Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:52, 03 sie 2014

Do góry
Kilka widoczków.
Zachwyt nad rozchodnikiem trwa

Moja kolejna ulubienica, nowość żuraweczka Cracked Ice od metalicznego koloru do ciekawej zieleni widocznej obecnie, białe kwiaty.

Jak dla mnie najłądniejsza zielona żurawka Silver Dolar, rośnie na patelni i straciła od maja może 4 stardsze przypalone listki (5 widać kolejny ) kwiaty czerwone

Ogródkowy chaos u monitki 10:50, 03 sie 2014

Do góry
Moniś gdzie jesteś !!
Wpadłam do Ciebie z kfffiatkiem dzięki kochana za nasionka
Doczekałam się ,mam ją !

Co z tym ogródeczkiem począć 10:46, 03 sie 2014

Do góry
Zobaczcie co mnie dzisiaj przywitało w ogrodzie !!!!!!!!!!
MAM WERBENKĘ !!!

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:46, 03 sie 2014

Do góry
Cały czas coś zmieniam i pracuje w ogrodzie, musze wykorzystać ostatni taki długi legalny okres wolności (później to już możliwe będzie tylko na bezrobociu )

Na poczatek chwale się sukcesem, trawka wzeszła po 6 dniach i dzisiaj już jest bardzo ładna... w którym to miejscu pokaże później jak będzie oczekiwany efekt

No i prace nad rabatą ruszyły wyszło bardzo dużo miejsca, które i tak znając życie bardzo szybko zapełnie.

Szeroka część rabaty ma gdzieś 10 metrów długości, w najszerszym miejcu 1,5 metra od tuj, linia rabaty wymaga kilku korekt, ale to już przy układaniu kostki, oczywiście podczas wyrywania trawnika troszke sobie powiększyłem rabate

Teraz czeka mnie szkółking w poszukiwaniu za resztą roślin i muszę przenieśc przynajmniej dwa iglaczki z mojej znienawidzonej rabaty..
mianowice z tego miejsca.. mojej największej porażki ogrodniczej ale nic nie poradze, że szkoda mi tych iglaczków
Róża widoczna na płocie była karczowana już 4 razy.. znów odrosła.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:43, 03 sie 2014

Do góry
Dziś kowal z kowalikiem kują miecze i szyszaki na Wolinie.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:38, 03 sie 2014

Do góry

Żeby nie te lody, nie byłoby pewnie kucia.

Wydzielenie warzywniaka 10:29, 03 sie 2014

Do góry

Ogród cichy i przytulny 10:27, 03 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
... na folię spłynęło to coś - brrrrr
To sa chyba larwy tej mszycy. To nadal żyje - feeee ...
Jest tego pełno z kilku dolnych mniej zainfekowanych gałęzi. Im wyżej tym było tego więcej

Ja to zmyję i to wszystko przedostanie się do ściółki aż strach pomyśleć

Asiu, co z Twoja jodłą? Jak ratujesz?

Przepraszam, ze ja tak, jak Filip z konopii wyskakuję, ale ja sobie czasem czytam, oglądam, podziwiam, ale się nie odzywam.

Ogród masz zachwycający, uwielbiam go, jest bardzo naturalny, cudnie skomponowany. Podziwiam również Twojeprojekty, które zamieszczasz to tu, to tam. Masz dar
Ogród wśród pól i wiatrów 10:17, 03 sie 2014

Do góry
jolka napisał(a)
Wiele nie, ale zawsze coś ) Przed tujami wsadziłam ogromną hostę, którą wcześniej podzieliłam na 3 części. W proponowanych przez Danusię zestawieniach jest taka żółta wysoka hosta, podsadzona czerwonymi żurawkami. Miałam i hostę i żurawki, mam nadzieję że będzie im razem dobrze. Przepraszam za estetykę (czytaj: bajzlownię), ta część ogrodu jest dopiero w powijakach, ale zależy mi na tym, by się roślinki do zimy ukorzeniły. "Dopieszczać" będę za rok. Z tyłu są jeszcze naparstnice, zostawiam je by się wysiały, ale docelowo stąd oczywiście wylatują.

Nie chcę cię martwić ale tę hostę za blisko innych roslin posadziłaś. W tym roku jeszcze nie będzie strasznie ale za rok zcznie włazić na tuje a żurawek nie będzie widać. Hosty mocno się rozrastają a jesli to jest s&s to potwór , który potrzebuje mnóstwo miejsca. Dla przecietnej hosty (nie miniaturowej) potrzebne jest kolo o średnicy 1 m. Miniturowym wystraczy 20-30 cm a średnim 50-60. Nie zdjemy sobie jednka sprawy z tego, że wiekszość host to jednka doclowo wielkie rośliny,. Zimą w tym miejscu jest jednak pusto
Ponieważ to młoda rabata to teraz niech cię cieszy ale radzę wiosną zrobić dla niej więcej miejsca.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 10:16, 03 sie 2014

Do góry
Kilka fotek?

Ogród Sylwii od początku cz.II 10:07, 03 sie 2014

Do góry
Syla napisał(a)
a tu będzie odsuwanie rh od tuj .... zrobiłam trochę miejsca

Sylwia co to za cudna trawka pod bukiem? To carex

Kilka dni Cię nie było to myślalam, ze odpoczywasz na urlopie a Ty nadal orasz w ogrodzie. Kochana dzisiaj zobowiązuję Cię do odpoczynku. Ogród jest cudowny, wymuskany, czas się pocieszyć kanapami! Ja nie żartuję czas odpocząć dla Twego zdrowia i relacji rodzinnych

Pieknej, słonecznej i spokojnej niedzieli Ci życzę.

W czasie relaksu możesz kolejne fotki ogrodu nam zrobić
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 10:05, 03 sie 2014

Do góry
Potem niestety zrobiło się niemiło... i zaczęło się robić tak:

a potem już nie robiłam fotek bo się zrobiło ciemno. Strasznie lało i wiało. Ale oprocz tego że ogród troszkę ucierpiał chociaż na szczęście głownie na urodzie - czyli troszkę go poczochrało to nic złego się nie stało. Po poprzednich podtopieniach zostały przerobione studzienki w domu, Teść wymyślił jakieś rozwiązania które zdały egzamin Czyli... potrzeba matką wynalazku a człowiek przyzwyczaja się do wszystkiego Ogród potrzebuje chwili do regeneracji - róze pościnało (kwiaty), jeżówki sie położyły, troszkę połamało, i to w sumie tyle Jest dobrze
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:05, 03 sie 2014

Do góry
Na razie młodzianek
ćwiczy mięśnie w przedramieniu
na kowadle i na trzpieniu.
Przeważnie przydzwania tam gdziemu każe tata,
A co z niego wyrośnie?
Okaże się za 22 lata.

Niejeden tego fachu uczył się u mistrza,
a po kilku latach nic, a nic nie zbystrzał,
I wyrósł z niego "taki specjalist"
Co umie w wiadrze z wodą zrobić tylko "Pssssst"

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:58, 03 sie 2014

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:56, 03 sie 2014

Do góry
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:55, 03 sie 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anek napisz że Ciebie ominęło zalanie. Taką mam nadzieję bo podobno zalało kolej u Was znów. Wszystko OK?Buziak

Gosiaczek dzięki za troskę... to było tak... trochę grzmiało ale kto by się tam przejmował siadłam przed laptopem i zaczęłam ogrodowiskować, akurat wklejełam fotki na O. i jak nagle rąbnęło to pierunem wszystko wyłączaliśmy i nie zdążyłam tych fotek wkleić No to właśnie zrobię to teraz

Tak było przed burzą
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:48, 03 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję Madzi za paznokcie.. nikt nie uwierzy, że noram w ziemi..
rączki fociły wiec na foto sie nie załapały... ale nie da sie uwierzyć, że można z moich paluchów zrobić coś co przypomina ręce kobiety, a nie nornika ziemnego I to w tak krótkim czasie... juztro pokaże sie jak babcia a nie ogrodnik.. mimo woli zresztą
Ciasto było pyszne... a paznokcie wściekły róż.. wybrałam taki kolor. wściekły Do mnie pasuje

A Muminek pilnowany przez piesia... nie odpuścił go na krok.. pomimo upałów.. i ponad godzinę trwała drzemka Dało sie podlać to i owo...

A teraz ząbki i do spania.... jutro kolejny szalony dzień...

Kto by pomyślał, że paznokcie, to taki ogrodowiskowy temat
Ja u rączek mam zrobione żele. Świetnie sprawdzają się jako mikro-łopatki
P.S. Fajny Muminek
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:45, 03 sie 2014

Do góry
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 09:39, 03 sie 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Kochani...słów mi brakuje...nie da Wam się podziękować, za serce, za cudowną otwartość, za porozumienie dusz, za serdeczne przyjęcie, za to, że czuliśmy się jak w domu i zupełnie nie chcieliśmy wyjeżdżać...mam nadzieję, że szybko będziemy się mogli znowu spotkać, aż mnie ściska w żołądzie...

Karolciu, pozwoliłam sobie wkleić u siebie zdjęcia z Twoją śliczną buzią...jeżeli zmieniłabyś zdanie, usunę. Mam Ciebie z małym psiurkiem na pamiątkę

Kasiunia!!! Przywiozłam broszkę!!!!!!!!!!! JEST!!!!!

A jednak się uchowała- ta broszka.

Ja już nie będę się mazgaić, jestem szczęśliwa, że życie szykuje nam w każdym swym momencie takie niespodzianki.

Jesteście naszą niespodzianką na dalsze nasze dni. - I to cudowną niespodzianką.

Buziaki dla Was
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 09:34, 03 sie 2014

Do góry
No to coś na osłodę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies