Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń to życie 2014 10:02, 28 sie 2014

Do góry
Złoty medal - Clematis ‘Stefan Franczak’

Złoty medal - Magnolia kobus ‘Isis' PBR

Blaski i cienie nowego życia 10:02, 28 sie 2014

Do góry
Jak Ania_g wróci na forum po wojażach to sobie nadrobi u mnie
hortensje Silver Dollar w pełni kwitnienia.
Dla wszystkich odwiedzających pokazuję w towarzystwie klona Garnet- ładne są w tym roku

Kosolkowa Pasja 09:50, 28 sie 2014

Do góry
kosolka napisał(a)
Klon palmowy

Klon Ginnera

Magnolia

2 tygodnie mnie nie było a tu takie zmiany pędzisz pędzisz pewnie już odpowiedź dostałąs ale klon Ginnera najlepej chyba pasuje...Magnolię to od razu bym skreśli bo kwitnie w podobnym czasie jak RH i by się urok ich rozpraszał idę czytac serial dalej...
Ogród cichy i przytulny 09:49, 28 sie 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Dla Marty i Agnieszki, moje podzielone żurawki z 4 mam 12 krzaków

są gwiazdy na pewno przyjrzę się mojej i nawet gdybym ją miała tylko na poł rozdzielić, to myślę, że się uda chce spróbować swoich sił zawsze mamę proszę, żeby mirośliny podzieliła, bo się boję , że coś sknocę
Rododendronowy ogród II. 09:19, 28 sie 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Przeczytaam Twój post juz prawie o zmroku i specjalnie dla Ciebie poleciałam zrobic te zdjecia ale kolory bedą zmienione bo było już prawie ciemno. Nie robie zdjec bo nie chce stale tego samego pokazywac , chce zrobic przerwę , niech ludzie odpoczna od mojego ogrodu zbyt często ogladanego , ale dla Ciebie trochę zdjęc zrobiłam.

Ale piekny ten twój ogród , ile kolorów na tle lasu....
U mnie mało co kwitnie o tej porze roku - musze to zmienic
Tylko zielen mam w róznych odcieniach i czerwien lisci i troche hortensji .... kilka róz jeszcze kwitnie i jeżówek, a hortensje słabo jakos - moze za mało dokarmiałam
Prezenty i zakupy widziałam - sliczne, fotki ze spotkania tez. Załuje że nie dotarłam, ale we wrześniu sobie to odbijemy
Pozdrawiam!
Moja "przyziemna" :) pasja 09:19, 28 sie 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Hortensja nn - kolejny etap identyfikacji

Co myślicie?

Ja bym obstawiała Phantom - płatki kwiatów sa "smuklejsze" niż w SD
Początki w Kruklandii 09:14, 28 sie 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Nie no coś Ty..nie pij .... Kac potem bleeee .... Buziole na okrągłą setkę i żadnych plag ogrodowych...kffiatucha jeszcze wyszukam

Może maryśkę ??.. Bedzie i kffiatuch i anty - dołowo

Ty cholero na złą drogę mnie chcesz wyprowadzić???

To już wolę mieć kaca
hehe

Początki w Kruklandii 09:10, 28 sie 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
No to nie pij
Masz kwiatucha na pocieszenie i na 900 stronkę
Larisska której nie chciałaś

Nie nie chciałam...tylko mi nie pasowała akurat w tym miejscu.

Śliczności! Dziękuję
W moim magicznym ogrodzie wszystko... 08:59, 28 sie 2014

Do góry
ANIA napisał(a)
Po długiej przerwie reaktywuję aktywność na moim wątku od pokazu darów jesieni:

Witaj,

Podglądam to i tamto i zachwyciłem się winoroślą i pergolą po której się pnie.

Możesz zdradzić co to za odmiana i w którym roku po posadzeniu tak pięknie już owocuje. Krzewy wyglądają na dość młode.

pzdr

Mój kawałek planety 08:58, 28 sie 2014

Do góry
jazzy napisał(a)
Inspirka po 1 w nocy? Czemu nie?

źródło:
http://www.fmix.pl/zdjecie/3977529/londyn-ogrod-05/rozmiar/2

dzięki jazzy , piękna jest muszę iść za obornikiem gdzieś ... w week wypada mi grubsza impreza rodzinna więc jak zwykle jestem lekko nie zadowolna, pół soboty zejdzie na szukaniu prezentu a niedziela na rodziinym spędzie, cenię sobie rodzinne klimaty ale kiedy jak mam coś cholercia zrobić ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:48, 28 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Piękne!!!

Rozchodnika takiego mam teraz tylko na hortensje znaleźć miejsce
Czy mogę się zapisać do listy kolejkowej po patyczki Vanilek i Pinki na wiosnę?
Działka prawie w Borach Tucholskich 08:47, 28 sie 2014

Do góry
Agata wspominki wspominkami a życie idzie naprzód (lub w góry )

jeszcze mokre od deszczu (o gradzie nie wspomnę)

szukajcie a znajdziecie nawet wśród skał i łańcuchów

pod Czerwoną Ławką 2352m

Zakochana w ogrodach 08:45, 28 sie 2014

Do góry
Zakochana w ogrodach 08:44, 28 sie 2014

Do góry
Dziękuję dziewczyny za odwiedziny i miłe słowa.
Yolka faktycznie blisko, odwiedzę Twój wątek.
Trochę fotek.
Do przesadzania
Co się stało kwiatom ... 08:19, 28 sie 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Ewunia,Asia,Przemko,Agnieszka,Ewelinka
Jesteście wspaniali, bardzo Was lubię, ważne sprawy odciągnęły mnie od forum, ale postaram się wszystko nadrobić, pozdrawiam serdecznie i uśmiech zostawiam i kilka fotek
A w moim ogrodzie........jesienny klimat, deszcz, przebarwiające się Hortensje, róże powtarzają.

Dzień dobry Mirello!
Uwielbiam te jesienne barwy
Miłego dnia i tak jak przeczytałam słonecznego
Co się stało kwiatom ... 08:01, 28 sie 2014

Do góry
Agnieszko wyszło słońce wreszcie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:00, 28 sie 2014

Do góry
otrzymałam wczoraj sadzarkę, powiem że jestem w szoku jeszcze nigdy nie miałam w ręku TAKIEJ sadzarki, a parę miałam świetna jakość , gruby metal, porządna rączka, super ząbeczki, wszystko git. Teraz mogę dokupić cebulek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:45, 28 sie 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Ja to mam jednak dobre oko Jeżeli to invesa to jestem zdecydowana kupić ją do siebie. Nawet już rozpytywałam w szkółce, ale na razie mają albo malutkie, albo taka dużą sztukę za 900zł. Pięknie u Ciebie wygląda, choć faktycznie trochę ginie w gęstwinie.
Widziałam kilka stron wcześniej Twoje przymiarki do nowej rabaty z azaliami. Rozłożyłaś guano, a widzę, że masz już tam nasadzenia. Nie spali roślinek? Pytam, bo jestem na etapie przekopywania rabaty pod róże z obornikiem końskim, trochę już zleżałym, takim ze spodu pryzmy. Ale róże miałam sadzić dopiero na wiosnę. Chyba, że zdąży mi się to przerobić do października? To mój pierwszy raz z obornikiem Nie mam doświadczenia.

Wiesz czego chcesz w ogrodzie ......duży wybór mają w szkółce u Koniora, jeszcze szkółki będą mieć ofertę jesienną, to może dostaniesz taki egzemplarz jakiego potrzebujesz.

Azaliowa rabata, którą przygotowuję, dostanie jeszcze torf i dużo piasku, to razem będzie przekopane i jeszcze posieję na całość gorczycę i jeszcze raz całość przemerdam, już posadzone rośliny nie będą już ruszane, ziemię wokół nich tylko delikatnie wzruszę....do października masz jeszcze dużo czasu, zanim posadzisz róże, to przemieszaj całość kilka razy i będzie dobrze

Obiecałam nowe foty iglaków, ale mam problemy z moim pstrykaczem, wiec poszukałam starszych zdjęć dla Ciebie

świerk wężowy ma ciekawy pokrój

jałowiec horstmen i zwisłe formy modrzewi

świerk serbski i jodła kaukaska pendula

cyprysik nutkański
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 07:41, 28 sie 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Wpadłam z rewizytą Asiu niczego nie żałuj a tujke może gdzieś przesadzisz lub komuś oddasz, js w ten sposób oddalam prawie cały poprzedni ogród Danusi rady traktuj poważnie nie bez przyczyny jej ogród został uznany jako jeden w najlepszych 100 ogrodach świata mówi samo za siebie Irga błyszcząca dorasta do 2 m, moim zdaniem nadaje się na żywopłot i tak ładnie się przebarwia na jesieni, no i można ciąć, lubi to pozdrawiam serdecznie i zapraszam

Zostawiam jeszcze takie male coś

Witaj Aniu, dziękuję, że do mnie zajrzałaś. Przykazania już sobie wydrukowałam - znalazłam je na forum
To, o czym Danusia mówiła czyli "wyciąć wierzbę i jałowca" - nie będę żałowała, bo tu nie ma czego. Hihi chociaż, jak jałowiec poczuł piłę, to tak jakoś się zazielenił. No ale, nawet bonsaia z niego nie zrobię, bo wyglądałby dziko z jednym badylkiem A wierzbę trzeba wyciąć, bo sąsiedzi boją się liści , ale ... na Wielkanoc po gałązki przychodzą "bo tak pięknie zdobią"
Dziękuję za piękne kwiaty, z pasażerem na gapę w środku
Miłego dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies