Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 23:03, 02 mar 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)

Pnących jeszcze nie mam więc nie muszę się przejmować że źle którąś ciachnę.

Min. dlatego nie sadziłam jeszcze pnących bo się uczę co robić z różami. Jak ogarnę rabatowe to wtedy spróbuję pnące.

O widzisz, taką postawę to trzeba jak najbardziej pochwalić!
Też o różach mało co wiem, ale jak się napaliłam na kilka odmian to już było pozamiatane, klik klik i kupione
Tu ma być ogród :) 23:01, 02 mar 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

Edytka zrobię dzisiaj-to wrzucę-bo może być tak, że dobrze wygląda tylko moim zdaniem

Kasiu, mnie tak poniosło, że oskubałam seslerie na maxa i stwierdzam, że jeśli to jest moment, w którym najgorzej wyglądają to i tak jest bardzo dobrze, mi się podobają takie jeżyki.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 22:59, 02 mar 2017

Do góry
Kasiu, ani Ciebie ani fotek seslerii, mam nadzieję, że ząbek nie boli

Wrzuciłam fotkę swoich seslerii po skubaniu.
Tu ma być ogród :) 22:57, 02 mar 2017

Do góry
horcia napisał(a)
Witaj lindsay. Masz fajny zakątek brzozowy i w związku z tym mam do Ciebie pytanie. Planuję posadzić brzozy a pod nimi hortensje anabelki lub rododendrony ale z tego co przeczytałam to z moich planów nici? Czy mimo nawadniania panuje pod nimi susza?
Moja rabata ma wym. 8.8m-4.5-7.9-1.5m jak radzisz ile tam brzóz posadzić? Myślałam o posadzeniu po dwie do trzech dołków.

Horciu, ja bym się na takie zestawienie nie zdecydowała, bo i hortki i rodki potrzebują dużo wody, żeby były dorodne.
Mam na swojej rabacie brzozowej nawadnianie, a mimo to widzę, że jeżówki marnie tam rosną.

Ale akurat dzisiaj oglądałam blog Wilcza Góra, a w nim artykuł o eleganckich duetach w ogrodach, a tam co? - brzozy z hortkami
Podrzucam Ci link, może zapytaj Ewy jak to się sprawdza u niej.

http://wilczagora.blogspot.com/2016/05/eleganckie-ogrodowe-duety-ale-buty.html
Tu ma być ogród :) 22:48, 02 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Moja też zielona tylko trochę taka leżąca. W sumie to ją podcięłam bardziej nadając jej kształt niż obcięłam.

Bo ona chyba tak o tej porze roku ma, u mnie też tak leżała i byłam bezlitosna wyskubałam wszystko zostawiając jedynie młode listki i kłosy.

Hefleriana

Sadleriana

Tu ma być ogród :) 22:45, 02 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
No weź!! To mi teraz zadałaś ćwieka. Pojadę do mojego ogrodniczego i będę błagała o tę samą cenę. Jak będą droższe to padnę, mój budżet wyliczony ☺

Będę zatem trzymać kciuki, żeby ceny były akceptowalne
Na huśtawce miło płynie czas... 22:44, 02 mar 2017

Do góry
Ładnie wygląda ta sesleria, chyba mogłaby tak zostać.
Ja z kolei swoją Hefleriane i Sadleriane oskubałam z wszystkich starych ździbeł, zostawiłam tylko młodziaki, takie jeżyki się zrobiły.
Wstawię fotki u siebie.

Tu ma być ogród :) 18:41, 02 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Elata Aurea, może w końcu w cieniu będzie się ładnie prezentować, bo na słońcu wygląda koszmarnie.

Mam takie same doświadczenia z elatą w słońcu, jest brzydka .Przesadziłam do takiego cienia świetlistego. Zobaczę jaka będzie, czy nie zzielenieje za bardzo, czy będzie taka żółciutka.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:41, 02 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jak tu nie zazdrościć tej dodatkowej pary rąk do pracy.
Fajne te nowe tatuaże, ale i tak najbardziej pierwszy mi się podoba, choć taka zgrabna nózka w szpileczce z tym serduszkiem jest bardzo sexy.

dziś te łapki dodatkowe znów będą mi pomagać. bardzo sobie to cenię
Tu ma być ogród :) 09:23, 02 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

a jakie masz odmiany?, bo np Eden Rose i Giardine, które są pnące to już inaczej się tnie, w zeszłym roku wtope z nimi zrobiłam to teraz pamiętam, choć róże dużo wybaczają, mimo, że źle pocięłam to i tak wielkie porosły i kwitły na całego.

Pnących jeszcze nie mam więc nie muszę się przejmować że źle którąś ciachnę.

Min. dlatego nie sadziłam jeszcze pnących bo się uczę co robić z różami. Jak ogarnę rabatowe to wtedy spróbuję pnące.
Tu ma być ogród :) 07:23, 02 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

no to taki sam dylemat mamy, zdjęć przypadkiem nie cyknęłąś jak Twoja wygląda?

Edytka zrobię dzisiaj-to wrzucę-bo może być tak, że dobrze wygląda tylko moim zdaniem
Tu ma być ogród :) 22:48, 01 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ma razie wyskubałam i mam mieszane uczucia czy właśnie nie ściąć tak jak jesienną, tylko, że ona prawie cała zielona jest i stad nie bardzo czuję co z tym fantem zrobić, mimo, że już podpytywałam to tu to tam.

Moja też zielona tylko trochę taka leżąca. W sumie to ją podcięłam bardziej nadając jej kształt niż obcięłam.
Tu ma być ogród :) 22:05, 01 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)

Jak swoje kupowałam, to nawet nie wiedziałam co biorę. Trafiły mi się dorodne okazy po 60 zeta. Teraz takie popularne, że całkiem możliwe, że ceny nas zaskoczą...

Ja dwa lata temu kupowałam 3 razy drożej!
Tu ma być ogród :) 22:03, 01 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

już się zaczynałam zastanawiać jak Ty coś za tą huśtawkę jeszcze wepchnęłaś

A ja swoją brzozową planuję powiększyć, miejmy nadzieję, że ceny Doorenbosów nie poszybują w kosmos!

Jak swoje kupowałam, to nawet nie wiedziałam co biorę. Trafiły mi się dorodne okazy po 60 zeta. Teraz takie popularne, że całkiem możliwe, że ceny nas zaskoczą...
Lawendowy zawrót głowy 22:03, 01 mar 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edytko robota czeka !!!! Haha fajnie ze tak słonecznie wreszcie ))

Niezła mobilizacja wideofon owa haaa dzięki jak zawsze za wszystko.

To prawda i z roku na rok coraz więcej tej roboty po zimie.
Po zeszłorocznych zakupach mam ze 4 razy więcej traw do cięcia niż zeszłej wiosny, na co mi to było?

Wyjątkowo teraz zazdroszczę Ci, że masz o połowę mniej areału do ogarnięcia, hihi
Tu ma być ogród :) 21:57, 01 mar 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Haha no tomy się obie zmobilizowaly. Jak zawsze ))

Cieszę się że z droga jest nadzieja na lepsze jutro ....buxiaki dla Milenki

Nie miałabym sumienia Twojego ema gonić mój dał radę też się zmobilizowal. ♡♡♡♡♡♡♡

już się bałam, że Twojego eMa rozmowa z moim przeraziła i wolał sam się tym zająć
Tu ma być ogród :) 21:54, 01 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Brzozy te za hustawką tak nam się podobają, że w tym roku lada chwila wsadzam kolejne trzy w innym miejscu. I tam właśnie już mam orliki, irysy i czosnki. Ogólnie uwielbiam brzozy i jak przez całą zimę przeglądałam w necie różne inne drzewa, to i tak zawsze wracałm do brzóz. Chyba za te białe pnie i lekkie ażurowe korony.

O cięciu Edenki będę się przypominać.

już się zaczynałam zastanawiać jak Ty coś za tą huśtawkę jeszcze wepchnęłaś

A ja swoją brzozową planuję powiększyć, miejmy nadzieję, że ceny Doorenbosów nie poszybują w kosmos!
Lawendowy zawrót głowy 21:52, 01 mar 2017

Do góry
No nareszcie!
Jola wiosnę poczuła
Tu ma być ogród :) 21:47, 01 mar 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Jak ja te zaległości ogarnę ? Chyba nie dam rady ....ale już zaczelas pięknie sprzątać .ja temat drogi?

Nawet nie próbuj Jolu tylko podczytuj na bieżąco

W temacie drogi działo się i jeszcze będzie się działo, środkowy paluszek w stronę tych co rzucają kłody pod nogi i trzeba robić swoje, na szczęście coraz więcej ludzi jest po właściwej stronie mocy
Ogród z uśmiechem 21:43, 01 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jolu, narysuj może jak Ty byś widziała tą rabatę, ile tych brzóz i na jakiej powierzchni, jaki kształt tej rabaty?

No i napisz jakie Ty rośliny tam widzisz to będziemy doradzać.

Kurde nie umiem rozgryźć tego jednego L?

Edytko, siedzę właśnie i rysuję, jutro wkleję bo dzisiaj to juz za późno
Muszę tez dokładnie pomierzyć wszystko bo to, ze tak sie "porobi" i będzie wycinana ta leśna to wyszlo dzisiaj eM juz doszedł do siebie I chce inne brzozy Jak tu nie spelnic takiego zyczenia"

Pomyslę też co bym tam jeszcze widziała.

L jest na 4 litery Tam było najwięcej, jutro pokażę zdjęcia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies