Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 13:32, 14 wrz 2014

Do góry
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 13:29, 14 wrz 2014

Do góry
Wrzucam kilka zdjęć z porannego oblotu i idę korzystać z pięknej pogody

Nasz zielony skrawek i mój ogrodowy bakcyl 13:26, 14 wrz 2014

Do góry
U mnie winogron też zrobił naturalną altankę
Rozgardiasz w moim ogrodzie 13:13, 14 wrz 2014

Do góry
Chciałbym coś już robic w tym roku. resztę dokończyć wiosną. Hortęsje miałem w planie posadzić przed szmaragdami podobnie jak różnecznik,kosodrzewiny i berberysy przed yellow ribbon. Co do miejsca przed altanką chcialem jałowce posadzić ze wzgledu na gotowy już z nich parawan, aby zaslonić altankę. Mam 2 derenie takie z czerwonymi łodygami myslałem o ich przesadzeniu w to miejsce

Rośliny rosnące na srodku przesadzić obok tui? Czy stworzyć rababte w innym miejscu?

co doscieżki do nie mam kostki brukowej na podwórku chodzi się po trawniku. Tak to wygląda na zdjeciu na przeciwko grila jest huśtawka

Ogólnie to raczej te moje tuje są strasznie niskie, aby sytanowiły tło dla rabaty
Mój mały skrawek ziemi 13:02, 14 wrz 2014

Do góry
Mój mały skrawek ziemi 13:00, 14 wrz 2014

Do góry
Mój mały skrawek ziemi 12:58, 14 wrz 2014

Do góry
Tutaj coś miałam, i jeszcze tutaj, o i tutaj
I jeszcze tutaj Aniu coś rośnie

O matko ile tego wszystkiego
Nie.... To my tyle nie mamy
Ogród Anety 12:49, 14 wrz 2014

Do góry
Po długiej przerwie powracam ze zdj. traw z mojego ogrodu, wiosenne prace przyniosły taki efekt...

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 12:35, 14 wrz 2014

Do góry
Kilka popołudni i doprowadziłam rabatę żwirową do porządku: zdjęcie kamyków, porządne plewienie, położenie włókniny i na to kamyczki. Dosadziłam też kilka roslin,
Kiedyś już była tam włoknina, ale zdjęłąm ją martwiąc się o rosliny - niestety nie mogłam poradzić sobie z chwastami - choć było porządnie wyplewione, rozsiewało się mnóstwo mleczy, skrzypu i całej reszty na kamieniach. Teraz mam juz spokojniej w wokół roślin zostawiłam naprawę spore okręgi nie pokryte włókniną. Włoknina tak napradwę pooiżona jest tylko na środkach - bardzo chciałam tego uniknąć, ale nie dałam rady z chwastami

po zmianach

malutkie konwalniki, które posadziłam

widoki na rabatę

mam nadzieję, że będzie troszkę łatwiej i będę mogła częściej podziwiać z kawą niż grzebać w ziemi

troszkę szkoda, że wszystkie fajne rabaty mam tak daleko za domem
Kondziowy ogrod cz II 12:21, 14 wrz 2014

Do góry
Kmdziu, ja tam nie kadzę, a staram się jak zwykle konkretnie coś podpowiedzieć i jedynie bym te nierówności wyprasowała, tylko rysunek mi trochę nie wyszedł, ale popraw tak, z lewej za dużo trawy (kanciasto jest) a z prawej też nieprecyzyjnie

Moja bajka 12:15, 14 wrz 2014

Do góry
Cukinie giganty . Schowały się pod liśćmi i po cichutku sobie rosły i rosły i rosły...
maleńkie hosty ładnie rosną. Przeprowadzka do ogrodu zdecydowanie im służy.

na różach się nie znam, mam jedną jedyną, więc poradźcie proszę: czy ten prosty, wysoki pęd mam uciąć, czy nie ruszać?
U BusyBee w ogródku... 11:57, 14 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Wydaje mi się, że z kształtem nic mądrzejszego nie wymyślę, bo to wydaje się być spójne z całą linią wzdłuż płotu, aż do ogniska...Teraz tylko takie zdjęcie mam, ale zrobię jak będzie mniejsze słońce....

Wymyślisz, wymyślisz Kasiu. Zdolna z Ciebie bestyjka i świetnie sobie radzisz z projektowaniem.
Uciekam na tarasik bo cudne słońce. Trzeba chwytać każdy promień słońca i ładować akumulatory na jesień i zimę.
Kawka na Twoim tarasiku smakuje wybornie Kasiu
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 11:55, 14 wrz 2014

Do góry
Pomóżcie zidentyfikować tego iglaczka.

z góry dzięki.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:54, 14 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Zdjęcia zawilców są
Z pięknej pogody cieszą się też pracowite pszczółki

No te zawilce ze stipą to miszczostwo!
..... Moje busybees też pracują
Nasz zielony skrawek i mój ogrodowy bakcyl 11:49, 14 wrz 2014

Do góry

Trawy...

To pierwszy rok w którym trawy w moim ogrodzie są tak okazałe i widoczne co jest efektem ubiegłorocznych wiosennych nasadzeń.

Rabata trawiasta z dominującymi:
miskat gigenteus i variegata

a także red baron i carex sp.

Pośrodku zaczyna dominować perukowiec. Nie wiem czy pasuje w zestawieniu z trawami ale mnie się podoba bo fajnie prezentuje się na tle elewacji domu.

A to już trawy z otoczenia mojego "bajorka":

Rozplenice sp.

Nie znam nazwy tej trawy. Może ktoś pomoże:

U BusyBee w ogródku... 11:49, 14 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Tak mi się wydawało Kasiu że przesunęłaś hortki
Żurawek niestety nie da się podzielić.
A spróbuj jeszcze zmienić troszkę kształt rabaty. Chodzi mi o prawą stronę, rozłóż wąż i zobacz jak to będzie wyglądało

Wydaje mi się, że z kształtem nic mądrzejszego nie wymyślę, bo to wydaje się być spójne z całą linią wzdłuż płotu, aż do ogniska...Teraz tylko takie zdjęcie mam, ale zrobię jak będzie mniejsze słońce....

Wilcza Góra 11:47, 14 wrz 2014

Do góry
Dla odmiany czas na zmiany... 11:43, 14 wrz 2014

Do góry
dziś się nudziłam i takie cosik "popełniłam"

pozdrawiam i miłego dnia życzę
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 11:43, 14 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)

Asiu pamiętaj, że tylko Tobie się wydaje, że zdjęć dużo dla nas nigdy za wiele... a zdjęcia zawilców to gdzie? posadzone?? może nie zauważyłam- muszę się cofnąć....

Fajnie, że urlop teraz...Taka pogoda super

Zdjęcia zawilców są
Z pięknej pogody cieszą się też pracowite pszczółki
Nasz zielony skrawek i mój ogrodowy bakcyl 11:37, 14 wrz 2014

Do góry
Witam wrześniowo.........

Jest już połowa września a pogoda piękna jak w lecie. Wykorzystuję każdą wolną chwilę relaxu na pracę wśród zieleni.

Sam jestem z siebie dumny.
Własnymi łapami (oczywiście z nieocenioną pomocą żonki przy malowaniu i impregnacji)rozbudowałem pergolę winogronową i zrobiłem to głównie z 2 powodów.

* Chcę dosadzić deserowych odmian winorośli, gdyż te które teraz mam coś nie bardzo chcą owocować. Coś im regularnie przeszkadza. A to mróz w połowie maja a to innym razem jakaś zaraza grzybowa.

* Byłoby fajnie stworzyć także miejsce relaksu w cieniu winorośli, gdzie w przyszłym roku może zawiśnie jakiś hamak lub dwa.

Fotki...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies