Dzisiaj skosiłem część mojego trawnika i wygląda identycznie jak Twój Jednak sprawdziłem nóż i był tępy - więc może to jego wina. Tak czy inaczej posypałem go hydrocomplexem, a burza od razu mi go podlała. Mam nadzieję, że dobrze zrobiłem
Są te dziewanny - tak oglądałem to naliczyłem z 10 - ale będzie ich więcej. Jednak byłem na spacerze z psem i nie brałem narzędzi. Ale za to do południa wykopałem sobie kilka malw - rosły koło drogi
Dużo z nich ma pączki, a jedna kwitnie prawie na czarno
No szkoda by ich było Bogusiu - u mnie mrówek także było dużo, ale na razie skutecznie się ich pozbywam - wracają - ale w inne miejsce - niekończąca się historia
Relacja z sadzenia
Świeżo po posadzeniu
Ziemia to prawie sam piach - a na pewno 3/4 ziemi. Wymieszałem go z małym workiem czarnej i dodałem trochę rodzimej.
A tu po rozgarnięciu kory
Ładne sadzoneczki lawendy.Swoją z siewu posadziłam na miejsce stałe i po dwóch dniach zagniezdziły się mrówki,wczoraj je podsypałam - ale całą noc niemiłosiernie lało,była niekończąca się burza - i chyba z mojej pracy nic nie zostało.
Chyba jednak nie. Zauważ że ta podwyższona wyspa z realizacji Danusi jest w zupełnie innych "okolicznościach przyrody". Twoja rabata ma szansę przysłonić też murek, nie widzę go w całości ale chyba nie jest szczególnie cenny widokowo i dekoracyjny.
Niee - skalniak po prawej zostaje.
Chodzi mi mniej więcej o coś takiego - chyba się domyślisz?
Nie lubię być podglądany, a to jedyny zakątek nie osłonięty od ludziów
Popieram, wiem, że linię dopracujesz zgodnie z linią z prawej
Ale jak to się będzie miało do obwódki z kosteczki?