Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 21:54, 01 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Brzozy te za hustawką tak nam się podobają, że w tym roku lada chwila wsadzam kolejne trzy w innym miejscu. I tam właśnie już mam orliki, irysy i czosnki. Ogólnie uwielbiam brzozy i jak przez całą zimę przeglądałam w necie różne inne drzewa, to i tak zawsze wracałm do brzóz. Chyba za te białe pnie i lekkie ażurowe korony.

O cięciu Edenki będę się przypominać.

już się zaczynałam zastanawiać jak Ty coś za tą huśtawkę jeszcze wepchnęłaś

A ja swoją brzozową planuję powiększyć, miejmy nadzieję, że ceny Doorenbosów nie poszybują w kosmos!
lojalna_ 21:55, 01 mar 2017

Haha no tomy się obie zmobilizowaly. Jak zawsze ))

Cieszę się że z droga jest nadzieja na lepsze jutro ....buxiaki dla Milenki

Nie miałabym sumienia Twojego ema gonić mój dał radę też się zmobilizowal. ♡♡♡♡♡♡♡
lindsay80 21:57, 01 mar 2017

lojalna_ napisał(a)
Haha no tomy się obie zmobilizowaly. Jak zawsze ))

Cieszę się że z droga jest nadzieja na lepsze jutro ....buxiaki dla Milenki

Nie miałabym sumienia Twojego ema gonić mój dał radę też się zmobilizowal. ♡♡♡♡♡♡♡

już się bałam, że Twojego eMa rozmowa z moim przeraziła i wolał sam się tym zająć
_Martini_ 22:03, 01 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

już się zaczynałam zastanawiać jak Ty coś za tą huśtawkę jeszcze wepchnęłaś

A ja swoją brzozową planuję powiększyć, miejmy nadzieję, że ceny Doorenbosów nie poszybują w kosmos!

Jak swoje kupowałam, to nawet nie wiedziałam co biorę. Trafiły mi się dorodne okazy po 60 zeta. Teraz takie popularne, że całkiem możliwe, że ceny nas zaskoczą...
lindsay80 22:05, 01 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Jak swoje kupowałam, to nawet nie wiedziałam co biorę. Trafiły mi się dorodne okazy po 60 zeta. Teraz takie popularne, że całkiem możliwe, że ceny nas zaskoczą...

Ja dwa lata temu kupowałam 3 razy drożej!
_Martini_ 22:19, 01 mar 2017

No weź!! To mi teraz zadałaś ćwieka. Pojadę do mojego ogrodniczego i będę błagała o tę samą cenę. Jak będą droższe to padnę, mój budżet wyliczony ☺
MirellaB 22:48, 01 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

Ma razie wyskubałam i mam mieszane uczucia czy właśnie nie ściąć tak jak jesienną, tylko, że ona prawie cała zielona jest i stad nie bardzo czuję co z tym fantem zrobić, mimo, że już podpytywałam to tu to tam.

Moja też zielona tylko trochę taka leżąca. W sumie to ją podcięłam bardziej nadając jej kształt niż obcięłam.
horcia 01:01, 02 mar 2017

Witaj lindsay. Masz fajny zakątek brzozowyi w związku z tym mam do Ciebie pytanie. Planuję posadzxić brzozy a pod nimi hortensje anabelki lub rododendrony ale z tego co przeczytałam to z moich planów nici? Czy mimo nawadniania panuje pod nimi susza?
Moja rabata ma wym. 8.8m-4.5-7.9-1.5m jak radzisz ile tam brzóz posadzić? Myślałam o posadzeniu po dwie do trzech dołków.
kasja83 07:23, 02 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

no to taki sam dylemat mamy, zdjęć przypadkiem nie cyknęłąś jak Twoja wygląda?

Edytka zrobię dzisiaj-to wrzucę-bo może być tak, że dobrze wygląda tylko moim zdaniem
Makao_J 09:23, 02 mar 2017

lindsay80 napisał(a)

a jakie masz odmiany?, bo np Eden Rose i Giardine, które są pnące to już inaczej się tnie, w zeszłym roku wtope z nimi zrobiłam to teraz pamiętam, choć róże dużo wybaczają, mimo, że źle pocięłam to i tak wielkie porosły i kwitły na całego.

Pnących jeszcze nie mam więc nie muszę się przejmować że źle którąś ciachnę.

Min. dlatego nie sadziłam jeszcze pnących bo się uczę co robić z różami. Jak ogarnę rabatowe to wtedy spróbuję pnące.