Ślicznie to wygląda szczególnie mi się podobuje ostatnie zdjątko poglądowe. Nie dotarłam do tej szkółki bo wylewali asfalt. Wiem już gdzie jest to trafie nastepnym razem. Udanego spotkania ja wyruszam na "południe".
Witam serdecznie. Tworzę nową rabatę pod domem i proszę o poradę w doborze roślin. Rabata będzie miała długość ok. 12 metrów, strona południowa. zaczęliśmy już ściągać darń.
Nie chcę róż w tym miejscu. Bardzo chciałabym hortensje Limelight, żurawki i miskanty. W środkowej części myślałam o obwódce z szałwii omszonej. Na razie mam 6 sztuk Limelight, dwa spore Morning Light i 4 szt. Variegatusa. Żurawek mam sporo, bo wielkie okazy czekają na podział Jak to ew. skomponować? Może macie inne pomysły? Pomocy !!!!
U nas też pogrzmiało i postraszyło tylko a tu codziennie zapowiadali deszczyk i nic. Miało być 25st a wczoraj było 34st.
Kancik uroku dodał, na tyłach też uporządkowałamJeszcze kancik po drugiej stronie machnę dzisiaj.
Jeśli to ma pomóc to tak zrób, ale nie wiem czy rok wystarczy żeby ładnie odrosły. Ja mam taką jedną hortensję, której nie pokazuję obciętą do ziemi. Będzie potrzebowała kilku lat żeby się odrodzić. Teraz tak wygląda.
Pospacerowałam sobie dzisiaj u Ciebie na dzień dobry zielonymi pięknymi ścieżkami Ale mi było fajnie. Piękne miejsce na tym zdjęciu - niby nic wielkiego a jakie urocze. Super te hosty - wielkie i dorodne i fajnie kwitną. Pozdrawiam
Asiu serdecznie dziękuję ,hortensja prześliczna taka skąpana w słoneczku wygląda pięknie
Asiu wiesz jak bardzo sie cieszę ,ze dane nam było sie poznać na razie wirtualnie ,ale mam nadzieję ,ze i w realu sie zobaczymy Asiu dobro przyciaga dobro ,dlatego znalazło się tylu ludzi ,którzy odpowiedzieli na Twój apel o pomoc pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia Tobie i wszystkim odwiedzającym buziaki
wieczorkiem na pw a teraz zmykam do dentysty
Mariolko, oj tak, juka górą - dosłownie i w przenośni...
Gosiu, lawendę na suszenie ścina się w fazie pąków - ma wtedy najlepszy aromat i się tak nie osypuje, ale teraz też możesz, ja ścinałam na bukiet dwa dni temu, bo szkoda mi było wcześniej.
Na dobry dzień dla wszystkich zaglądających:
Pozdrawiam
pod wrzosy maiłem specjalny torf o niskim Ph na wrzosowisko i tak przygotowałem im miejsce - ale zabrakło na iglaki - także o wrzosowisko się nie martwię - przygotowane jest jak należy - mam nadzieję, że iglaczki sobie poradzą
wczoraj wieczorem wreszcie nawóz na trawniku dał o sobie znać - znalazłem 10 cm wypalony "placek" ale co najważniejsze znikną kolor żółty - jeszcze daleka droga ale jest coraz ładniejszy