Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja "przyziemna" :) pasja

Moja "przyziemna" :) pasja

Jagodaa 19:31, 26 wrz 2014

Juzia_G napisał(a)
Działaj! Uwielbiam jak działasz

W takim razie dzisiejsze działania dedykuję Tobie .

Za chwilę jakieś mało ciekawe fotki wkleję .
ewakatowice 19:32, 26 wrz 2014

Jagoda, podczytuje i wiem wiem wszystko o ziemi również doczytałam
czekam
Jagodaa 19:36, 26 wrz 2014

Ewcia, mam 30 worków ziemi po 60L, 4 worki kory średniej i 1 worek ziemi do iglaków. W tym sezonie... na pewno się nie pomylę, gdy powiem, że takich worków zużyłam już ze 100.

Jagodaa 19:47, 26 wrz 2014

Na początek mój składzik . Szybko zniknie, najgorsze, że trzeba to wszystko przenosić.

Tu musiałam wybrać najwięcej piachu, dziura została zasypana ziemią z wykopanego w skarpie rowka widocznego na jej końcu.

Jagodaa 19:52, 26 wrz 2014

Rów gotowy do wsypania ziemi z worka. Dół po piachu zasypany .

Aktualnie dobra ziemia jest już wsypana, skarpa wstępnie uformowana. Zostaje mi odcinek pod szpetnym murkiem. Jutro chyba trzeba będzie to miejsce odeskować, aby świeży nasyp nie osuwał się i żeby dało się go porządnie ubić przed wsadzeniem cisów.

Pomysł na poziomowanie cisów przy sadzeniu już mam. Do tej pory zastanawiałam się, czy uda mi się je posadzić dokładnie w poziomie . Powinno się udać .
aleksandra_g 20:07, 26 wrz 2014

patrzę na te zdjęcia i doskonale wiem ile Cie to pracy kosztuje! możemy sobie przybić pione! i trzymam kciuki za twój kręgosłup zastanawiam się tylko co gorsze... pozbywać się piachu czy gliny ?
ewakatowice 20:10, 26 wrz 2014

Jadoda!
Działasz jak profesjonalna firma ogrodowa!!!
Błysk i perfekcja

To, że pięknie u Ciebie to wiadomooooooo!
Jagodaa 20:19, 26 wrz 2014

aleksandra_g napisał(a)
patrzę na te zdjęcia i doskonale wiem ile Cie to pracy kosztuje! możemy sobie przybić pione! i trzymam kciuki za twój kręgosłup zastanawiam się tylko co gorsze... pozbywać się piachu czy gliny ?

Chyba jednak z gliną jest większy problem, w piachu bardzo lekko się kopie, dlatego szybko mi idzie . Swojego czasu ryłam w glinie... młot pneumatyczny byłby bardzo przydatny .
Jagodaa 20:21, 26 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
Jadoda!
Działasz jak profesjonalna firma ogrodowa!!!
Błysk i perfekcja

To, że pięknie u Ciebie to wiadomooooooo!

Taaaa, to akurat jedno z najszkaradniejszych miejsc u mnie . Za jakieś dwa lata może już będzie lepiej . Cis zakryje ten ohydny murek, bo płot, to jeszcze hoho.
asica 20:30, 26 wrz 2014

Nie jest źle. Co prawda, te betonowe ogrodzenia to nic pięknego, ale to nie jest złe. Przede wszystkim jasne, bez brzydkich zacieków i przebarwień. Ani się obejrzysz jak zarośnie.