Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:13, 19 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Jana Sztaudyngera faszki są świetne.. takie szybkie riposty

Zdobi nitka siwizny głowę szpakowatą,
A żona się uśmiecha mowiąc: "Babie lato..."

Byle w zdrowiu

I kosmosy... wiejski kwiaty.. a jakie piękne Te ciemne nasionka dostałam od Ani Tre.. muszę też zebrać... ale liczę, że sie same wysieją

śliczne zdjęcia kosmosów z trawa i rozchodnikiempozdrówka
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 11:12, 19 wrz 2014

Do góry
dalia przebarwia się

Iglaki na pniu 11:12, 19 wrz 2014
Do góry
Jeszcze mam pytanie odnośnie moich cyprysików na pniu. Nie są szczepione, tylko uformowano im koronę przez wygołocenie pnia. Wyczytałam gdzieś to na O., że pnie i tak będą rosły w górę, ta kulka będzie coraz wyżej, nawet jeśli będę ciąć tę koronę. Prawda to?
Mój 4 arowy azyl... 11:10, 19 wrz 2014

Do góry
Basiu.. od Ciebie Piękne są

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:09, 19 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ten pełny to WATERLILY , dwukolorowy to THE GIANT

I jesiennie...

Prześlicznie wypełniona rabata
Kwiaty z ogródka Marty :) 11:09, 19 wrz 2014

Do góry
ufff w końcu w domu dosyć tułaczki po hotelach zajechałam na chwilkę na zakład i oczywiście nie mogłam się powstrzymać, parę fotek cyknęłam, do waszych ogrodów z wielką przyjemnością zajrzę wieczorkiem jak się rozpakuję, coś ogarnę i przede wszystkim zjem normalny obiad

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:08, 19 wrz 2014

Do góry
Łukasz dzięki za info o żurawkach..

Anita, Małgosia -

Pozostali którym już nie mam kiedy odpisać

Klara od Basi Kraj
Basiu buziak.. piękna jest. Bogdzia widziałą, że skrętniki kwitną do tej pory i maja sie dobrze.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:06, 19 wrz 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)

A co tu taki rejwach!

To ja sobie tego Tancerza zapisuję i obejmuję patronat nad nim. Jakie jest jego imię? Bardzo mi się podoba i wzbudza uśmiech. Sympatyczny gość.

Mała ogrodniczko, piękne te kulki. Chciało by się jeszcze i front kulkowy zagarnąć dla siebie.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:05, 19 wrz 2014

Do góry
Bogda napisał(a)
Wpadam i oglądam tylko fotki, bo piszecie tak dużo, ze mi8 się litery mylączas do okulisty się udać-ale czasu nie ma...ale chciałam powiedzieć, ze nie moge się napatrzeć na Muminka i ta Jego uchachaną buźkęsuper!

Swoich dzieciow nie masz jeszcze dość, by sie gapić na kolejnego rozdarciucha???
Kończę pisanie.. bo lecę do tego rozdarciucha

Ostatnia sensowna fotka... świeci słoneczko i fotki wychodzą beznadziejne.

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:03, 19 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, zazdroszczę wam cudownego spotkania. Piękny masz ogród. Wygląda na wielki z tymi olbrzymimi trawami. Pozdrawiam.

Troszkę nieładnie z mojej strony bo dopiero teraz witam nowego gościa...chciałam tak bardziej uroczyście przywitać, a nie na łapu capu... ale u mnie savoir vivre jest na bakier
Ale witam serdecznie
Ogród nie jest wielki, chociaż też nie mały, ale trawy są wielkie I co roku uszczuplam kępy, by mieściły sie na wyznaczonym kawałku.
Ogród za mały na chciejstwa a za duży do roboty

Fotki sie mi kończą...
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:58, 19 wrz 2014

Do góry
ka1sia napisał(a)
Anek, obejrzałam relację ze spotkania, jak zawsze u Was - fantastycznie! radość i wielkie otwarte serducha ściskam i całuję mocno

Waszą relacje z Kutna też oglądałam... ale nie wiem czy jakiś ślad zostawiłam, bo najczęściej na telefonie urzęduję

I moje różyczki, łodygi wyjątkowo w tym roku łyse, ale kwitną i nawet w nich łysość mnie nie razi

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:56, 19 wrz 2014

Do góry
Widok od strony domu do wejścia. Zdjęcia nie są moją mocną stroną, ale czasami wybiorę jedno ze stu
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:56, 19 wrz 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Witaj , fajne spotkanie, jak zawsze miło się odbiera ... po cichu liczyłem że w depniecie na ala oliwki i kielich dereniówki ...
może wiosną na festiwal kwitnącej jabłoni, równie ciekawie, a może i bardziej niż dereń Pozdrawiam

Mariusz, były takie rozważania.. ale niestety dziewczyny musiały wyjechać wcześniej (impreza rodzinna) i jak przeliczyłam, to szarpać sie by zajechać na godzinkę było bez sensu.. liczę, że jeszcze raz przyjadą

I tegoroczne odkrycie na jesienne rabaty vernonia crinita ... miałam kupić 3 szt.. ale z powodów finansowych i ograniczeń w tym kierunku.. kupiłam tylko 1 szt... a teraz żałuję.. piękna roślina na jesień. Alternatywa dla wysokich astrów, nie pokłada się, kolor ma bajeczny, u mnie ma ok 1,4m, ale to jej pierwszy sezon.

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 10:54, 19 wrz 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:52, 19 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Miejmy nadzieję

Zimowity.. nazwa okropna.... wolałbym nie witać zimy
Muszę coś z nimi zrobić, bo znów zarosły .. mam tyle ładnych odmian.. białe już nawet nie są do sfocenia..

Niektórzy mylą i mówią ziemowity Z ziemia witamy sie codziennie więc może niech ta nazwa zostanie
Piękne ziemowity
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:46, 19 wrz 2014

Do góry
Cześć Sebku. Stoję przy wejściu i macham na przywitanie

Pozwoliłam sobie pohasać po Twoim ogrodzie i natknęłam się na nowy wianek na drzwiach. Bardzo ładny. Zdolny jesteś
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:46, 19 wrz 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:44, 19 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Pomiziałam Miśka

Misiek dziękuje za mizianie.. tego mu zawsze mało

Fotki sie kończą.. zawilce.. piękne, dobrze, że przesadziłam na brzeg rabaty

I w szerszej perspektywie.. pokazywałam, wiem... ale mi się podoba.. i kwitnie nadal.. ale kalina sie przebarwia, czyli jakby w nowej aranżacji

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:42, 19 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Cudne różyczki Zimowity też u mnie w różnych dziwnych miejscach Cudne masz pofalowane te fioleciki! A nazwa paskudna, rzeczywiście

Buziam na dobry dzień! Weekendu początek

Ten pełny to WATERLILY , dwukolorowy to THE GIANT

I jesiennie...

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 10:39, 19 wrz 2014

Do góry
Witam bardzo serdecznie całe Ogrodowisko!
Trafiłam tu kilka lat temu, po tym jak w pewnym czasopiśmie zobaczyłam Bukszpanowy. I siedzę sobie tutaj codziennie. A potem lecę i sadzę, przesadzam, potem znowu czytam, oglądam i kolejny pomysł.... Zaczynałam w 2005 roku od pustego pola. To dobrze bardzo, bo można sadzić jak się chce, ale to źle, bo trzeba czekać dłuuugo zanim to będzie ogród prawdziwy. A sadziłam, wiadomo, co popadnie i gdzie podobnie. No oczywiście to było jak chciałam, tylko wtedy nie było Ogrodowiska i się potem okazało, że ja wcale nie wiedziałam jak chcę Kupowałam to co mi się akurat dzisiaj podobało. A potem moja babcia wpadła w szaleństwo zakupów i mi kupowała rośliny - każda inna, po 1 szt. Więc po krótce macie obraz jak to wyglądało. Potem postanowiałam to jakoś ogarnąć. Ale ja lubię busz, więc łatwo nie jest.
Generalnie jakby od schematu nie odbiegam wcale, za to robota mnie lubi, z wzajemnością

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies