Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Małymi kroczkami do celu... 20:19, 10 cze 2016

Do góry
Padam, wypielilam dzisiaj połowę rabaty, dokupiłam kore, muszę jeszcze kupić 4 szmaragdy i kolejna część rabaty będzie skończona.

Wszystko rośnie jak szalone hortensje, szałwia,lawenda, o chwastach wspominać nie muszę relacja zdjęciowa będzie jutro, dzisiaj nie mam już siły.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:10, 10 cze 2016

Do góry
Gocha napisał(a)

bujna szałwia ale moją uwagę jak zawsze przyciąga wspaniały żywopłot świetnie strzyżony i elegancki
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 17:01, 10 cze 2016

Do góry
agata19762, dziekuje bardzo, wszystko to za dużo powiedziane

leon, Kratery rzeczywiście grubaśne, molinie też mi się podobają. a wiesz że jeszcze nie znalazłam zastepstwa za Fernen Osten? jakos mi nie spieszno...

Pawlus, szałwia z seslerią musi byc miała byc namiastka Piet Oudolf
https://pl.pinterest.com/pin/575123814887091500/
mam nadzieje że chociaz trochę podołalam

Jagoda, s. jesienna rzeczywiście w dotyku szorstka a sprawia wrażenie wizualne mięciutkiej fajna jest

siakowa - ostra, mozna sie pociąć

jazzy, wszyscy tu jak jeden mąż pracujemy abys dostała napadu różanego

Martina, spokojnie, doczekasz swoich, moje będą przekwitac a wtedy bedziemy podziwiać twoje
Szałwia to Sensation Deep Blue (przy dużym bukszpanie, w towarzystwie s. skalnej i s. heufleriana, jest też przy różach Angela i Rhapsody in Blue)i Medium Deep Blue razem z s. jesienna. Ona jest wyższa od tej pierwszej a chciałam aby zrównały sie z wzrostem z jesienną - tak mi doradziła Finka, u której kupowałam

Blyxa i elipsa 15:39, 10 cze 2016

Do góry
blyxa napisał(a)
Pięknie wszystkim dziękuję za wizytę.

Kasja, Dominika, Monka, Ewo i Milka - niesamowicie mi miło, ze zaglądacie. Czytam wszystko, ale zwykle jestem tak zmęczona wieczorem, że nie daję rady odpisać.

Malutka aktualizacja:

Cieszy aktualizacja
powiem, ze mnie latanie z konewkami i donice podlewanie, też wykańcza...
kaliny u mamy cudne
czerwona szałwia chyba jednoroczna, fajny akcent na rabacie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:26, 10 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
A teraz pytanie w kwestii nowo powstającej rabaty ze świdośliwami
Przy ŚŚ mam posadzone kule bukszpanowe rożnych wielkości w towarzystwie: hakone mam nadzieję którejś z zielonych + liatria rożowa (w takim kolorze jak moje "szałowe" szałwie) + ostrożeń fioletowy + jeżówka Carriben Green + ... no właśnie i tu mam pytanie czy moglabym dorzucić do tego zestawu różę Queen of Sweden po jednej sztuce przy jednej i drugiej ŚŚ? i może szałwię fioletową przy nich?

zdjęcia poglądowe (typowo techniczne) rabaty ze ŚŚ:

ŚŚ1

ŚŚ2

Ślicznie a szałwia i amazon, super
Małymi kroczkami do celu... 14:43, 10 cze 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Cofnęłam się trochę i sporo zdjęć obejrzałam. Świetne zakupy róży i szałwii. Z róży Leosia będziesz na pewno zadowolona. Wszyscy ją chwalą i z szałwią będzie się pięknie komponował. Zachwyciłam się białą piwonią i białą szałwią, chyba nie doceniam białego koloru w ogrodzie.
Jeżeli mdleją Ci nowe sadzonki na słońcu to może rozstaw nad nimi parasol ogrodowy? W wiązie Wredei jestem zakochana. Mojego malucha znowu przesadzałam i jakieś ma małe listki, pewnie w przyszłym roku się rozkręci.

Anula mam nadzieję, bo to w sumie trzecia róża w moim ogrodzie, mam jeszcze the fairy, ale one zakupione dopiero wiosna, więc nic o nich jeszcze powiedzieć nie mogę.

Z tą szałwia to mi się udało, byłam przekonana,że będzie fioletowa, a tu taka niespodzianka za to z tego co widzę fioletowe już u wszystkich kwitną, a moja deep blue jeszcze nic.
W małym ogrodzie Doni 13:54, 10 cze 2016

Do góry
piękne hosty i szałwia
W małym ogrodzie Doni 11:01, 10 cze 2016

Do góry
Doniu ślicznie hosty, ja je uwielbiam i rojniki też Ja też co dopiero odkryłam, że rojniki kwitną, taka ze mnie ogrodniczka

Szałwia śliczna, coraz bardziej mi się podoba
Moje małe wielkie marzenie 09:37, 10 cze 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Alicjo....ale cudna szałwia! Piękna a wręcz piEnkna ☺
W ogole bardzo fajny wątek. Beton znam-fajna sprawa- rękami po ziemi się włuczy po przekopywaniu takiego gruntu- w moim przypadku skarby pobudowlane.
Współczuję ale się na pewno opłaci!

Marta dzięki Skarby pobudowlane też mam, miejscami tak ubita ziemia, że łopaty nie da się wbić
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:11, 09 cze 2016

Do góry
Na koniec troszkę bylinowej Szałwia zarosła róże.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:41, 09 cze 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Marzenko Tu jest szałwia Caradonna?

Doczytałam, że tak i że ciąć nisko trzeba po przekwitnięciu
Pozdrawiam

PS Cuuuudne masz te róże

Tak to caradonna, wysoka i fioletowa. Mam też deep blue ale wypaliłam nawozem... taka lekko dziurawa u mnie rośnie... Czekam tez na neibieskie miniaturowe zadarniające przetaczniki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 09 cze 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
i szałwia też śliczna

Dziękuję bardzo

PS A wracając jeszcze do rabaty z jarzmiankami Ty masz tam również czosnki? one dadzą radę w półcieniu?
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:27, 09 cze 2016

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Beata, róże powalają obfitością!

Szałwia z seslerią fajna, masz już dorodne kępki. Ja się dziś zdziwiłam, że sesleria jesienna ma takie sztywne źdźbła i ostre, u mnie to nowość tego sezonu, więc oglądam przez lupę .
ostre ostre

Beata no poprostu cudnie !
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 22:24, 09 cze 2016

Do góry
Beata, róże powalają obfitością!

Szałwia z seslerią fajna, masz już dorodne kępki. Ja się dziś zdziwiłam, że sesleria jesienna ma takie sztywne źdźbła i ostre, u mnie to nowość tego sezonu, więc oglądam przez lupę .
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:22, 09 cze 2016

Do góry
ivo napisał(a)

Ależ masz pięknie. Wzdycham do żywopłotu i całej reszty też. Twoja szałwia jest meega wypasiona
dziekuje ale chyba nie duzo.Ci potrezba do wzdychania

Ja wzdycham.już na myśl jak będzie pięknie u Ciebie patrząc na planik
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:03, 09 cze 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Melduję wykonanie zadania w sumie wczorajszego

Ależ masz pięknie. Wzdycham do żywopłotu i całej reszty też. Twoja szałwia jest meega wypasiona
Moje małe wielkie marzenie 22:01, 09 cze 2016

Do góry
Alicja, bardzo ładnie te berberysy i szałwia. Pięknie się podkreślają na wzajem. Świetnie to wygląda.
Moje małe wielkie marzenie 21:54, 09 cze 2016

Do góry
Alicjo....ale cudna szałwia! Piękna a wręcz piEnkna ☺
W ogole bardzo fajny wątek. Beton znam-fajna sprawa- rękami po ziemi się włuczy po przekopywaniu takiego gruntu- w moim przypadku skarby pobudowlane.
Współczuję ale się na pewno opłaci!
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 21:45, 09 cze 2016

Do góry
Ale masz już gęsty ten żywopłot Szałwia nieustannie mnie zachwyca!
Moja bajka 19:59, 09 cze 2016

Do góry
bardzo lubię to połączenie: przywrotnik, szałwia i tojeść kropkowana. Języczka Przewalskiego wkrótce zakwitnie. Kocham ją już za same liście, a jak kwitnie to kofam jeszcze bardziej

bez koralowy wspaniale rośnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies