No też właśnie jak to się stało?? zapraszam jak najczęściej Jestem otwarta na sugestie i podpowiedzi co do nasadzeń, kształtów rabat i wszelkich innych zwiazanych z moim ogrodem...
Aniu zarzucaj zdjęciami (proszę), masz, co pokazywać. Dary ogrodu cudowne. Cebule też już zebrałam i suszyłam tydzień temu, jak było słońce, bo teraz u nas jesień na pełnej lini.
Rozchodniki zachwycające, a córeczka prześliczna. Bywaj tu Dobrej nocki
Dorota okolica też mnie zachwyciła i nadal odnajduję tu nowe dróżki i ścieżki wśród pól i łąk oraz dukty leśne. Cudowne miejsce na zamieszkanie i wspaniały teren na wycieczki rowerowe. A Twoje poidełko obejrzałam.
Asia muszę uporządkować zdjęcia Magicznego z lata i zrobić małą retrospekcjęPozdrawiam.
Witam. Winorośla to pasja mojego męża. Pergola to też jego dzieło. Winogrona sa faktycznie młodziutkie - posadziliśmy je w zeszłym roku na wiosnę, tak więc pierwszy raz zaowocowały w tym roku, czyli w drugim roku swego życia u nas. Sadzonki kupiliśmy na Winnicy Przybyłówka w sąsiedniej wsi Bierzgłowo. Właściciel bardzo chętnie udziela instruktarzu odnośnie cięcia i podpowiada jakie stanowisko i jakie podłoże jest najlepsze pod dany gatunek winogrona. Nie pamietam odmian jakie posiadamy, na pewno są dwa różne jasne, dwa różne czerwone i jedno czarne.
Dla zaciągniecia dodatkowych informacji polecam stronę Przybyłówki: http://www.winnicaprzybylowka.pl/
Pozdrawiam i zapraszam do śledzenia rozwoju naszej mini winnicy