Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kosolkowa Pasja 22:23, 20 lip 2014

Do góry
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 22:22, 20 lip 2014

Do góry
wieczorkiem...

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:20, 20 lip 2014

Do góry
Wieczorkiem pokropiło i pokazała się tęcza

wcześniej byłam w ogrodzie, no i jak zawsze kilka fotek
Ogórki i fasolka

przetacznik

lawenda i Chopin

La Gioconda

Papageno i Prim White

Rhapsody in Blue i Incrediball

BB 22:13, 20 lip 2014

Do góry
Evchen napisał(a)
powojnik

Więcej zdjęć po cięciu weekendowym

Ale piękność! Takie skarby!
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:12, 20 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie już wyznałam Ci miłość i tutaj potwierdzam Oczywiście to miłość siostrzana coby nie było Dzięki Kasiu za cudowny dzień No i foty

To się nazywa mocna ekipa Pozdrawiam
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 22:11, 20 lip 2014

Do góry
a moim buksikom zrobiło się tak:

Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 22:10, 20 lip 2014

Do góry
Aaaa i werbena pokazuje pączki. Od Małej Mi szybciej. Moje siewy jeszcze trochę. Dziwi mnie różnica w wyglądzie liści. Moje siewki mają strasznie szerokie.
Nie wiem czy je tu widać Niedługo wyłonią się spośród miskantów.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:09, 20 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Izunia a jak tam droga? Mapka była czy Adamo lepiej zorientowany terenowo Dobrze że ząbki jednak na swoim miejscu i bruk krakowski nie zbroczony, bo DNA zostawiać wszędzie niedobrze Ogród piękny Buziole

droga ? ... Małgosiu same nudy polskim busem podróżowaliśmy (o ile dla 100 km to określenie również ma zastosowanie ) ... więc Kielce - Kraków bez emocji specjalnych ... no może przereklamowany komfort troszku ... albowiem kierowca piętro niżej więc pasażerowie powyżej zdani na kulturę własną (a tu biegunowo raczej) i na samych siebie ... ale 2 godziny to przeżyłam

anna_studio napisał(a)
Śliczne klimaty na tarasie i wokół...
Kolorki stonowane...a kawka w kocimiętce...do wypróbowania

kocimietka i krakowska ... brukowana uliczka z widokiem na Wawel ... smakuje bosssko ...

Milka napisał(a)
Jest zguba
W Krakowie dawno nie byłam, choć po Wroclawiu, to moje drugie ukochane miasto i wspomnien moc....
Iza, trawka wyrosła super!i te kacze dzioby, i ten widok zza okna, wszystko takie romantyczne, zmiany niesamowite i zapachy pewnie też, tyle lawend i róz juz u ciebie

Irenko Kraków polecam ... w tym mieście nie można się nudzić ... na każdym kroku oczy ... uszy ... zmysły spotykają coś co każe się zatrzymać ... zachwycić ... w zwykłym miejscu ... ze znanego utworu ... w tej tylko chwili uliczny skrzypek zrobi magię ... ... uwielbiam to ... zwłaszcza gdy spędza się czas z przyjaciółmi ...

u nas jeszcze daleka droga do "mania vel miecia " ogrodu ale to co jest ... kompozycje, które wypaliły i cieszą to moja wielka pardubicka ... działamy dalej ...

Loosiuu napisał(a)
Jeżówki nieźle szaleją Nie obcinaj przekwitłych kwiatostanów w tym roku, to się rozsieją na potęgę! Sadzonek jak się patrzy...

nie wiem czy wytrzymam z przekwitłymi ... ale nawet jeżeli nie to samo podzielenie posiadanych krzaczków na wiosnę zwilokrotni mi stan posiadania ... to co obecnie stanowi ciąg 2 metrów 2 lata temu było 1 sadzonką ... mimo woli oczywiście ...

Rododendronowy ogród II. 22:08, 20 lip 2014

Do góry

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:08, 20 lip 2014

Do góry
Tak było!
Rododendronowy ogród II. 22:06, 20 lip 2014

Do góry

Rododendronowy ogród II. 22:05, 20 lip 2014

Do góry

Mój zielony świat malowany roślinami... 22:05, 20 lip 2014

Do góry
Mój wymarzony ogród 22:04, 20 lip 2014

Do góry

Madziu, ja bym ten fragment zagospodarowała... przede wszystkim - albo rząd kul, albo szpaler rozplenicy
a w trefnym kwadracie od ściany: wysokie miskanty ew. do pnącza które rośnie dosadzić powojnik, a niżej łąkę bylin i traw - piwonie, szałwie, czyściec wełnisty, krwawniki, jeżówki, mikołajki, ostróżki, werbena i wszystko w stipie. Kolory pastelowe, kobiece - niebieski (w odcieniach), srebrny, biały, róż (w odcieniach)
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 22:04, 20 lip 2014

Do góry
Kosolkowa Pasja 22:04, 20 lip 2014

Do góry
kosolka napisał(a)

Pięknie wyglądaja zdjęcia po zmroku też robię ta pierwsza róża to? pozdrówka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:04, 20 lip 2014

Do góry
grazyna napisał(a)
Agata

Napiszę krótko Dziękuję!

Dziękuję za zaproszenie do swojego ogrodu Agatko, do swojego domu, do swojej rodziny.

Czułam się u Ciebie jakbyśmy znały się od wieków, stworzyłaś ze swoim M.,
dziećmi klimat tak bardzo rodzinny, w którym ucztowało się z wielką przyjemnością.

No właśnie, uczta była jak z hotelu 7 gwiazdkowego (już w krajach arabskich takowe są, u nas nadal najwyższe to 5 gwiazdkowe)
- wspaniałe potrawy, jadło się więcej niż powinno Tak było dobre !

Dziękuję za możliwość spotkania i poznania Ogrodniczek,eMa jednej z nich Doborowe towarzystwo, niezwykle oddane serca drugiemu człowiekowi

Do zobaczenia

Dziękuję Grażynko, jestem razem Em wzruszona do łez, fajnie , że dzięki ogrodowisku mogliśmy się poznać

buziakam Was

Rododendronowy ogród II. 22:04, 20 lip 2014

Do góry
I lilie. Nie wiem czy się nie powtórza bo z róznych folderów zdjęcia biorę.

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:04, 20 lip 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
lany kosmosów przyprawiły mnie o szybsze bicie seca... Było och naprawdę duuuużo

Ogródek mojej sąsiadki tak wygląda. Kosmosy czyli odętki rozsiewają się jej z roku na rok dosłownie wszędzie. Głuszą jej inne rośliny, więc wiosną wyrywa całe naręcza, a latem i tak pół ogrodu wygląda właśnie tak - morze kosmosów. Zawsze obdarowuje mnie bukietami do wazonu. Ja wysiałam u siebie w ubiegłym roku odmianę pełną o podwójnych płatkach, ale tylko jeden kwiat z tego był, za to te zwykłe rosły jak oszalałe, bez podlewania, na piachu i wdzięczyły się całe lato
Mój zielony świat malowany roślinami... 22:02, 20 lip 2014

Do góry
uuuu nikt nie zagląda do mnie :/ aaale nie szkodzi
i tak dam zdjęcia moze ktoś sie pokusi
nie ma mnie czesto ale ogród, ogrodowisko wciąż tu wracam tak jak codziennie do moich roślin.
a wiec zdjęcia z dzisiejszego spaceru

czy ogród noca śpi??? czy tylko nasze oczy nie widza jego piekna...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies