Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

jazzy 21:27, 27 sie 2014

katiaxx napisał(a)
tymczasem zajęłam się oklejaniem ogrodzenia styro gdzie jest niebosko krzywo

Poka to swoje ogrodzenie . Będzie biały mur?
Magda70 21:45, 27 sie 2014

katiaxx napisał(a)
Grujecznik - wygląda ciekawie
generalnie nie przepadam za roślinami czerwonymi, pod wpływem forum zakupilam perukowaca szczepionego i pęcherznice, z czerwonych podoba mi się chyba tylko klon japoński z racji pokroju ale - oczywiście czerwone drzewo jesienią to inna sprawa,

Ewo, wracając do mojego planu - tam gdzie narysowałaś domek na narzędzia w prawym rogu na pewno go nie będzie - może tam placyk ?
jakie ten placyk musi mieć wymiary żeby był wygodny - jak sądzisz (nas jest 4 os.) ? np 5m*4m ? - to jak spory pokój ?
zapytam Gosię jaki ma ...

5x4 świat i ludzie...
Ja mam 3,6x 3,6
Magda70 21:54, 27 sie 2014

katiaxx napisał(a)

To tłumaczenie za pomocą lego to było jak się budowaliśmy - no i przy omawianiu tarasu
jeśli chodzi o ogród, też dał mi wolną rękę, ale czasem jakoś z przyzwyczajenia go informuję, poza tym jak go proszę żeby coś zrobił to muszę wyjaśnić jakby to miało wyglądać, on - niestety nie jest złotą rączka ale chętnie pomaga - to znaczy pilnie kosi, porządkuje, wypala, nawet kompostownik ma zrobić (o zgrozo , już się boję ),
Mój M jest blokowy i sam sobie się dziwi że roboty ogrodowe sprawiają mu przyjemność, no, ale murować nie umie ale będzie musiał się nauczyć

Nauczy się...mój eM też blokowy...i ja zresztą też blokowa
jazzy 01:10, 28 sie 2014

Inspirka po 1 w nocy? Czemu nie?

źródło:
http://www.fmix.pl/zdjecie/3977529/londyn-ogrod-05/rozmiar/2
katiaxx 08:54, 28 sie 2014

jazzy napisał(a)

Poka to swoje ogrodzenie . Będzie biały mur?

pokazałabym ale jest tak krzywe że się wstydzę więc pyknę to co obkleję
katiaxx 08:58, 28 sie 2014

jazzy napisał(a)
Inspirka po 1 w nocy? Czemu nie?

źródło:
http://www.fmix.pl/zdjecie/3977529/londyn-ogrod-05/rozmiar/2

dzięki jazzy , piękna jest muszę iść za obornikiem gdzieś ... w week wypada mi grubsza impreza rodzinna więc jak zwykle jestem lekko nie zadowolna, pół soboty zejdzie na szukaniu prezentu a niedziela na rodziinym spędzie, cenię sobie rodzinne klimaty ale kiedy jak mam coś cholercia zrobić ?
kosolka 09:09, 28 sie 2014

katiaxx napisał(a)

dzięki jazzy , piękna jest muszę iść za obornikiem gdzieś ... w week wypada mi grubsza impreza rodzinna więc jak zwykle jestem lekko nie zadowolna, pół soboty zejdzie na szukaniu prezentu a niedziela na rodziinym spędzie, cenię sobie rodzinne klimaty ale kiedy jak mam coś cholercia zrobić ?

Ja też mam impreze w sobote i odczucia podobne
EdytaB 09:13, 28 sie 2014

U mnie też wczoraj lało niemiłosiernie, a miałm liście sprzątać, orzech włoski choruje i leca z niego jakby środek jesieni był.
Jeślimożesz zaspokoic moją ciekawość: w mazowieckim mieszkasz a może coś bliżej?
jazzy 09:33, 28 sie 2014

katiaxx napisał(a)

... w week wypada mi grubsza impreza rodzinna więc jak zwykle jestem lekko nie zadowolna, pół soboty zejdzie na szukaniu prezentu a niedziela na rodziinym spędzie, cenię sobie rodzinne klimaty ale kiedy jak mam coś cholercia zrobić ?

Ciesz się, że to nie Ty musisz przygotowywać imprezę
EdytaB 10:17, 28 sie 2014

a potem po niej sprzątac
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies