu macham. Masz swoj wątek?
jazzy napisał(a)
Macham i zazdroszcze działań ogrodowych
Ja jeszcze Miedzianem nie pryskalam. Ale jeszcze można, prawda?
Cmok

W ten weekend można, zobaczymy jaka będzie pogoda ale jeszcze bez problemu możesz pryskać miedzianem

Wieloszka napisał(a)

Znalazłam takie info:
https://www.rhs.org.uk/advice/profile?pid=434
Czy moja stipa jest bardziej "evergreen" czy bardziej "deciduous"? Oto jest pytanie...
Jak po wyczesaniu ma mnie denerwować cały rok kiepskim wyglądem - to wycinam. I tak muszę ją przesadzić, a w obecnym stanie to niemożliwe, nic nie widać pod nią, nawet kul bukszpanowych

Ni to mamy zagwozdkę.... twoja była jakośc soczysto -zielona... Mnie też rozmiarem denerwowała dlatego ciachnęłam!
polinka napisał(a)

Dzięki. Nawet nie pomyślałam o plantacji...a przecież i tak do Wrocka będę jechać po graba...Zamiast 50 pojedyńczych sadzonek dam 4 konkretne

Trudno mówić że to Wrocław, 30 km od Centrum w kierunku Trzebnicy/ Milicza, więc masz bliżej niz do Wrocławia

Moniq napisał(a)
Madżenko czy moge zgapic te fajniuskie doniczki - wiadereczka z krokusami? Doniczki juz mam zakupione w Juli, tylko problem z krokusikami, ale sie nie zniechęcam

Kopiuj do woli. Krokuski za chwile pojawią się w centrach ogrodniczych. Do domu nie należy ich kupowac bo szybko przekwitną a na zewnatrz kwitną juz drugi tydzien
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:21, 24 lut 2015

Do góry
Ania74 napisał(a)

Nie da się go z żadnym innym pomylić...

dziękuję, To ostatnie zdanie jest mega ważne dla mnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:19, 24 lut 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Dzięki

Florovit mam pod ręką. Ale to chyba dopiero w kwietniu po cięciu zacząć podlewać?
Myślę też, czy nie rozrzedzić fusów z kawy wodą i nie podlewać ich takim nawozem. W końcu z ekspresu fusy są codziennie. Właśnie wszystkie doniczki w domu nimi zasilam.
wydaje mi się, że podlewałam przed cięciem, jak widziałam że już ruszyły.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:19, 24 lut 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)

Dzięki

Florovit mam pod ręką. Ale to chyba dopiero w kwietniu po cięciu zacząć podlewać?
Myślę też, czy nie rozrzedzić fusów z kawy wodą i nie podlewać ich takim nawozem. W końcu z ekspresu fusy są codziennie. Właśnie wszystkie doniczki w domu nimi zasilam.
wydaje mi się, że podlewałam przed cięciem, jak widziałam że już ruszyły. A fusy u mnie też lądują na rabatach
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:13, 24 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)

według mnie wystarczy intensywnie florowit lub dodatkowo nawóz z wysoką zawartością potasu, bo to braki potasu objawiają sie takim pomarańczowym kolorem. Właśnie bukszpany na zawijasowej po przesadzeniu złapały taki kolor. W ubiegłym roku byłam oszczędna z nawozem dla nich po posadzeniu i widać to wyraźnie

Dzięki

Makowo na Kociewiu 09:39, 24 lut 2015

Do góry
pokaż cisy bo przejrzałam ostatnie foty i nie widzę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:36, 24 lut 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Hej

Zaglądam do Ciebie za oznakami wiosny.
A tu żurawki do ciachania.
Zdjęcia z konkursu przypomniały mi jaki masz ładny ogród.

Aneta, miałaś kiedyś pożółknięty ekran z bukszpana. Czym go wyleczyłaś?
Florovit wystarczy po liściach i do gleby?

według mnie wystarczy intensywnie florowit lub dodatkowo nawóz z wysoką zawartością potasu, bo to braki potasu objawiają sie takim pomarańczowym kolorem. Właśnie bukszpany na zawijasowej po przesadzeniu złapały taki kolor. W ubiegłym roku byłam oszczędna z nawozem dla nich po posadzeniu i widać to wyraźnie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:33, 24 lut 2015

Do góry
makkasia napisał(a)
Anetko ja się baardzo cieszę z tej publikacji baaardzo Ci gratuluję a złymi językami się nie przejmuj oni są nieszczęśliwi i należy im tylko współczuć.

Już nie moge sie doczekać wstęgi krokusowej, która rozpoczyna spektakl cebulowych cudeniek u Ciebie.
U mnie w tym roku mam nadzieję też na barwną wiosnę. Makowo jest zaminowane cebulami

Pamiętasz cisy z Mrówki z opuchlakami ?? z moich 6 cisów wypadły dwa (uzupełnione w ramach reklamacji też z tego samego źródła Teraz jest zieloniutki i cieszy dość zwartą wysoką ścianą

Macham i życzę pięknego tygodnia

Kochan bardzo mnei cieszy ta wiadomość o cisach, one naprawdę były piękne i taniutkie, fajnie że Cieszą Cie zielenią. teraz jeszcze zapewne taką lekko uśpioną ale za chwilę wybuchną głęboką zielenią
Fajnie napisałaś o zaminowaniu bo faktycznie jak zaczynają kwitnąć to jak wybuch. Dzisiaj rano przebiegłam szybciutko przez ogród i widzę że cebulowe się pchają, a jeszcze dwa dni temu mało co było widać w szłwi też wypatrzyłam nowe listki maleńkie. Wystarczyło, że zrobiło się troszeczkę cieplej.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:42, 24 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
obejrzałam wizytówkę i jż zanim weszłam wiedziałam czego się spodziewać jest cudnie, bardzo cudnie i po Twojemu
Chyba mnie zmotywowałaś do uaktualnienia swojej wizytówki...

Anetko, dzięki serdeczne. Jak coś tam jeszcze chowasz pięknego przed nami, to pokazuj koniecznie!
Wciąż Cię namawiam na przyjazd na Gardenię. Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:58, 24 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Ja sadzę wyłącznie w 1 rzędzie bo i tak po kilku sezonach obwodka będzie miała ok 30 cm szerokosci. Jeśli masz bardzo małe sadzonki aby nie czekac latami na efekt posadż w dwóch rzędach naprzemiennie
Pamiętam Sylwia sadziła na przemiennie w dwóch rzędach, bo chciała mieć szeroką obwódkę. U mnie też wszystkie obwódki są jednorzędowe.
Ogródek Iwony 07:56, 24 lut 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Dzień dobry U mnie też padało, ale słabiutko. Dzisiaj jakoś pochmurno i ponuro, a mam zaplanowaną pomoc w ogrodzie dwóch panów.
Iwonka, a ja mam małe dwa krzaczki berberysu posadzone w ubiegłym roku, to też je ciut obciąć czy nie?
rośliny lubią cięcie bo się zagęszczają

U mnie poranek przywitał nas z temp +5, nie ważne, że pochmurnie ważne że ciepło
Asi ogródek pod świerkami 21:25, 23 lut 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
brakuje też wymiarów a to też istotne, najlepiej zrobić plan z góry, łatwo wtedy coś zaplanować jak widać szerszy plan

Zaraz usiądę i zrobię plan z góry z wymiarami, stronami świata itp. postaram się go wrzucić jutro, jak zerkniesz będę wdzięczna. Co do wybrzuszeń to zrobiłam błąd , że wcześniej nie wrzuciłam zdjęć kiedy miałam narysowaną tylko rabatę, bo łatwiej byłoby mi ją modyfikować, spieszyło mi się, bo mąż akurat miał urlop i chciałam aby mi zrobił tą otoczkę abym mogła dalej działać sama .
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:47, 23 lut 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)
Co tu tak cichutko?
bo u mnie jeszcze trochę zimowo
ale jeszcze minutka i się wiosennie zrobi
Asi ogródek pod świerkami 20:32, 23 lut 2015

Do góry
brakuje też wymiarów a to też istotne, najlepiej zrobić plan z góry, łatwo wtedy coś zaplanować jak widać szerszy plan
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies