Ta wersja zdaje się najmniej ,,upchana" ale...
Spróbuj narysować jeszcze orientacyjny plan tej rabaty i jak to chcesz rozmieścić, bo tak w widoku to ciężko się zorientować ,,co poeta miał na myśli". Na planie może się też okazać, że wszystkiego nie zmieścisz tak łatwo jak na zdjęciu
Stożki spod klona wywal, lepiej żeby tam było coś mniejszego nie konkurującego z korzeniami (no chyba, że to jakiś stożek widoczny ,,z daleka"). Po lewej jedną kulę na pniu dałabym bliżej środka (wyższą), a niższą bliżej brzegu. Za nimi jeszcze dalej dałabym jeden najwyższy stożek (tak, żeby przed niego zmieściły się np. jakieś trawki jeszcze), no może obok niego jeden niższy i koniec. 2-3 stożki Ci tam absolutnie wystarczą.
Z tyłu ,,w plecach" hortensje, między topiarami trawki i cebulowe, a w części przedniej żurawki.
Mam tu hortensje Vanilki i dołożyłam im towarzystwo róż The Fairy
Razem z kocimiętką wyszło udane zestawienie. Chyba je powtórzę jeszcze w innym miejscu.
Krzywe zdjęcie, ale słońce świeciło i nie mogłam się ustawić lepiej przez stojący na podjeździe samochód. Potem poprawię, jak zakwitną aksamitki i cynie. Na razie tylko jedna cynia wystawiła łepek.
Marzena czy Ty mogłabyś mi wysłać takie zdjęcie bez logo ogrodowiska?
Mam dopiero co pomalowany pokój w podobnym kolorze i wrzuciłabym sobie takie wielkie zdjątko nad łóżkiem. Chyba że róża teraz kwitnie i coś mi cykniesz, np z pączkami i kwiatek, to bym sobie 3 mniejsze ujęcia ramki oprawiła???????
Jak 3 to w pionie bym zrobiła...
W zeszłym roku miałam tu ślazówki. Nie planowałam ich już w tym roku, ale same wyrosły wiosną , no i potem było mi ich żal wyrywać.
Zatem opanowały mi tak rabatę, że nie widać, że tam są jeszcze hortensje, perukowiec, krzewuszki . Dam im jeszcze z 3 tygodnie , a potem się pożegnamy