Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród to życie

Ogród to życie

ModraSowa 16:05, 21 wrz 2014

Sabina76 napisał(a)
Aniu, teraz dopiero widzę jak duzy potrafi byc rozchodnik. Muszę wziąć na moje poprawki, bo za gęsto chyba je chciałam. Jak myślisz, w jakiej odległości od siebie je posadzić? Mam takie NN podobne kolorostycznie do twojego.
Pozdrawiam serdecznie

Sabinko, kompletnie nie mam doświadczenia z rozchodnikami. Ten swój kupiłam od Pani na targu, powiększył się baardzo.
Jeśli masz ochotę, poczytaj o nich
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/315-rozchodniki-okazale-byliny-dla-poczatkujacych-i-zaawansowanych
Pozdrawiam
ryska 19:41, 21 wrz 2014

Aniu pozdrawiam gorąco
Napia 19:49, 21 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)

To bardzo fajna promocja Ci się trafiła Iwonko. Ja w tym roku kupiłam sporo roślin, teraz mam jakiś zastój weny ogrodowej, rabaty czekają a ja nie wiem co sadzic... więc czekam i ja

Jak to mówią mądrzy ludzie, na wszystko przyjdzie czas
Miłego nowego tygodnia, Aniu
ModraSowa 20:09, 21 wrz 2014

ryska napisał(a)
Aniu pozdrawiam gorąco
I ja pozdrawiam Reniu
ModraSowa 20:14, 21 wrz 2014

Napia napisał(a)

Jak to mówią mądrzy ludzie, na wszystko przyjdzie czas
Miłego nowego tygodnia, Aniu
Masz rację Aga, widzę ,że robienie na spokojnie,daje lepsze efekty. Nie zawsze tak sie da oczywiście Mój pies szybko i skutecznie weryfikuje moje pomysły. Czasem myślę czy wszystkiego nie obsadzić berberysami i różami
ModraSowa 20:52, 21 wrz 2014

Wszyscy mają, mam i ja
JoannA 21:03, 21 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)
Wszyscy mają, mam i ja

Ale piękny kolorek ma ten wrzos.
Czytam o braku weny ogrodowej w tym roku. Daj sobie troszkę odpoczynk w tym roku. Praca w ogrodzie ma być przyjemnością a nie przymusem.
Rabata robiona wiosną pięknie się rozrosła, na kolejne przyjdzie właściwy moment.
buziaki
Sabina76 21:19, 21 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)

Sabinko, kompletnie nie mam doświadczenia z rozchodnikami. Ten swój kupiłam od Pani na targu, powiększył się baardzo.
Jeśli masz ochotę, poczytaj o nich
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/315-rozchodniki-okazale-byliny-dla-poczatkujacych-i-zaawansowanych
Pozdrawiam

Oki, dziękuję. Od kobietki z ogrodniczego dowiedziałam się, że ścięty kwiat rozchodnika długo stoi w wazonie i coraz częściej ląduje w ślubnych bukietach. Test wazonowy przeprowadzę ale dopiero w przyszłym roku, bo w tej chwili takie lichoty mam. Może co pół metra je posadzę. Nie będzie za blisko?
ModraSowa 21:25, 21 wrz 2014

JoannA napisał(a)

Ale piękny kolorek ma ten wrzos.
Czytam o braku weny ogrodowej w tym roku. Daj sobie troszkę odpoczynk w tym roku. Praca w ogrodzie ma być przyjemnością a nie przymusem.
Rabata robiona wiosną pięknie się rozrosła, na kolejne przyjdzie właściwy moment.
buziaki
Kolor faktycznie intensywny. Ano widzisz Joasiu, chyba trzeba będzie odpocząć. Widzę jak czasochłonne są zmiany. Mam parę takich miejsc, jedna, wielka niewiadoma. Może zrobię jutro zdjęcia, to mnie natchniecie A rabata wiosenna faktycznie, ładnaie się rozwija i nadal mi się podoba 6 taczek kompostu na nią poszło, wszystkie rośliny ładnie rosną.
ModraSowa 21:29, 21 wrz 2014

Sabina76 napisał(a)

Oki, dziękuję. Od kobietki z ogrodniczego dowiedziałam się, że ścięty kwiat rozchodnika długo stoi w wazonie i coraz częściej ląduje w ślubnych bukietach. Test wazonowy przeprowadzę ale dopiero w przyszłym roku, bo w tej chwili takie lichoty mam. Może co pół metra je posadzę. Nie będzie za blisko?
Mi tez rozchodniki podobają sie coraz bardziej, nawet dziś pooglądałam różne odmiany. W ogóle zaczęły mi się podobać takie kwiatki na które kiedyś nawet nie zwracałam uwagi.Sabinko, zależy jaki chcesz osiągnąć efekt z tymi rozchodnikami. Podobno te w wazonie potrafią wypuścić korzonki i nowa sadzonka gotowa