Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 14:31, 25 lip 2014

Do góry
Syla napisał(a)
brzozowo , jeżówkowo ...

...Syla?.. co to jest za trawka ta zielona średniowysoka?
Ogrodowa symfonia 14:31, 25 lip 2014

Do góry
Sabina76 napisał(a)
I jeszcze parę

Dzień Dobry, piękna róża w awatarku, jak się nazywa?
A symfonia ma potencjał i rozbrzmi.
Ogród Sylwii od początku cz.II 14:27, 25 lip 2014

Do góry
EdytaB napisał(a)
Niezmiennie zachwycam sie Twoim ogrodem, rabata, która pokazałaś z trawą i hortensjami VF piękna.
Mam pytanko, szałwia po kwitnięciu jest przez Ciebie cięta i kwitnie ponownie a lawenda?
Chcialam posadzić jedną z tych roślin wsród białej róży okrywowej - tylko którą???

szałwię omszoną już cięłam i teraz kwitnie ponownie .... po cięciu podlewałam magiczną siłą do ogrodu .....

lawendę cięłam około tygodnia temu .... jeszcze nie kwitnie ale liczę na to ... w ubiegłym sezonie mnie nie zawiodła i pięknie ponownie obrodziła w kwiatostan i kwitła do przymrozków ... wówczas zostawiłam i nie cięłam przed zimą ... na wiosnę przycięłam dosyć drastycznie

mam dwa rodzaje lawendy ... dwarf blue i aromatico blue ....
dwarf blue bardziej intensywna w kolorze delikatnie grubszy kwiatostan

tu dla porównania kwiatostanu ... po prawej aromatico blue

Postawić trawkę nad i... 14:21, 25 lip 2014

Do góry
...i moja obecna robota - rabata ze żwirkiem...

Postawić trawkę nad i... 14:20, 25 lip 2014

Do góry
...cudnie pachnąca Claire...dlaczego dopiero teraz ją mam? żałuję że tak pózno...szkoda że zapachu nie można przez neta zapodac...

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 14:20, 25 lip 2014

Do góry
Baaardzo mi się u ciebie podoba, śliczny ogród Przychodzę z kolejnym pytaniem o roślinkę - co to za wysokie stożkowe krzewy z prawej strony (jakieś jałowce..?):

Działka prawie w Borach Tucholskich 13:45, 25 lip 2014

Do góry
gości tylu zajrzało a ja się ociągam z fotkami -oto przyczyna
zostały jeszcze drobiazgi na dole

ta rabata jest na wprost potrójnego okna

Zielone Centrum Spokoju 13:43, 25 lip 2014

Do góry
Spektrum kolorów Hortensji
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:43, 25 lip 2014

Do góry
Pozdrawiam zaglądających, ale muszę uciekać, nie polatam po ogrodach...wybaczcie
głowgownik różowieje na nowych listkach
kropelki deszczu...i mój kapelusz

wkoło domu, wszystko stale do podlewania, teraz po deszczu spokój do niedzieli

i co do konsekwencji, o której mówi Zielona? Marta...jest biały trzepak, blisko pod nosem, bo uwielbiam wietrzyć pościel
teraz murek trzeba odświeżyć, po iluś latach się oskubał
a czerwone niekonsekwentne, ale stoją sobie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:30, 25 lip 2014

Do góry
makkasia......Kasiu, pokażę, jak będzie więcej; co do donic...pomysł i wykonanie M., ja czuwam nad doborem materiału i kolorempodlało solidnie, zatem weekend ma być słoneczny i przyjemny, będzie relaks i niespieszna praca

Ewa.....wiem, musisz, bo cudne i pachną, a to dla nas najważniejsze
to lilie orientalne, niby nie zimują, ale u mnie tak
a te też piękne i pachnące
ta to lilia orientalna THE EDGE

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:26, 25 lip 2014

Do góry
Marzenko...., Molini mam 6, drugi rok u mnie, więc nie wiele powiem, w tym roku dopiero je widać na pewno nie polecam trawy Carex Blue, okropna, wywaliłam pod limki z tyłu domku...bielenia jeszcze mam, ale choć trafione
co robiłaś, że Vertigo rosło u ciebie, jak szalone?

Gosiu....i ja się Tobie nie dziwię, tu sami nałogowcy

Haniu.....obejrzałam, rzeczywiście pięknie i dużo cudownych detali i dodatków

Jula.....czyli szansa jest

Bożenko....u mnie czytanie szybkie, chyba najwięcej fot daję zakwitły liliowce od ciebie,miały po 2 kwiatki, czyli przyjęły się, jedne białe i drugie taki lekki pomarańcz, chyba pełne?

Basiu....chyba tak, ale większy zawrót głowy z chwaśnicą w trawie, rany, będę mieć cały trawnik w dziurach, muszę to ręcznie wydziabać, albo pędzelkować chemią....

Agatko.....super

Wiunia......cieszę się, że się podoba i można u mnie przysiąść

Zbysiu....dzięki już byłam, teraz nie martwię się o pomysł sadzenia moich, część już rośnie a te mnie stale zaskakują wielością barw, foto z telefonu

Moja bajka 13:10, 25 lip 2014

Do góry
Kasial napisał(a)
Kasiu gratuluję 4 setki

Kasiu Twoje grochy są piękne
A ja wczoraj na wieczornym obchodzie ogrodu, około 21, zuważyłam pierwszy kwiat groszkowy, czerwony!!! Wreszcie się doczekałam

Dzięki Słonko . Widzisz? Doczekałaś się groszków . Kasik zrób w jakimś zakątku przedszkole dla małych sadzoneczek. Po pierwsze - będą sobie powolutku rosły, po drugie - będzie się coś działo (a masz niedosyt przecież) i będziesz nam pokazywać jak rosną, a po trzecie - ukorzenisz za darmoszkę własne roślinki . Buźka.
Ogródkowe perypetie:) 12:53, 25 lip 2014

Do góry
Zadziwiła mnie dziś dynia, która sobie sama wyrosła z mojego super wielkiego kompostownika 1x1. Ma wodę więc rośnie jak opętana, zawijam ją już i prowadzę poza działkę, ale te kwiaty.. jak moje dwie dłonie sprawdziłam.. i widok z rana niesamowity.

MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 12:44, 25 lip 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
A oto i pacjentka, diagnoza: usmażenie - Rhododendron impeditum o białych kwiatach.
Dziewczęta chwalcie swoich eMów gdy zabierają się za porządki w ogrodzie i przyjmujcie ze zrozumieniem, gdy wystawią Wam schowane w cienistym zakamarku roślinki na cały dzień na palący żwir

oj tam, nie tylko eMy, ja ustawiłam swoją paproć w donicy na żwirku i mój pyta wczoraj.. a tej co się stało, że taka zeschnięta
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 12:39, 25 lip 2014

Do góry
Ozz napisał(a)

O! Też ją mam. Od niedawna.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:14, 25 lip 2014

Do góry
Zielona....Marta, ja mam podobnie, bo jeśli już wchodzę do czyjegoś wątku, to czytam, żeby nie pytać bezsensownie, bo potem gospodarz ciągle na to samo odpowiada, a czasami trzeba tylko zerknąć na post powyżej
...fakt, być na bieżąco ciężko, bo kiedy robić cokolwiek, ale ciągnie nas tu, jak magnes, bo też są podpowiedzi, rady i inspiracje...czasami coś u kogoś zobaczę, kiełkuje gdzieś to i nagle wpadam na coś fajnego, ubranego po mojemu
...z remontami, to chyba gorzej, jak tworzeniem czegoś nowego, wyzwanie trudniejsze, potrzeba większej kreatywności, na nic gotowce na razie jestem konsekwentna, teraz zabieram się za patio, bo ta żółć mnie dobija, choć już wyblakła, tam zmiany wystroju też będą, bo mnie drzaźni co jest, a naście lat temu nie, dobre...i największe zadanie, domek letni, żeby coś nie schrzanić jakąś pierdółką, no bo wiadomo budżet ograniczony a jeśli sił starczy jeszcze cały dom trzeba odświeżyć z zewnątrz, ale to tylko malowanie białego kamienia na biało i odświeżenie drewna....a za rok, kolejne wyzwanie czeka i tak wkoło
..jałowce czekają na cięcie

Eliza.....trawy są bardzo fajne, falują, cieszą kwiatostanami, zwłaszcza w sierpniu i wczesną jesienią; ja mniej więcej już wiem, jakie trawy lubię, a na jakie się nie skuszę, mimo ich popularności, lubię takie, co cały sezon ładne i wiosną szybko ruszają; na pewno polecam ci rozplenice od małych do dużych, miskant ML i hakone, bo to takie żelazne i niewymagające trawy, a efekt wspaniały

Kindzia.....Kasiu, pewnie te same te lilie jeszcze będę zamawiać, moje ulubione i to dużo, bo cała rodzina je lubi i chcą w sezonie do wazonów.....a to złośliwiec! kupiłam ten środek, jak się wyklaruje aura, będę pryskaćprzypomnę się dostałam z Kwiatyllo ofertę, już wybieram sobie też, ale nie zamawiałam, nie jestem do końca zdecydowana
za to dokupiłam już 10 lawend i będę sadzić jutro, zamiast wyeksmitowanych żurawek i jeszcze siewki rozplenic, kiedyś urosną

Żelazowa Wola - park wokół Muzeum Fryderyka Chopina 12:11, 25 lip 2014

Do góry
O, to ja dodam od siebie kilka zdjęć lipcowych. Gorąco polecam odwiedziny, park jest unowocześniony, w budynku przy wejściu jest specjalnie przycięta ogłowiona wierzba w szklanej tubie...
Aranżacje są bardzo nowoczesne, wielokolorowe i dopasowane do starego drzewostanu...
Była bardzo pozytywnie zaskoczona!

Przed dworkiem kwitną róże odmiany Chopin.

A w głębi ogrodu, jest coś w rodzaju małego sklepiku ogrodniczego ! Tak, ogrodniczego!
Kupuje się roślinki, które są zapakowane w papierową torbę z logo muzeum. Ja kupiłam różę w muzycznej odmianie---Jarocin
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies