Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 22:13, 05 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
propionian wapnia, inna wersja OW

Poli cisy szybciej rosną od buksów? bo to buksy wydawały się juz spore

ślicznie u ciebie

Aniu, buksy były spore, miały już ok. 40 cm wys. ale coś mnie bukszpan denerwuje...cis pokochałam w tamtym roku i będzie ogród trawkowo-cisowy

Nowocześnie z różAnką :D 22:12, 05 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

no rewolucje zrobiłaś konkretną ale powiem Ci ze ja wiedziałam ze tak będzie bo czułam juz co ci w duszy gra i ze za duzy misz-masz bedziesz zmieniać
moze takie przed i po zrób?

na pewno zrobię
Nowocześnie z różAnką :D 22:09, 05 kwi 2017

Do góry
jankosia napisał(a)
Ha ha Taki cykl przesadzania jest absolutnie normalnym zjawiskiem Przywykniesz Ciesz się że masz luzy na rabatach, bo ja jak sadzę na gęsto to potem żeby zrobić "Z"... I każdej roślinki mi szkoda wyrzucić - wynoszę po prostu coraz dalej od domu. Ostatnio nawet samosiejkę żarnowca przesadzałam do lasu do innych żarnowców bo mi się szkoda zrobiło Głupie to ale jak kochasz to tak kombinujesz A tak prosto byłoby do ogniska wrzucić

Ty kurczę, a ja dzisiaj sadziłam jeszcze te buczki od gościa i mam nadzieję że one cholera od jesieni ram nie leżały. Bo się wkurzę. I będzie dym

tylko Wy mnie rozumiecie!
!
Nowocześnie z różAnką :D 22:03, 05 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
pytanie
czy ktoś orientuje się po jakim czasie zaczyna kiełkowac gorczyca?
posiałam tydzień temu i cisza
tylko wysypałam i zostawiłam tak jak czytałam wczesniej ale jak nic nie wzeszlo to delikatnie przegrabiłam. moze od razu powinnam przegrabić? ale tak sobie pomyslałam..przeciez rolnicy jak sieją na polach to chyba potem tego nie bronują...?czy mnie cos ominęło??
tak to jest jak miastowa na wioche się przeniesie

U siebie po wysianiu gorczycy lekko ją przegrabiam z ziemią. Tu bardziej chodzi o to, żeby nasionka miały wilgotna otoczkę. Wtedy szybciej pęcznieją i puszczają kiełek. Nie wiem, czy jakieś ptaszki nie gustują w nasionkach. Pewnie nie. Nasiona potrzebują tez odpowiedniej temperatury w dzień i w nocy. Przy niższych kiełkowanie będzie później.One z pewnością wzejdą.
Nowocześnie z różAnką :D 22:01, 05 kwi 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Widzisz jaka logistyka ogrodowa
Przerabialam to ostatnio ... co to się potem polapać nie mogłaś

no rewolucje zrobiłaś konkretną ale powiem Ci ze ja wiedziałam ze tak będzie bo czułam juz co ci w duszy gra i ze za duzy misz-masz bedziesz zmieniać
moze takie przed i po zrób?
Nowocześnie z różAnką :D 21:58, 05 kwi 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Aniu no szkoda że znowu nie poznam Ciebie i innych ale teraz to ja chyba wyrwę się dopiero po maju . Miotam się między pracą, ogrodem i komunią Zośki. Normalnie masakra.

po komunii bedzie luzik
Nowocześnie z różAnką :D 21:53, 05 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Asia szkoda że znowu się nie poznamy
Skarbonkowa cieszę się ze jesteś

dzis kolejne rycie........
bukszpany na obwódke tarasu musza poczekać bo musze wysadzić z tego miejsca lawende. lawende mogę wysadzić jak przesadze róże bo pójdą obok nich...a róże przesadzę jak odchwaszcze miejsce gdzie pojdą 2 swany...jezu i tak w kołko macieju
rozplenice mialam podzielić ale przecież gdzie ja je posadzę? ..najpierw musze przesadzić the fairy ale żeby to zrobić musze przesadzić swany...chryste!

cyrk normalnie

Widzisz jaka logistyka ogrodowa
Przerabialam to ostatnio ... co to się potem polapać nie mogłaś
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:44, 05 kwi 2017

Do góry
frezja napisał(a)

Aniu, jednak zostanę przy OW i HT. Już za dużo tego wszystkiego czy HT dobry na cisy ?

Ewa ja za cienka w uszach żebyś się mną sugerowała ale ja lecę RT po wszystkim a PW tylko rodki omijam
Nowocześnie z różAnką :D 21:42, 05 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Ha, ha natręctwo przesadzania Mam tak samo i przestaje mnie już to cieszyć...ale z drugiej strony jeszcze bardziej wkurzam się, że coś mi nie pasuje

właśnie.. perfekcjonizm gorszy od faszyzmu
Nowocześnie z różAnką :D 21:42, 05 kwi 2017

Do góry
Rytla napisał(a)
klub przesadzających wielki, jak mania przesadzania, co drugi dzień piszę, że na ten sezon koniec, a potem znów coś pod szpadel!

pytanie brzmi czy kiedyś zostaniemy usatysfakcjonowane??
a może to wiosna tak wpływa..człowiek wyposzczony jak sie dopada do szpadla..wchodzi do szkołki to jakieś zaćmienie cholera...
Nowocześnie z różAnką :D 21:39, 05 kwi 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Poczułam ogromną bliskość problemów z Tobą Różana Żeby zrobić D, trzeba wcześniej C, które jest zablokowane przez B, a to przez A....a!!!! Miałam nie zaśmiecać!

Ty wyluzuj z tym zaśmiecaniem

a najlepsze jest jak pod wpływem emocji, czasem okazji zakupisz już "F"
Nowocześnie z różAnką :D 21:37, 05 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
bo mnie swany wku....ą !
wywalam je obok białej różanki i zastępuje the fairy i dosadzam buksy, lawende i seslerie
zaczynam się obawiać że mam jakąś nerwicę natręctw wiesz..? natręctwo przesadzania

Ha, ha natręctwo przesadzania Mam tak samo i przestaje mnie już to cieszyć...ale z drugiej strony jeszcze bardziej wkurzam się, że coś mi nie pasuje
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:31, 05 kwi 2017

Do góry
Marta daj mu popalić ja tam lubię takie akcje bo to jest tak ze ludzie zazwyczaj pobłażliwi a cwaniaczki na tym korzystają
p.s. alez ja bym Cię chciała w s... akcji zobaczyć!
Nowocześnie z różAnką :D 21:22, 05 kwi 2017

Do góry
bo mnie swany wku....ą !
wywalam je obok białej różanki i zastępuje the fairy i dosadzam buksy, lawende i seslerie
zaczynam się obawiać że mam jakąś nerwicę natręctw wiesz..? natręctwo przesadzania
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:19, 05 kwi 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Tymczasem na tyłach...Mordor deskowo-chaosowy...
Są takie miejsca na tej planecie...Żeby nie było,że kokietuję mówiąc,że jest masakra...

uhh... lubie takie klimaty sprzątać wiem dziwna jestem
Nowocześnie z różAnką :D 21:18, 05 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

bukszpany na obwódke tarasu musza poczekać bo musze wysadzić z tego miejsca lawende. lawende mogę wysadzić jak przesadze róże bo pójdą obok nich...a róże przesadzę jak odchwaszcze miejsce gdzie pojdą 2 swany...jezu i tak w kołko macieju
rozplenice mialam podzielić ale przecież gdzie ja je posadzę? ..najpierw musze przesadzić the fairy ale żeby to zrobić musze przesadzić swany...chryste!

cyrk normalnie

ale dlaczego tak przesadzasz ?
rozumiem ze ja przesadzam ciagle bo nic nie planowalam ...ale ty ?
Nowocześnie z różAnką :D 21:16, 05 kwi 2017

Do góry

cyrk normalnie
Rododendronowy ogród II. 21:14, 05 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

serio? jezu a ja myślałam że jak juz wkońcu zrobię ten ogrod to odpocznę od codziennego rycia w ziemi.. M juz wkurzony bo zamiast z nim i dziećmi to ryje jak osioł :/ muszę wyluzować bo mnie w niedziele nie puści

Aniu wszystko zależy od tego co chce sie miec, ja stale zmieniam to i robota jest ale stale brak mi miejsca na nowe roslinki to muszę zmieniacJesli nie bedziesz chciała stale kupowac to moze pracy bedzie mniej ale nie ma sie co łudzic zawsze jednak bedzie.
Rododendronowy ogród II. 21:06, 05 kwi 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Fajnie jak jest ciepło ale przez to narobiłam sie okropnie.U mnie odpoczynku nigdy chyba nie bedzie

serio? jezu a ja myślałam że jak juz wkońcu zrobię ten ogrod to odpocznę od codziennego rycia w ziemi.. M juz wkurzony bo zamiast z nim i dziećmi to ryje jak osioł :/ muszę wyluzować bo mnie w niedziele nie puści
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 21:03, 05 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

inny choć też z octem
https://www.ogrodowisko.pl/watek/7521-nowoczesnie-z-rozanka-d?page=6

Aniu, jednak zostanę przy OW i HT. Już za dużo tego wszystkiego czy HT dobry na cisy ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies