Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Gożdzikowa - wiejski ogród 20:09, 19 lut 2017

Do góry
Witam się Pospacerowałam sobie po Twoim kolorowym ogrodzie, przecudne lilie, róże, hortensje i cała reszta Jeśli mogę to chętnie będę zaglądać. Pozdrawiam
Ukojenie 14:16, 19 lut 2017

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Już łowy były
Ja też lilie upolowalam

to Cię zaskoczę - lilie chciał eM ja miałam lilii w tym roku unikać, bo nie wiem czy od nich nie kichamy, ale jak chciał
Madżenie ogrodnika sezon 2017 12:09, 19 lut 2017

Do góry
Marzenko, witam się w nowym wątku, zaglądam często choć rzadko piszę. Fajnie przedstawiłaś porównywalne zdjęcia ogrodu sprzed lat i aktualnie. Tak się napaliłam na ogrodowe zajęcia ale niestety zmarzlina u mnie i mokro, trzeba trochę poczekać a ja już zakupione lilie bym chciała sadzić. W tym roku mam duże plany, zobaczymy jak wyjdzie.
U Ciebie zawsze ładnie.
Mój ogródek 09:44, 19 lut 2017

Do góry
Korzystając że dziś niedziela jest okazja na przejrzenie ofert internetowych , oczywiście na pierwszy plan pójdą mieczyki ale oglądając ogrody coraz bardziej przyciągają wzrok lilie .Zobaczymy jak na listę zachcianek zareaguje portfel ha ha ha
Ukojenie 07:24, 19 lut 2017

Do góry
Już łowy były
Ja też lilie upolowalam
Ogród od 8 lat... 00:45, 19 lut 2017

Do góry
Piters lilie wodne grzebienie nie lubią jak woda się rusza. Liście i kwiaty muszą mieć spokój coś musisz z tym zrobić. Zrób jakąs małą ciurkawkę aby tyciu tybiu woda spływała. Lilia musi mieć wierzchnie liście suche.
Zrobiłeś w tym małym oczku jakiś gejzer.
Ukojenie 22:30, 18 lut 2017

Do góry
W Aldim sa mieczyki, dalie i lilue. Kalie za 7,99.
W auchan kupilam lubin i lilie za 2,99. Niestety w moim auchan nie bylo klacz traw
-----
A w ciagu dnia powstalo to :
Słoneczny Ogród 09:33, 18 lut 2017

Do góry
Ja niczym nie pryskałam na lilie. Ktoś coś poleca? I tak w ogóle powiedzcie co chronicie i jak (róże , lilie, iglaki...)
Słoneczny Ogród 22:24, 17 lut 2017

Do góry
Śliczne lilie a poskrzypka liliowa to chyba u wszystkich, nie wiadomo skąd przylezie... u mnie już na wiosnę cesarską koronę rąbie Miałam bordowe lilie, posadziłam przy niż żółte, pszczoły mi pozapylały i pomarańczowe wyszły
Ogród z łezką II 22:13, 17 lut 2017

Do góry
Witam się Poskakałam po Twym ogrodzie, róże zjawiskowe, powojniki, lilie super Będę podglądać, szukać inspiracji
Słoneczny Ogród 21:45, 17 lut 2017

Do góry
Patrycja Pachną te lilie, ale najbardziej taka różowobiała piegowata, ta daje czadu z daleka, pięknie. Szczerze to o poskrzypce nawet nie słyszałam
Gosia ale masz tych kotów , naprawdę. Nic dziwnego,że się załapały na fotki ogrodowe pożyteczne z nich żyjątka.
Lilie mają sporo cienia, a tak naprawdę to nie wiem jakie preferuja stanowisko. Ale kwitną niezawodnie, trochę ich zmarnowałam, bo przesadziłam i tam miały za mokro.
Ogrodula 21:36, 17 lut 2017

Do góry
Zauważyłam u Ciebie kilka bardzo ładnych roślin. No i te Twoje piękne lilie, które ja tak bardzo chcę u siebie
Słoneczny Ogród 21:12, 17 lut 2017

Do góry
Dziewczyny jak mam 6 kotów Melę,Pelę,Rudego,Biszkopta, Bubę i Nikitę, pracują u mnie i u sąsiadów bez wytchnienia, zero kretów, nornic, tylko nieraz za dużo myszy leży na wycieraczce, chociaż w ten sposób pokazują jak są wdzięczne .
Daria bardzo ładne masz lilie, takie dorodne, udały Ci się . Gosia
Zielona przestrzeń 21:05, 17 lut 2017

Do góry
Anetko ja mam od 2 lat lilie i jestem bardzo zadowolona, udają mi się.Kupiłam te takie królewskie i wszystkie mi wzeszły i kwitły.Jak będziesz miała lilie w swojej okazałości pokażesz ?
Słoneczny Ogród 11:12, 17 lut 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Akurat jest po drodze jak do miasteczka jeździmy Żal nie wstąpić
Jeśli chodzi o rośliny to sporo mają.

No tak , nie dziwie się ,że wstępujecie to zawsze kusi jak się widzi. Ja jak jeździłam do Słupcy to do każdego wstąpiłam po drodze, a jest ich tam sporo
Na dzisiejszą pogodę lilie na rozweselenie. Bo obecnie mam cały wjazd z drogi zalany, ziemia zmarznięta , a deszcz pada
Z ogródka na wsi 21:36, 16 lut 2017

Do góry
Bardzo lubię te kwiaty, zawsze kojarzyły mi się z dzieciństwem i wakacjami u babci lilie też uwielbiam
Moja działka na Dębowym Lesie 21:18, 16 lut 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Witaj Aniu
Sporo nas tutaj imienniczek
Obejrzałam wizytówkę i zaniemówiłam
Z dużą przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie.Ile u Ciebie kwiecia,rabaty tętniące kolorami,raj dla bzyczków,motyli.
Clematisy aż kipią od ilości kwiatów.Jeśli pozwolisz będę korzystać z Twojej wiedzy
Aniu śliczny domek i udanie wszystko zaaranżowałaś.Domek uzupełnia się charakterem z ogrodem.
Warzywa i dynie dorodne.Lubię jak w ogrodach jest miejsce na warzywka.

Pozdrawiam serdecznie
Ania

Aniaaa napisał(a)

Piękna rocznica Gratuluję Wam Aniu.Najważniejsze,że dalej młodzi
U Was perłowa w tym roku,u nas w tamtym srebrna. I też dalej młodzi

To prawda sporo tu Ań
cieszę się,że moja wizytówka ci się spodobała.
Tak lubię, gdy od wiosny do późnej jesieni są kwiecia,że coś kwitnie.Taki był zamiar
Jest kilka grup , które bardzo lubię : hosty, clematisy, róże , jeżówki, liliowce, lilie, tulipany.I już duże kolekcje ich mam
Jak tylko będę wiedziała na takie tematy co cię interesują, to chętnie odpowie.Ale i ja często korzystam u innych z różnych wiadomości i doświadczeń.
No tak, ładna już rocznica nam stuknęła w małżeństwie.I sama nie wiem kiedy to zleciało. Ty też masz już całkiem ładną rocznice. suuper.
Masz rację My zawsze wszyscy młodzi!!!
Przyjmę rośliny wodne, nad staw i do ogródka. 21:15, 15 lut 2017

Do góry
Skromnie i nieśmiało chciałam zapytać, czy ktoś może ma na zbyciu lilie wodne. Nie ma znaczenia czy sadzonki, czy nasiona. W planie mam oczko wodne i chciałbym, żeby pływały w nim tylko nenufary
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:34, 15 lut 2017

Do góry
Rench napisał(a)
anna_t - Witam cieplutko
Odnośnie białej rabaty,to jest ona nasadzona zgodnie z sugestią Magnolii
Na plecy gracillimusy, przed nimi róże,pomiędzy różami białe ostróżki i na przodzie lawenda granatowa.
Ja dosadziłam białe lilie św. Antoniego i wciskam co jesień tulipany,białe i czarne,żeby było wiosną kolorowo,zanim zaczną robić show róże.

Myślę,że Twoja różanka z Artemis,to dobry wybór. Kiedy się rozrosną,będzie niesamowity efekt.
Muszę przyznać,że moje Chopiny po tej zimie będą chyba do całkowitej wymiany.
Co roku ścinałam je nisko,bo przemarzały,a teraz już są całkiem czarne.
Już w tamtym sezonie zaczęłam je stopniowo wymieniać i przymierzałam różne inne.
Póki co wygrał Jan Paweł II ma podobne w wielkości kwiaty i na dodatek pachną. Zobaczymy w tym sezonie,jak będą się prezentowały gabarytowo te nowe nabytki. Na tej rabacie rośnie też jedna Polarstern, też obficie kwitnąca biała,ale nie pachnie.

Nowym ubiegłorocznym odkryciem jest Avalon,jest mała,ale kwiaty ma prześliczne w każdym stadium rozkwitu.Zerknij do mojego alfabetu,na literkę A str 496

spis róż przejrze napewno, narazie jestem na 289str
Artemisy przesadzałam w październiku i zapomniałam ich okryć na zimę, czy przezimują? niewiem... pluję sobie w brodę
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 18:04, 15 lut 2017

Do góry
anna_t - Witam cieplutko
Odnośnie białej rabaty,to jest ona nasadzona zgodnie z sugestią Magnolii
Na plecy gracillimusy, przed nimi róże,pomiędzy różami białe ostróżki i na przodzie lawenda granatowa.
Ja dosadziłam białe lilie św. Antoniego i wciskam co jesień tulipany,białe i czarne,żeby było wiosną kolorowo,zanim zaczną robić show róże.

Myślę,że Twoja różanka z Artemis,to dobry wybór. Kiedy się rozrosną,będzie niesamowity efekt.
Muszę przyznać,że moje Chopiny po tej zimie będą chyba do całkowitej wymiany.
Co roku ścinałam je nisko,bo przemarzały,a teraz już są całkiem czarne.
Już w tamtym sezonie zaczęłam je stopniowo wymieniać i przymierzałam różne inne.
Póki co wygrał Jan Paweł II ma podobne w wielkości kwiaty i na dodatek pachną. Zobaczymy w tym sezonie,jak będą się prezentowały gabarytowo te nowe nabytki. Na tej rabacie rośnie też jedna Polarstern, też obficie kwitnąca biała,ale nie pachnie.

Nowym ubiegłorocznym odkryciem jest Avalon,jest mała,ale kwiaty ma prześliczne w każdym stadium rozkwitu.Zerknij do mojego alfabetu,na literkę A str 496
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies