Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 07:10, 06 paź 2014

bdan napisał(a)
Widzę, że niektórzy już też nie śpią

Wiesz ja juz o piatej rano myslałam o tych wrzosach ... Gdyby nie było tak ciemno .....
lojalna_ 07:12, 06 paź 2014

Malgosik napisał(a)
fajnie że poodsuwałaś te rośliny od żywopłotów
szybko lecisz z tą robotą
te cyprysiki chcesz objąć obwódką z bukszpanu?
ona ma się kończyć razem z choinami?

Małgosiu dzisiaj spróbuje zrobic fotki tej obwódki bo w łumaczac nie jestem chyba obrazowa
lojalna_ 07:16, 06 paź 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Jola, ale poszło ale się narobiłaś Kobieto Dzielna

Jedno sie zgadza narobiłam sie z rodzinka ale poprawki jeszcze musza byc no i gdzie tam koniec
jazzy 10:42, 06 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Nie nie ta linia to miejsce y gdzie beda kamyki wrzosowisko w korze

A ta linia to ten tzw ekoboard? Czy co to za wynalazek?
Powiem Ci, że mata pod żwirek jest fajna bo się kamyki nie brudza od ziemi i jak chcesz coś przesadzić, dosadzić to łatwo to zrobić dzięki macie, ale wg Danusiowych wytycznych nie powinno być jej w ogrodzie. I jak to rozwiązać?
katiaxx 12:29, 06 paź 2014

U mnie jest tak ; mam kamyczki i nie mam maty pod spodem, jak trzeba wykopać to odsłaniam delikatnie, kopię dziurę i sadzę, nie jest to problematyczne. Na pewno trzeba kopać "na czysto". Mam kamyczki od ok. 2-3 miesięcy, nie wiem jak będzie za 2 lata
Też nie wydaje mi się żeby kamyczki się bardzo brudziły, mam za sobą też plewienie skamyczkowanej rabaty, jest z tym trochę cackania, u mnie wyszło trochę perzu więc musiałam odgarnąć większy kawałek osunąć całe kłącze perzu, uklepać i zasypać Całę szczęście miałam mało perzu a inne chwasty wyrywają się lekko.
Ziemia pod kamyczkami z czasem np. po deszczach się zagęszcza i twardnieje.
Planuję dać matę pod kamyczki np na alejkach gdzie się chodzi i nie ma roślin.
jazzy 12:40, 06 paź 2014

katiaxx napisał(a)
...

I ja
Ewkakonewka 14:27, 06 paź 2014

katiaxx napisał(a)
U mnie jest tak ; mam kamyczki i nie mam maty pod spodem, jak trzeba wykopać to odsłaniam delikatnie, kopię dziurę i sadzę, nie jest to problematyczne. Na pewno trzeba kopać "na czysto". Mam kamyczki od ok. 2-3 miesięcy, nie wiem jak będzie za 2 lata
Też nie wydaje mi się żeby kamyczki się bardzo brudziły, mam za sobą też plewienie skamyczkowanej rabaty, jest z tym trochę cackania, u mnie wyszło trochę perzu więc musiałam odgarnąć większy kawałek osunąć całe kłącze perzu, uklepać i zasypać Całę szczęście miałam mało perzu a inne chwasty wyrywają się lekko.
Ziemia pod kamyczkami z czasem np. po deszczach się zagęszcza i twardnieje.

Ja mam kamyczki w jednym miejscu tylko po cisami, drugi rok, i wszystko się zgadza z Twoim opisem jak się dobrze odchwaści wcześniej to kłopotu specjalnego nie ma z plewieniem w nich , a jak kiedyś miałam matę, a na niej korę i coś chciałam posadzić to dopiero było wyzwanie, odgarnianie, cięcie, mierzenie beeee
lojalna_ 16:18, 06 paź 2014

Kasiu Jazzy I Ewko

Dzieki za informacje dotyczace agro , ja tam mam małe poletko i chwastów sie nie boje to tylko była pierwsza mysl jak zabezpieczyc kamyki ... Troche szkoda byłoby roslin gdyby miały ucierpiec czytałam jakie to dla nich szkodliwe ale sa ogrody o dziwo które maja a roslinki piekne
lojalna_ 16:20, 06 paź 2014

lojalna_ 16:21, 06 paź 2014

Doszły rozplenice mini i choina nana ...ale ciagle mam tam tak łyso bo zachowałam odstep jak kazaliscie i jakos czegos brakuje . Nie mam juz koncepcji na berberysy gold te małe.....