Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony 22:49, 01 sie 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Zostawiam tylko pozdrowienia Później (?) spróbuję nadrobić zaległości, bo troszkę się ich zrobiło

Też cieplutko Cie pozdrawiam Aga.
Dla Ciebie kwiatek z mojego ogródka - jedyna dalia, która zimę u mnie przetrwała, zakwitła właśnie. Mus dokupić na drugi rok, ale już w różowych barwach.
w Oborze też mogą być ogrody 22:43, 01 sie 2014

Do góry
Metamorfoza, kiedyś obiecana i w końcu do pokazania,
czyli jesień 2013, wiosna 2014 i lato 2014

Wilcza Góra 22:41, 01 sie 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
pieliłam dziś też w rabacie z moimi ukochanymi "marcinkami"
to są astry nowobelgijskie w cudnym bordowo/winnym kolorze (Royal Ruby)
w tym sezonie, mają się wyjątkowo dobrze a miliom pączków zapowiada prześliczną jesień...

(za nimi mała magnolia Susan będzie znów kwitła)

w takim razie już nie mogę doczekać się zdjęć z ich kwitnienia

u mnie marcinki też lubią łapać mączniaka, co więcej wykładają się, ale ja mam jakieś zwyczajne, przekopane od mamy, Twoje wygladają jakbyś je formowała, może tak jest?
Żywopłotki cisowe. 22:38, 01 sie 2014

Do góry
Małe w tym roku anabelki, przesadzane i słabo nawożone.

Wydaje mi się że to kłosowiec dostałam od Viwy.

W tle jest werbena, mam inną jak w ubiegłym roku, jeszcze nie zakwitła ta pierwsza, nie mogę porównać, mają inny kształt liści.

Zapełniałam wolne miejsca jednorocznymi.
Eksperymentarium 22:34, 01 sie 2014

Do góry
Tym razem pozdrawiam wakacyjnie
w Oborze też mogą być ogrody 22:34, 01 sie 2014

Do góry
i kolejna porcja powojników

w Oborze też mogą być ogrody 22:31, 01 sie 2014

Do góry
Clematisów nigdy dość, więc znowu Was nimi pomęczę

Ogródek Iwony 22:26, 01 sie 2014

Do góry
Aniulka napisał(a)
Iwonko pisałam Ci niedawno o drzewach w moim ogrodzie i nie mogłam sobie przypomnieć gdzie pomyliłam nazwę jabłoni ozdobnej z wiśnią piłkowaną.Zawsze mylą mi się te dwie nazwy.Moja jabłoń ozdobna to 'Royalty' a napisałam,że 'Royal Burgundy'.Zdjęcia wiśni piłkowanych i jabłoni ozdobnych wstawiłam u siebie,możesz sobie zobaczyć jak wyglądają
Miłej nocki

Aniu, wpadłam do ciebie rano, zobaczyłam te jabłonki, jedna jest podobna do mojej. Nie miałam czasu się logować, więc nic nie napisałam.
Ale mam chyba tą:
Anulka napisała:

Ta ma ciemnozielono-brązowe liście i karminowe kwiaty.To odmiana ''Royalty'. Zawsze nazwa myli mi się z wiśnią piłkowaną 'Royal Burgundy'
Pozdrawiam cię. Na telefonie przeczytałam o twoich zakupach, zaraz lecę je zobaczyć

Edit: Aniu, nie wiem, co robię źle z tym obrazkiem, że się nie otwiera link, więc pozwolisz, że przekopiuję od Ciebie twoje zdjęcie.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 22:22, 01 sie 2014

Do góry
Tak jak mówiłam - kocur znaczy teren i żre trawę - obecnie są duże więc mniej znać, ale zimą tak jedną obrobił że do dziś znać że na niej się zabawił.

W sumie moja werbena nie dość że wielka to już dość długo kwitnie. Ha! Marzenka wstydź się za to swoje maleństwo ;P

z ice dance znów zrobiłam przedszkole. Duuuużo sadzonek jest Ona ma dużą chęć przeżycia więc liczę że wszystkie się przyjmą.
Potem pół wsi obsadzę

Lime light piękna jest!

a tutaj z little lime. Ten little lime jest rzeczywiście little w porównaniu z lime light. z tym że moja lime light jest pierwszy rok u mnie i może jest wysoka na 1m tylko. W końcu krzaka nie odwróciłam, obetnę inaczej za rok.

Jeżówkowo!

Dobranoc!
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:19, 01 sie 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
rod, cunigams white znowu kwitnie ...
nic nie rozumiem

Agato, u niego to normalne

Jak zaczynałaś urządzać ogród nie przypuszczałam, że tak szybko sobie z nim poradzisz. Jeszcze teraz mam przed oczyma te ogromne drzewa (topole to były? ) i dylemat - co zrobić z tujami? Cieszę się, że tuje uratowałaś. Ładne są!
O pozostałych nasadzeniach powiem krótko - ślicznie! Skarpa mi się podoba i nie tylko ona
Żywopłotki cisowe. 22:18, 01 sie 2014

Do góry
Dowód, że coś zdjęć zrobiłam, nie najlepszej jakości, zmrok zaczął się robić. to część z ubiegłorocznego obsadzenia. będą zmiany.
Po lewej stronie lawenda z mojego siewu, ma małe kłosy i słaby kolor, wymienię na inną odmianę.

Późno sadzony heliotrop wreszcie się rozrasta.

Jeżówki mus przesadzać, zagłuszyły piwonie.
Ogrodowe przygody 22:18, 01 sie 2014

Do góry
Moja bajka 22:18, 01 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Ewcia cieszę się jak dzieciak tymi tujkami . Cukinia ucieka, ale nie jest źle, po drodze zostawia co nieco

Ale okaz. Zostaw sobie kilka pestek, na przyszły rok jak znalazł.
Rododendronowy ogród II. 22:16, 01 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A to mój ostatni z kwitnacych nowych liliowców, prezent od Gabrieli, nie wiem jak się nazywa.

śliczności w różu, moje w zdecydowanej większości zółte, pomarańczowe, brązowe
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 22:13, 01 sie 2014

Do góry
Postanowiłam zamieścić parę zdjęć na poprawę nastroju.

Teraz tylko czekam na męża aby przekopał mi rabatę bo aż się palę żeby coś zmienić. Tylko projekt jeszcze nie zaklepany...

Dwa biedronkowe bratki odwdzięczyły się ilością kwiatów

Marzy mi się morze floksów białe już przekwitły a różowe dopiero zaczynają

Bardzo je lubię, były dwa ale po zimie jeden zniknął

Przesadziłam z pobliskiej łąki nie wiem co to ale bardzo mi się podoba

Moja bajka 22:13, 01 sie 2014

Do góry
Katkak napisał(a)

Ewcia cieszę się jak dzieciak tymi tujkami . Cukinia ucieka, ale nie jest źle, po drodze zostawia co nieco

ooo, taka jak u mnie, balonowa, a nie podłużna
mnie zaskoczyłą totalnie, bo ziarno miałam z podłużnej i "nieuciekającej", tylko rosnącej zwarcie, a tu mi nagle coś innego wyrosło, chyba zapyliła się jakoś dziwnie
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 22:09, 01 sie 2014

Do góry
Jeśli zaś chodzi o przygotowanie miejsca pod roze to:
Zaplotlam już siateczki, po których bedą sie piąć razem w dopieszczonym na te okoliczność bluszczem:

Wydzielilam już prostokątne rabaty, z których darn powędruje na przedplocie.
Ehhh, no i po prostu musiałam... Pojechałam do CO po ziemie do hortek, a wróciłam z platonka lawendy i dwiema trawami: Everest i The Beatles bedzie ładnie
Moja bajka 22:06, 01 sie 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Wyszło lepiej niż bardzo dobrze, zielona ściana przez cały rok będzie zasłaniać ten "cud". Kasia miała świetny pomysł.
Ale widzę też problemy....
Ptaszki mają jakiś kłopot z dogadaniem się
Cukinia wypowiedziała umowę o najem gruntu

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 22:02, 01 sie 2014

Do góry
W "lesniczowce" się wpisałam, ze moje Anabelki znów przeprowadzkę mieć bedą... No i to prawda
To był taki ciąg...
Najpierw spod dębu wybralam darn i zrobiłam przeszczep tu: bo po montażu tego grillowisku był dół i spad i brakowało trawy. A pod dębem znowu był taki bez sensu jezorek i zawsze mnie wkurzał przy koszeniu.
Ponieważ Anabelki wyrosły jak dziki i zaczęły mi zasłaniać Vanilla Fraise zabrałam je z przodu:

(Hehe. Teraz widzę dopiero w oknie moich chłopaków ))

I zrobiłam takie cudo:

Zurawki Rio i Gold Zebry niezle już sie pozbieraly, co? A ledwie żyły...
Ogrodowe przygody 22:00, 01 sie 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies