Jak Ania_g wróci na forum po wojażach to sobie nadrobi u mnie
hortensje Silver Dollar w pełni kwitnienia.
Dla wszystkich odwiedzających pokazuję w towarzystwie klona Garnet- ładne są w tym roku
2 tygodnie mnie nie było a tu takie zmiany pędzisz pędzisz pewnie już odpowiedź dostałąs ale klon Ginnera najlepej chyba pasuje...Magnolię to od razu bym skreśli bo kwitnie w podobnym czasie jak RH i by się urok ich rozpraszał idę czytac serial dalej...
są gwiazdy na pewno przyjrzę się mojej i nawet gdybym ją miała tylko na poł rozdzielić, to myślę, że się uda chce spróbować swoich sił zawsze mamę proszę, żeby mirośliny podzieliła, bo się boję , że coś sknocę
Ale piekny ten twój ogród , ile kolorów na tle lasu....
U mnie mało co kwitnie o tej porze roku - musze to zmienic
Tylko zielen mam w róznych odcieniach i czerwien lisci i troche hortensji .... kilka róz jeszcze kwitnie i jeżówek, a hortensje słabo jakos - moze za mało dokarmiałam
Prezenty i zakupy widziałam - sliczne, fotki ze spotkania tez. Załuje że nie dotarłam, ale we wrześniu sobie to odbijemy
Pozdrawiam!
dzięki jazzy , piękna jest muszę iść za obornikiem gdzieś ... w week wypada mi grubsza impreza rodzinna więc jak zwykle jestem lekko nie zadowolna, pół soboty zejdzie na szukaniu prezentu a niedziela na rodziinym spędzie, cenię sobie rodzinne klimaty ale kiedy jak mam coś cholercia zrobić ?
otrzymałam wczoraj sadzarkę, powiem że jestem w szoku jeszcze nigdy nie miałam w ręku TAKIEJ sadzarki, a parę miałam świetna jakość , gruby metal, porządna rączka, super ząbeczki, wszystko git. Teraz mogę dokupić cebulek
Wiesz czego chcesz w ogrodzie ......duży wybór mają w szkółce u Koniora, jeszcze szkółki będą mieć ofertę jesienną, to może dostaniesz taki egzemplarz jakiego potrzebujesz.
Azaliowa rabata, którą przygotowuję, dostanie jeszcze torf i dużo piasku, to razem będzie przekopane i jeszcze posieję na całość gorczycę i jeszcze raz całość przemerdam, już posadzone rośliny nie będą już ruszane, ziemię wokół nich tylko delikatnie wzruszę....do października masz jeszcze dużo czasu, zanim posadzisz róże, to przemieszaj całość kilka razy i będzie dobrze
Obiecałam nowe foty iglaków, ale mam problemy z moim pstrykaczem, wiec poszukałam starszych zdjęć dla Ciebie
świerk wężowy ma ciekawy pokrój
jałowiec horstmen i zwisłe formy modrzewi
świerk serbski i jodła kaukaska pendula
cyprysik nutkański
Witaj Aniu, dziękuję, że do mnie zajrzałaś. Przykazania już sobie wydrukowałam - znalazłam je na forum
To, o czym Danusia mówiła czyli "wyciąć wierzbę i jałowca" - nie będę żałowała, bo tu nie ma czego. Hihi chociaż, jak jałowiec poczuł piłę, to tak jakoś się zazielenił. No ale, nawet bonsaia z niego nie zrobię, bo wyglądałby dziko z jednym badylkiem A wierzbę trzeba wyciąć, bo sąsiedzi boją się liści , ale ... na Wielkanoc po gałązki przychodzą "bo tak pięknie zdobią"
Dziękuję za piękne kwiaty, z pasażerem na gapę w środku
Miłego dnia