Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nad Rozlewiskiem 01:03, 25 lip 2014

Do góry

To zdjęcie mnie zauroczyło.
Piękną historię opowiedziałaś na początku.
W ogóle miło, harmonijnie tu u Ciebie.
Pozdrawiam Cię serdecznie.

Ogród u stóp klasztoru 00:48, 25 lip 2014

Do góry
alinak napisał(a)
Viva O tę różę

Tarasowce ładnie wyglądają ale widzę, że niektórych zaraziłam Jacquline du Pre a wiesz, że ona była wiolonczelistka zmarła w 87r. pozdrówka
Rododendronowy ogród II. 00:42, 25 lip 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Pokazę moje najnowsze liliowce, malutkie jeszcze sa i nie pokazaly wszystkich cech , w przyszłym roku bedą pewnie ładniejsze.

Bogdziu śliczne liliowce u mnie nie padalo podlewałam do 22.00, pozdrówka
Kolorowy ogród na piasku 00:40, 25 lip 2014

Do góry
Alinko, już odpowiedziałam u Ciebie, to Jacquline du Pre.

Na dobranoc Już staje się nieaktualny taki widok.

Kolorowy ogród na piasku 00:38, 25 lip 2014

Do góry
viva napisał(a)

Skoro mowa o szkodnikach to pokażę jeszcze jednego swojego.
Zaczyna się od trawki na grobli potem krzewy, maliny a na deser młode przyrosty róż. Dziewczyny, które u mnie były widziały. Przychodzi systematycznie. U niektórych róż w tym roku ani jednego kwiatka nie widziałam

Jemu bym podarowała ale kotom dzikim nie bo on się pożywia a one niszczą, a teraz są już młode dzisiaj jakiś wyłożył mi się na Constanze Mozart i przy okazji złamał kilka czekoladowych kosmosów a jelonek Twój śliczny
Kolorowy ogród na piasku 00:26, 25 lip 2014

Do góry
viva napisał(a)

Alinko, Twoje krwawniki może mają zbyt ciężką ziemię. U Ciebie chyba taka gliniasta jest, one tego nie lubią. Dobrze czują się na lekkiej, piaszczystej. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Wybacz ale nie wiem o jaką różę chodzi , przypomnij mi

nie wiem dlaczego zdjęcie się nie wgrało ...ale już wstawiam

Ogród u stóp klasztoru 00:23, 25 lip 2014

Do góry
Viva O tę różę
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:22, 25 lip 2014

Do góry
Ogóreczki
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:21, 25 lip 2014

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:14, 25 lip 2014

Do góry
młody Chopin

Avalon w pełnym rozkwicie

Papa Meilland piękna i pachnąca

Merlin

Motylki na kwiatach i pszczółki

Kolorowy ogród na piasku 00:10, 25 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

A u mnie dzikie koty polują na moje kwiaty, załatwiły mi znowu nowe przyrosty Helsinek, piękną łodygę powojnika z 6 pąkami i jeżówki, a na liściach liliowców pazury ostrzą skorupki ładne

Skoro mowa o szkodnikach to pokażę jeszcze jednego swojego.
Zaczyna się od trawki na grobli potem krzewy, maliny a na deser młode przyrosty róż. Dziewczyny, które u mnie były widziały. Przychodzi systematycznie. U niektórych róż w tym roku ani jednego kwiatka nie widziałam

Ogród u stóp klasztoru 00:09, 25 lip 2014

Do góry
tarasowce w tym roku całkowicie u mnie inne .
postawiłam na begonie i surfinie . a komarowiec przy begoniach to własnej produkcji ..

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 00:08, 25 lip 2014

Do góry
Iwonko,a to ten miskant o którym "myślałaś"

Leśne Wzgórze 23:55, 24 lip 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Ta wiewióra rewelacja
Ja też bym chciała mieć taki widok z okna domu lub tarasu

Dziękuję Asiu, w tym roku jeszcze szału nie ma, ale mam nadzieję, że w przyszłym wszyscy moi goście docenią ten widok

A na razie można się pozachwycać rudą

Leśne Wzgórze 23:50, 24 lip 2014

Do góry
Aniu Jagódko dzieciaczków na razie nie widać.... Matylda też rzadziej zagląda... a może raczej zagląda wcześnie rano kiedy chłodniej jest a ja nie mam czasu jej podglądać...

Ogród to życie 23:45, 24 lip 2014

Do góry
ModraSowa napisał(a)
Niestrudzenie od ponad miesiąca, coraz większą ilością kwiatów, kwitnie New Dawn

ale piękny, zdrowy

z cegłą - idealny, choć porcelanowy
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:40, 24 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

No właśnie co roku to samo sie pokazuje... i chyba sie robi to już nudne

hahaha co chwilę z flanki na flankę i rewolucje robisz, a Ty mówisz, że nudne????

Zdjęciami poniżej zachwycałam się i wgapiałam w nie chyba pół godziny

Jeżówkami też się zaraziłam ... teraz tylko pomyśleć gdzie je ulokować.
Na bieżąco jestem
Ogród na glinie 23:38, 24 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Wklejam zdjęcia turzyc. Najpierw mijanka, potem równy rządek:

Jestem za trawkami w jednej lini. Wyobraź sobie, że to wszystko się rozrośnie i wtedy da regularne pola w danym kolorze. Podoba mi się.
Jeszcze sobie tak myślę, jakby dać hosty we wnętrze zawijaska, a między wysokie trawki dać biała hortensję (może też być vanilia ), bo przebarwi się na różowo, to latem w tym kącie by coś kwitło. A stipy dawałyby lekkości.
Projekt mojego ogrodu 23:34, 24 lip 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Liliowce są krótko ładne, potem są śmieciowate, odradzam jako główny punkt rabaty.

Azalia (japońska czy pontyjska? to ważne, bo japońska jest półzimozielona, a pontyjska gubi liście na zimę i zapada na chorobę grzybową zwaną mączniakiem - odradzam) Lepiej różaneczniki posadź.

Rozchodnik okazały lubi mocne słońce, w przeciwieństwie do w/w wymienionych oprócz pontyjskiej.

Mięta - nie sadź
Komarzyca - raczej Plectranthus - nie sadź w ogrodzie, to roślina do donic na balkony, mocno zwisająca nie na rabaty do ogrodu

Pozostałę zioła, bazylia, melisa - nie do ogrodu, zrób zielnik w donicach,

Wrzosy odradzam a poza tym sadzi się je w duzych grupach po kilkanaście co najmniej szt. Pojedynczo - szkoda zachodu

Nagietki? nieee, to do warzywnika pasuje, nie do ogrodu, poza tym są jednoroczne, mają mączniaka na bank pod koniec sezonu.

Oznacz które rabaty są na słońcu a które w cieniu, bo to istotne jest.

Najlepszy zestaw:

Różaneczniki, hortensje bukietowe, coś na pniu ale mała korona (miłorząb Mariken) żurawki po kilka szt. w trzech odmianach, miskant Variegatus, choina kanadyjska Jeddeloh, byliny Astilbe, Pachysandra terminalis "Green Carpet", Carex Evergold. Żadne tam mięty i melisy, to nie jest do ozdobnego ogrodu roślina

bardzo serdecznie dziękuje za pomoc, przerobiłam swój projekt trochę inaczej, ale nie jestem pewna swojego pomysłu. Jeśli chodzi o wrzosy to doczytałam. Teraz wiem, że trzeba je sadzić 10-15 na m2 i tak zrobię. Co do nagietków one już są, więc narazie nie chcę zmieniać, bo ładnie kwitną... ale pewnie tak jak piszesz będę musiała je usunąć. Proszę o opinie zmienionego projektu. Pozdrawiam Justyna
Ogród na glinie 23:32, 24 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Tutaj z berberysem bagatella formowanym w kulkę

a tutaj dałam niską różę
tylko coś mi się widzi, że rozwala się kulkowa koncepcja, bo róża bęzie rosła dość luźno...

Jestem za berberysem. Ale może upchniesz 2 kulki berberysu? (powtarzalność), podobnie, jak w lawendzie.
A jak chcesz zżólte, to daj trzmielinę, albo daj strukturę inną i dołóż bergenie, albo cyprysi groszkowy.
bukszpan lubi ph średnie, a iglaki zakwaszają, więc chyba nie pasują mocno.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies