Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 21:58, 05 kwi 2017

Margerytka40 napisał(a)
Aniu no szkoda że znowu nie poznam Ciebie i innych ale teraz to ja chyba wyrwę się dopiero po maju . Miotam się między pracą, ogrodem i komunią Zośki. Normalnie masakra.

po komunii bedzie luzik
jankosia 22:00, 05 kwi 2017

Ha ha Taki cykl przesadzania jest absolutnie normalnym zjawiskiem Przywykniesz Ciesz się że masz luzy na rabatach, bo ja jak sadzę na gęsto to potem żeby zrobić "Z"... I każdej roślinki mi szkoda wyrzucić - wynoszę po prostu coraz dalej od domu. Ostatnio nawet samosiejkę żarnowca przesadzałam do lasu do innych żarnowców bo mi się szkoda zrobiło Głupie to ale jak kochasz to tak kombinujesz A tak prosto byłoby do ogniska wrzucić

Ty kurczę, a ja dzisiaj sadziłam jeszcze te buczki od gościa i mam nadzieję że one cholera od jesieni ram nie leżały. Bo się wkurzę. I będzie dym
anna_t 22:01, 05 kwi 2017

ren133 napisał(a)

Widzisz jaka logistyka ogrodowa
Przerabialam to ostatnio ... co to się potem polapać nie mogłaś

no rewolucje zrobiłaś konkretną ale powiem Ci ze ja wiedziałam ze tak będzie bo czułam juz co ci w duszy gra i ze za duzy misz-masz bedziesz zmieniać
moze takie przed i po zrób?
Gruszka_na_w... 22:03, 05 kwi 2017

anna_t napisał(a)
pytanie
czy ktoś orientuje się po jakim czasie zaczyna kiełkowac gorczyca?
posiałam tydzień temu i cisza
tylko wysypałam i zostawiłam tak jak czytałam wczesniej ale jak nic nie wzeszlo to delikatnie przegrabiłam. moze od razu powinnam przegrabić? ale tak sobie pomyslałam..przeciez rolnicy jak sieją na polach to chyba potem tego nie bronują...?czy mnie cos ominęło??
tak to jest jak miastowa na wioche się przeniesie

U siebie po wysianiu gorczycy lekko ją przegrabiam z ziemią. Tu bardziej chodzi o to, żeby nasionka miały wilgotna otoczkę. Wtedy szybciej pęcznieją i puszczają kiełek. Nie wiem, czy jakieś ptaszki nie gustują w nasionkach. Pewnie nie. Nasiona potrzebują tez odpowiedniej temperatury w dzień i w nocy. Przy niższych kiełkowanie będzie później.One z pewnością wzejdą.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
anna_t 22:09, 05 kwi 2017

jankosia napisał(a)
Ha ha Taki cykl przesadzania jest absolutnie normalnym zjawiskiem Przywykniesz Ciesz się że masz luzy na rabatach, bo ja jak sadzę na gęsto to potem żeby zrobić "Z"... I każdej roślinki mi szkoda wyrzucić - wynoszę po prostu coraz dalej od domu. Ostatnio nawet samosiejkę żarnowca przesadzałam do lasu do innych żarnowców bo mi się szkoda zrobiło Głupie to ale jak kochasz to tak kombinujesz A tak prosto byłoby do ogniska wrzucić

Ty kurczę, a ja dzisiaj sadziłam jeszcze te buczki od gościa i mam nadzieję że one cholera od jesieni ram nie leżały. Bo się wkurzę. I będzie dym

tylko Wy mnie rozumiecie!
!
ren133 22:12, 05 kwi 2017

anna_t napisał(a)

no rewolucje zrobiłaś konkretną ale powiem Ci ze ja wiedziałam ze tak będzie bo czułam juz co ci w duszy gra i ze za duzy misz-masz bedziesz zmieniać
moze takie przed i po zrób?

na pewno zrobię
anna_t 22:15, 05 kwi 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

U siebie po wysianiu gorczycy lekko ją przegrabiam z ziemią. Tu bardziej chodzi o to, żeby nasionka miały wilgotna otoczkę. Wtedy szybciej pęcznieją i puszczają kiełek. Nie wiem, czy jakieś ptaszki nie gustują w nasionkach. Pewnie nie. Nasiona potrzebują tez odpowiedniej temperatury w dzień i w nocy. Przy niższych kiełkowanie będzie później.One z pewnością wzejdą.

dzięki za info Haniu
u mnie sucho strasznie, dopiero dzisiaj pierwszy raz od ich posiania troszkę popadało
anna_t 22:15, 05 kwi 2017

ren133 napisał(a)

na pewno zrobię

Margerytka40 22:17, 05 kwi 2017

Rozumiem Cię doskonale z tym przesadzaniem bo u mnie to samo. Dziś stwierdziłam,że mój nowy przechowalnik chyba za mały . Drugi ogród by sie chyba przydał. Jedna rabata robiona a na reszcie jeden wielki przechowalnik .
AnnaCh 22:36, 05 kwi 2017

Normalnie czuję się tu jak w domu
Klub przesadzających... nie tylko rośliny