Tutaj na lewej stronie posadź coś masywnego, najlepiej stożek albo wiśnię Umbraculifera na wysokim pniu, a pod nią kolorowe kompozycje - 3 szt Platycladus orientalis Aurea Nana i całą resztę wypełnij żurawkami ale jedną odmianą.
Najlepiej sadzić pasam i lub grupami, jak duży ogród to po kilkanaście sztuk, ale też ładnie wyglądają wielkie kępy ( np 3 szt w jeden dołek) - wtedy wielka kępa jest, Ja tak mam hortensje Limelight przy stawie
Późną nocą miałam miłych gości - Gabik z Jarkiem mnie nawiedziła, ciemno było już i zdjątko niewyraźne sorki bardzo
Wesoła z nich para i bardzo żywiołowa, podobno skrzynia już na ukończeniu Pewnie fotki jutro zobaczymy z efektów dopracowania i dopieszczenia mego projektu i przeróbki ogrodu.
Późną nocą miałam miłych gości - Gabik z Jarkiem mnie nawiedziła, ciemno było już i zdjątko niewyraźne sorki bardzo
Wesoła z nich para i bardzo żywiołowa, podobno skrzynia już na ukończeniu Pewnie fotki jutro zobaczymy z efektów dopracowania i dopieszczenia mego projektu i przeróbki ogrodu.
Myslę, że to wysokie temperatury zaszkodziły, i może za mało wody w tym momencie miała, czy ona jest na słońcu?
Jeśli tak, to postaw w cieniu. Pouszczykuj pojedyncze kwiatuszki, może coś ładnego jeszcze zostanie. A jak nie, to obetjnij same główki i podlewaj magiczną siła do hortensji, zakwitnie we wrześniu drugi raz.
Danusiu, podpowiedz mi proszę w kwestii nasadzeń przy świerkach.
Zastanawiam się nad posadzeniem przed nimi (berberysy, paprocie, funkie, wrzosy/wrzośce, barwinek). Wydaje mi się, że te własnie będą pasowały ale nie wiem w jakich kompozycjach.
Bardzo proszę o wklejanie zdjęć wyłącznie swojego autorstwa dla naszego wspólnego dobra i zgodnie z regulaminem, lub linki do ławek
Nie można ściągać zdjęć z netu..