Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 10:02, 28 sie 2014

Jak Ania_g wróci na forum po wojażach to sobie nadrobi u mnie
hortensje Silver Dollar w pełni kwitnienia.
Dla wszystkich odwiedzających pokazuję w towarzystwie klona Garnet- ładne są w tym roku

gierczusia 20:46, 28 sie 2014

Szkoda ,że dasz rady przyjechać do Gliwic ..ja też raczej zakupów nie planuję , ale może byłaby fajna okazja do spotkania , ploteczek i małej kawy .. Więc pomyśl, może się uda .. Ściskam
Bogdzia 21:09, 28 sie 2014

Urszulla napisał(a)

Bogdziu mi to się marzy conajmniej 1,5m Red Barona żeby był efekt, narazie do rozmnażania się przymierzam i nie wiem czy nie zepsuję

Mnie też by sie marzyło ale ogród za mały.Wiele roślin bym jeszcze posadziła gdybym miała gdzie . Dziś udało mi się pomniejszyc troszke trawnik i odrobinę ziemii mam , muszę dobrze pomyślec co tam posadzic bo to juz ostatnia szansa na nowe rośliny.Pozdrówka.
gierczusia 07:39, 29 sie 2014

Ulka buziole ... U nas już robota wre .. A jak tam u Ciebie ??.. Męczą Was fest ??
Urszulla 19:04, 29 sie 2014

gierczusia napisał(a)
Szkoda ,że dasz rady przyjechać do Gliwic ..ja też raczej zakupów nie planuję , ale może byłaby fajna okazja do spotkania , ploteczek i małej kawy .. Więc pomyśl, może się uda .. Ściskam

Te Gliwice mi jakoś nie po drodze są się nie gniewaj.

gierczusia napisał(a)
Ulka buziole ... U nas już robota wre .. A jak tam u Ciebie ??.. Męczą Was fest ??

Mamy spokowszystko poplanowane Ja tam nie narzekam, bo zawsze może być gorzejha,ha
Urszulla 19:06, 29 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Mnie też by sie marzyło ale ogród za mały.Wiele roślin bym jeszcze posadziła gdybym miała gdzie . Dziś udało mi się pomniejszyc troszke trawnik i odrobinę ziemii mam , muszę dobrze pomyślec co tam posadzic bo to juz ostatnia szansa na nowe rośliny.Pozdrówka.

Napisałam u Ciebie, będę śledzić rozmyślania...jak ja to lubię,a potem efekty oglądać
Bogdzia 21:15, 29 sie 2014

Ula miłego ostatniego wakacyjnego weekendu, niech bedzie słoneczny i ciepły.Buziole.
Madzenka 07:09, 30 sie 2014

Uwielbiam redbaron ale u mnie potrzebował 2 lat aby się przyjąć
Kasik 08:23, 30 sie 2014

Połączenie klonika i hortek - piękne. Uwielbiam kolor klonów. mój kupiony u Bogdzi wydawał się taki dorodny, a jak poszedł do ziemi , to już taki nie jest. Poczekać muszę chyba trochę na jego piękno.

Buziaki
Urszulla 11:00, 30 sie 2014

Bogdziu, dzięki za życzonka Miałam na dziś plany ogrodowe....na razie jakaś niemoc mnie ogarnęła i robię wiśnie kandyzowane i sprzątam

Madżenko- u mnie też Red Baron siedzi w ziemi od 2 lat i nigdy nie miałam z nim kłopotów a przyznam że w skrajnych warunkach ubóstwa glebowego. Czas mu życie polepszyć. A właściwie to chyba on niego zacznę, to się z robotą rozkręcę

Z Wami to pewnie jakiegoś natchnienia dostanę

Kasiu- mój Garnet ma jedną zimę za sobą, dobrze że była łagodna to zdążył się dobrze zakorzenić. Na zimę go trochę kopczykowałam a wiosną ziemię odgarniałam bo on nie lubi głębokiego sadzenia. I rośnie między hortkami i bukszpanami,więc osłonięty od przeciągów. Na razie go nie widać ale za rok będzie już miał przyrosty ponad hortensje. I tak sobie spokojnie czekam aż roślinki sobie urosną niektóre zaskakują swoim wzrostem, ale akurat klon nie za bardzo. On z tych spokojnie rosnących.