Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Wydzielenie warzywniaka 12:52, 03 sie 2014

Do góry
Przyjazny ogród 12:47, 03 sie 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
pieknie tworzysz swój świat
Lawenda - Lavandula 12:47, 03 sie 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Słuchajcie, możecie mi zaznaczyć na tym zdjęciu kreskami gdzie konkretnie mam je obciąć? Kupione wczoraj, dziś wsadzam, potem wiem, że wycinam przekwitłe kwiaty z całymi łodygami i co dalej? Najlepiej dajcie 2 kolory kresek jak obciąć teraz a jak na wiosnę, tak by mi było najlepiej. Z góry dzięki

Mam taką samą odmianę lawendy, rośnie dosyć duża i ma jaśniutkie kwiatki. Na wiosne tnij w małą kuleczkę, tak by zostawić gałązki z "oczkami" aby lawenda mogła wypuścić nowe gałązki. Twoje sadzonki to jeszcze dzieciaczki więc nie musisz ich tak drastycznie potraktować na wiosnę i możesz nawet uciąć nieco nad tym obszarem jaki zaznaczyłem.

WIOSNA

A w lecie, widzę że na ogrodowisku każdy tnie jak lubi. Ja ucinam same kwiatostany ponieważ krzak lawendy ścięty mocno kilka tygodni wraca do swojego dawnego wyglądu a jak utniesz same kwiatostany to dalej będzie dekaracyjny i zakwitnie lepiej bo nie uszkadza się aż tak stożków wzrostu roślinie. Ucinasz kwiatostan do najbliższego rozgałęzienia (gdzie są młode pędy).

LATO

pzdr.
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:43, 03 sie 2014

Do góry
MarekW napisał(a)
Relacja bardzo skrupulatna, podana łącznie z menu Pozdrawiam niedzielnie

Marek mnie się wydaje, że bardzo okrojona cała noc nie spałam w dzień też mi się nie udało, w upał mózg wolniej pracuje, ale myślę, że pomimo niektórych zakazów źle nie wyszłorównież pozdrawiamy niedzielnieMarek moje przegorzany z rajskiego dla Ciebie
W moim małym ogródeczku - Dorota 12:34, 03 sie 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Byłam kolejny raz, bardzo mi się podoba, zostawiam dużą bużkę

Buźka śliczna, ja takich nie potrafię zrobić
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:28, 03 sie 2014

Do góry
Mam zmartwienie niestety i walcze, ale pewnie będe musiała usunąć...moje bukszpany chorują, na szczescie tylko ok 10 szt. Tak to juz jest, że wszystko sie zmienia i czujnym trzeba być bez przerwy. Bukszpany zaatakował grzyb i rozwinęło sie choróbsko choc były opryskane.

Tak wygladaja kulki:

Pozdrawiam

Ogród mały, ale pojemny;) 12:18, 03 sie 2014

Do góry
ele2001 napisał(a)

Myślę sobie, że jak mało kto, przy pomocy Ogrodowiska nauczyłeś się robić ładny ogród. Kopia bukszpanowego jakby troszku... Ta kompozycja z bladym różem super, właśnie ten blady tam idealnie się wpisał.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 12:08, 03 sie 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

Super wyszło to zdjęcie Jakby UFO spodek wylądował w Twoim ogrodzie...nierzeczywista scena
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:04, 03 sie 2014

Do góry
Dla Juzi - tło z fairy dla Munstead wood

William Szekspir postanowił zakwitnąć

Liczę na jego spektakl za rok
I długo oczekiwan (czy oczekiwany) Louis Odier

Firts Lady mimo złamania pąka przy sadzeniu postanowiła i tak zakwitnąć

I to by było na dzisiaj. Idę się poszukać na kanapach na tarasie. Bo za tydzieńt o bedzie olejowanie tarasów więc nie odpocznę, cąły tydzień malowanie garazu więc też nie odpocznę. Trzeba dzisiaj poleniuchować
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:59, 03 sie 2014

Do góry
Danusiu tojeści daje ostatnią szansę w kostrzewie.
Dzień bez munstead wood to dzień stracony. To Twoja róża w moim ogrodzie. Wybarwiłą się od upałów ciut inaczej
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:56, 03 sie 2014

Do góry
I tadam zamiast gren jewel będzie green envy - niech no tylko pokaże wszystkie kwiaty, które ma w pąkach. Jutro eksmituje liliowce a w ich miejsce pójda jeżówki. tak samo długo kiwtną a bardziej pasują do mojego ogrodu

Bedą posadzone gdzieś tu.
Olej do konserwacji narzędzi ogrodniczych 11:53, 03 sie 2014

Do góry
Nie ma już problemu czym czyścić i konserwować narzędzia ogrodnicze. Angielski olej do konserwacji
Kosztuje 49 zł. Info na pw.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:53, 03 sie 2014

Do góry
I chyba jeżówka cheyenne spirit - Marta znając moją słaość do różu wybrała z tej mieszanki różwy, niespotykany przełamany miedzią. Idelanie się będzie komponować z brązem trawy buchanani. oceńcie sami. Za chwilę zakwitną kolejnymi kwiatkami.
Marta dzięki, jest piękna!

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:53, 03 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)
No i dawno nie pokazywałem zdjęć 'lotniczych'
W buksikach miał być Evergold i Ice Dance, ale przez moją niewiedze w tym temacie jest jeszcze Variegata i tzw. Ptasie łapki nie wiadomo czy jeszcze jakaś odmiana tam nie jest

Teraz ide zobaczyć czy nie ma mnie na leżaczku w basenie

Ilekroć patrzę na te rabate myśle - kosmos. Nie tylko, ze taka fajna i w przenośni mozna tak pochlebnie wykrzyknac, ale ona właśnie z góry tak wyglada: gwiazdy, planety... A moze mi upal zaszkodził? )
Moja codzienność - ogród Oli 11:52, 03 sie 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
No bo właśnie się zastanawiam, czy mi jeżówki nie przerosną ML, jakoś z innymi trawami nie chciałabym ich łączyć. Czy to będzie ok wyglądać. Mam fragment rabaty w głowie i składniki też, więc może bym coś podziałała w końcu po urlopie . ML mam 6 z zakupów niewypału. Dbam o nie, więc się zebrały.

Ja mam właśnie ML z jeżówkami mam nadzieję, że w przyszłym roku miskanty pokażą na co je stać bo na obecną chwilę są połowę mniejsze od jeżówek ale ja jestem cierpliwa
Widziałam na pincie takie zestawienia i było idealnie ale nie mogę teraz tego wynorać..

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:51, 03 sie 2014

Do góry
Tojeść za to ma się zrehabilitować w kostrzewie sinej. To tak przy okazji pokaże jej sąsaidkę Burgundy Icberg

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:49, 03 sie 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Mimo tej oczodajnej nieplanowanej żółci bylinówka mi się podoba

]

Oczodajna żółć... Dobre
Ty wiesz, ze chyba jednak smutno by było bez takiego świetlika? Choć rozumiem zgrzyt kolorystyczny... Ale mam jeszcz jedna obserwacje - on właśnie na rabatach bylinowych wcale aż tak nie boli.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 11:48, 03 sie 2014

Do góry
To już dokleiłam
A teraz przymiarki Finkowych jeżówek
Skoro tojeść nie spełnia poczekiwanych nadziei w stipie będą jeżówki

Skoro ogrodowisko wykupiło w necie wszystkie southerm bell, zostały tylko po 19,90 !! To u mnie będą Finkowe raztamazz za połowę tej ceny
W rzeczywistości sa piękne purpurowe, aparat i słońce przekłąmały ich barwę
Co z tym ogródeczkiem począć 11:34, 03 sie 2014

Do góry
Początek zmian

Starałam sie uchwycic dokładnie tak samo
2012

Dzisiaj 2014

Narzędzia do pielęgnacji trawnika 11:33, 03 sie 2014

Do góry
Dla ogrodników z pasją dbających o swój trawnik i jego nienaganny wygląd mamy znowu poszukiwane nożyce do cięcia krawędzi trawnika z długimi rękojeściami

Burgon&Ball

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies