Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Kubusiowo 23:35, 27 lip 2012

Do góry
Żaden okrzantus
Jakie drzewo na odsłonięte miejsce 22:36, 27 lip 2012

Do góry
Ambrowiec byłby piękny ale może przemarzać.
W takim razie polecam miłorząb Ginkgo biloba.
Wnieść do ogrodu trochę radości - prośba o pomoc 22:26, 27 lip 2012

Do góry
ela_nowakowska napisał(a)
Jeszcze prośba o pomysł na rabatę przed domem. Stanowisko nasłonecznione cały dzień wszystko co sadziłam wyleciało albo zostało zniszczene przez naszego pupila. Poniżej zdjęcie z pozostałości

Tutaj na lewej stronie posadź coś masywnego, najlepiej stożek albo wiśnię Umbraculifera na wysokim pniu, a pod nią kolorowe kompozycje - 3 szt Platycladus orientalis Aurea Nana i całą resztę wypełnij żurawkami ale jedną odmianą.
Wnieść do ogrodu trochę radości - prośba o pomoc 22:24, 27 lip 2012

Do góry
ela_nowakowska napisał(a)
Bardzo dziękuję za podpowiedzi, pupil mały to sznaucer miniaturka ale ta dziura jest akurat przy wyjściu z domu i to jest pierwsze miejsce jakie on widzi i pewnie dlatego podlewa.
Hortensje super napewno wykorzyatm pomysł tym bardziej że oglądałam inne watki i pięknie one wyglądają.
Gardenarium czy berberysy i hortensje sadzi się grupkami np po 2 -3 szt koło siebie czy pojedyńczo ?

Najlepiej sadzić pasam i lub grupami, jak duży ogród to po kilkanaście sztuk, ale też ładnie wyglądają wielkie kępy ( np 3 szt w jeden dołek) - wtedy wielka kępa jest, Ja tak mam hortensje Limelight przy stawie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:17, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Późną nocą miałam miłych gości - Gabik z Jarkiem mnie nawiedziła, ciemno było już i zdjątko niewyraźne sorki bardzo

Wesoła z nich para i bardzo żywiołowa, podobno skrzynia już na ukończeniu Pewnie fotki jutro zobaczymy z efektów dopracowania i dopieszczenia mego projektu i przeróbki ogrodu.

A niedługo opowieść o ich ogrodzie w Mai

o to z chęcią zobaczę, Maję oglądam regularnie, tam tak naprawdę dowiedziałam się o fenomenie Ogrodowiska
Miniaturowy ogródek 22:13, 27 lip 2012

Do góry
Późną nocą miałam miłych gości - Gabik z Jarkiem mnie nawiedziła, ciemno było już i zdjątko niewyraźne sorki bardzo

Wesoła z nich para i bardzo żywiołowa, podobno skrzynia już na ukończeniu Pewnie fotki jutro zobaczymy z efektów dopracowania i dopieszczenia mego projektu i przeróbki ogrodu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:12, 27 lip 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:08, 27 lip 2012

Do góry
Urszulla napisał(a)
Danusiu. Fantastyczne te hortensje-marzenie wszystkich ogrodowiczan. A te trawki - cudo miód. Czy one przeżywają zimę u Ciebie? czy co roku musisz odnawiać?

Trawki czyli miskanty i hakone przeżyją a carexy i stipa - zobaczymy. Jakby nie przeżyły to dosadzę nowe latem znowu, bardzo mi się podobają.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:07, 27 lip 2012

Do góry
Myslę, że to wysokie temperatury zaszkodziły, i może za mało wody w tym momencie miała, czy ona jest na słońcu?
Jeśli tak, to postaw w cieniu. Pouszczykuj pojedyncze kwiatuszki, może coś ładnego jeszcze zostanie. A jak nie, to obetjnij same główki i podlewaj magiczną siła do hortensji, zakwitnie we wrześniu drugi raz.
Przywrotnik ostroklapowy - Alchemilla mollis 21:02, 27 lip 2012

Do góry
krwawnika kichawca i kocimiętek

lilii złotogłów

samotnie

Przywrotnik ostroklapowy - Alchemilla mollis 21:01, 27 lip 2012

Do góry
Sebku, bardzo trafna uwaga, że więcej go na betonie niż na rabacie Rzeczywiście uwielbia szczeliny.

Dołączam zdjęcia moich przywrotników w towarzystwie innych roślin

ostróżek

peonii

floksów

Dziewięsił-czy ktoś ma o nim więcej wiadomości? 20:51, 27 lip 2012

Do góry
Możesz porównać, bo o omanie mamy już wątek, ktoś Tobie podał mylną nazwę.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1330-oman-wielki-inula-helenium

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:18, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Clematisy wspaniałe, można im dać magicznej do clematisów, będą lepiej kwitły.

Danus, dostaja florovit. One teraz powtarzaja kwitnienie, w maju maja zdecydowanie wiecej kwiatow.

A zamiennik padl na amen. Bedzie nowy Ziemia odkazona Previcurem, coby inne nie zlapaly grzybka
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 17:46, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Prawa strona mi nie wyszła, ale wszystkie rabaty należy poszerzyć żeby zmieścić niższe piętro.

Danusiu, podpowiedz mi proszę w kwestii nasadzeń przy świerkach.
Zastanawiam się nad posadzeniem przed nimi (berberysy, paprocie, funkie, wrzosy/wrzośce, barwinek). Wydaje mi się, że te własnie będą pasowały ale nie wiem w jakich kompozycjach.
Chcę mieć piękny ogród....... i to jest mój problem 16:14, 27 lip 2012

Do góry
Pokaż więcej zdjęć pieska w wątku https://www.ogrodowisko.pl/watek/281-cztery-lapki-nasze-zwierzeta-domowe
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:40, 27 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Sebuś, jak zwykle jesteś szybszy niż błyskawica!
No właśnie nie szmaragdy, to odmiana Thuja occidentalis Columna

Columna ma podobny pokrój jak Smaragd, jest trochę brzydsza. Ja sadzę co 60 cm, a czasem nawet co 50
Pszczelarnia 15:23, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ewciu, a ja bym tych choin nie ruszała, zrobiła z nich strzyżony ekran, nie będą się starzeć, dobrze rosną.

O jak dobrze. Bo ja się martwię na zapas i za książkowo sprawę traktuję.
Ławka w ogrodzie 15:19, 27 lip 2012

Do góry
Bardzo proszę o wklejanie zdjęć wyłącznie swojego autorstwa dla naszego wspólnego dobra i zgodnie z regulaminem, lub linki do ławek
Nie można ściągać zdjęć z netu..
Mój kawałek raju II 15:13, 27 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj Aniu jako czwarta w drugim tysiączku

Witaj Danusiu werbeny od Ciebie kwitną i maja ponad 2 metry teraz muszę zaczaić się na ta co ma tylko 1/3 wysokości tej starej
Siatka przeciw kretom 15:04, 27 lip 2012

Do góry
masmedia napisał(a)
Witam,

A co z nawadnianiem? Rozumiem, ze rury najpierw (ponizej siatki), pozniej siatka, pozniej warstwa ziemi (10-15cm) i wysiew trawnika. Na zraszacze musimy naciac siatke?
Jezeli ma byc tak jak podalem powyzej to trzeba dokladnie przewidziec glebokosc polozenia rur aby zraszacze byly dobrze umiejscowione (odpowiednio wystawaly).

Prosze o potwierdzenie.

Pozdrawiam
masmedia

Tak, taka kolejność, jednak zraszacze daje się na przedłużkach, więc można je do góry wyciągnąć niezależnie od głębokości rury zasilającej.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies