Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

siakowa 07:47, 25 lut 2015

madzenko a ja mam pytanie odnosnie trawnika, bo aeracja i nawożenie ok..ale jesli ja musze jeszcze dosiać? to wszytsko jednczesnie? chyba nie? wiec w jakiej kolejnosci? aeracja, nawozenie i po jakims czasie dosianie czy jak?
baraga1904 07:56, 25 lut 2015

...widzę forsycja z okien sypialni syna...jestem w małym szoku, albo mi się stawia albo to fakt, ale mam wrażenie ze żółty się pojawia...muszę kalosze założyć i popatrzeć z bliska...ewentualnie może to być też syndrom wyglodnialego ogrodnika
...macham
waldek727 08:02, 25 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Pryskam róże aby zabić larwy mszyc. W ubiegłym roku po oprysku niemal nie miałam tego problemu
Ale uwaga uwaga Catane ma wyższe stężenie oleju , dlatego wykorzystam jedna butelkę Promanalu a rośliny mocniej atakowane przędziorkami prysne Catane.
Męczyło mnie dlaczego Wieloszka zrobiła oprysk Catane, poczytałam skład, dopytałam IPO i okazuje się, ze Promanal ma 60% oleju a Catane 80%. Dlatego kupie Catane. Bo jesli juz dusić larwy olejem to porządnie... Warto tez dodac adjuwant

Marzenko.
Stężenie procentowe substancji czynnej (olej parafinowy) w danym produkcie nie ma żadnego związku z jego skutecznością. Zarówno z koncentratu Catane (80%) jak i z Promanalu (60%) wykonujemy do oprysku 2% emulsję wodną. Ja stosuję środek który zawiera nawet 100% oleju mineralnego, czyli parafinę ciekłą (4zł/100ml) i rozprowadzam ją w 5l wody.
lojalna_ 08:04, 25 lut 2015

Wczoraj sie dowiedziałam od moich wspóllokatorów, ze magnolia symbol PRL u no szlag by....... Nawet ich wyciepac z chałpy

nie ma jak bo z jednym mam kredyt a drugi nieletni ...
siakowa 08:05, 25 lut 2015

lojalna_ napisał(a)
Wczoraj sie dowiedziałam od moich wspóllokatorów, ze magnolia symbol PRL u no szlag by....... Nawet ich wyciepac z chałpy

ewakatowice 08:11, 25 lut 2015

lojalna_ napisał(a)

Spróbuj przegłodzić
ana_art 08:28, 25 lut 2015

ewakatowice napisał(a)

Spróbuj przegłodzić
to zazwyczaj działa
ana_art 08:29, 25 lut 2015

Marzenko u mnie też temperatura wiosenna, czuć ją w powietrzu jak nic yupi!!!!
Sebek 08:39, 25 lut 2015

siakowa napisał(a)
madzenko a ja mam pytanie odnosnie trawnika, bo aeracja i nawożenie ok..ale jesli ja musze jeszcze dosiać? to wszytsko jednczesnie? chyba nie? wiec w jakiej kolejnosci? aeracja, nawozenie i po jakims czasie dosianie czy jak?

Kasiu - odsyłam do artykułu
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/169-regeneracja-trawnika-po-zimie

A na forum w dziale trawnik również mamy wątki poświęcone tej tematyce
https://www.ogrodowisko.pl/watek/366-odnowa-regeneracja-wertykulacja-aeracja-trawnika
siakowa 08:53, 25 lut 2015

Sebek napisał(a)

Kasiu - odsyłam do artykułu
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/169-regeneracja-trawnika-po-zimie

A na forum w dziale trawnik również mamy wątki poświęcone tej tematyce
https://www.ogrodowisko.pl/watek/366-odnowa-regeneracja-wertykulacja-aeracja-trawnika

sebek juz to wszytsko przeczytałam ale jakos skrótami tam pisze albo ja mam spedek... podstawowe pytanie ..czy jesli zrobie aeracje dosypie piasku to posiac trawe i od razu nawóz czy nawóz moze spalic młodziutka trawk a wlasciwie nasiona czy zrobic to w innej kolejnosci czyli po aeracji nawóz a potem dosiac?