Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:50, 09 kwi 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Aga przesyłamy życzenia Świąteczne - przepraszam, że tak opóźnione ale choróbsko mnie dopadło

Gosiu, wiem... Zaglądałam do Kubusiowa. Dlatego niezmiennie drówka życzę!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:48, 09 kwi 2012

Do góry
Juzia_G napisał(a)
No i wyszło super!

Nieczęsto się to zdarza, ale też jestem zadowolona .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:45, 09 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

A ja za każdym razem wzdycham na tę wielkość ogrodu Robi wrqażenie
Serby piękne

Ania ty masz niewiele mniejszy ogród

No właśnie Aniu !
Ja też zresztą wzdycham do tej powierzchni - ale z rezygnacją...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:43, 09 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Dekoracje śliczne. A ja wczoraj wieczorem biegałam z agrowłókniną i moje donice i magnolie okrywałam. Ale stokrotek nie okryłam i dzisiaj leżą, ciekawe czy się podniosą????

Marzenko, Irenko - dziękuję, że mnie wciąż wspieracie i motywujecie .
Ja nie okryłam moich świeżo posadzonych dekoracji i żonkile, bratki i kilka stokrotek zmarzło. Też mam nadzieję, że się podniosą. Bratki podobno tak, ale żonkile - wątpię...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:40, 09 kwi 2012

Do góry
Asik napisał(a)
Witaj Wieloszko w ten Dyngusowy poranek! Ja oblałam (delikatnie każdego domownika i gościa) i przybiegłam do Ogrodowiska. Podziwiam Twoje prace i jestem pod wrażeniem serbów. Można wiedzieć gdzie je zdobyłaś i w jakiej cenie?
Ja przymierzam się do zakupu pod Legnicą - 2m po 60zł przy większej ilości. Tylko nie widziałam ich, a twoje są piękne!

Witaj Asik! 60 zł to naprawdę bardzo dobra cena za 2m serby, tylko pytanie jak są zagęszczone dołem. Moje kosztowały 80zł za wysokość ok.1,7-1,9m, ale są ładne. Kupowałam w Multiflorze w Galowicach k. Żórawiny. Pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 18:37, 09 kwi 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Dziękuję za życzenia i w rewizycie życzę całej Waszej 4ce pogodnych Świąt.

Ale dużo pracy mieliście z tym przesadzaniem. Naprawdę bardzo ładnie to teraz wygląda.Będziecie mieli większą prywatność na tarasie. Bukszpany naprawdę pięknie się prezentują. Ja nie mogę w naszej okolicy znaleźć na przednie rabaty, bo tych co teściowie mi przywiozą zabraknie. Z 400 moze 240 jest odpowiedniej wielkośći, żeby zacząć sadzić 25cm. Pozostałe są za małe. Już miałam plany wysłać M. w Wasze strony, ale narazie nie daje się namówić, bo czasu brakuje.
Pisałaś, że zdejmujesz włókninę. Czy w jakimś miejscu masz porównanie z wzrostem chwastów? U mnie mam pełno perzu i szmatkę daje tam gdzie kamyki będę miała( ścieżki).

Moniko, 240 bukszpanów odpowiedniej wielkości do sadzenia??? Oj bedziesz miała co robić na macierzyńskim . To ile planujesz ich posadzić, że 240 to za mało???
Jeśli chodzi o włókninę mam porównanie z rabatką zakładaną w ubiegłym roku przy garażu, gdzie na próbę nie dałam od początku włókniny. Perz rósł tam w tempie zastraszającym . Zdejmuję szmatę bo tak radzi nie tylko Danusia i całe ogrodowisko, ale też inni fachowcy, m.in od chorób roślin. Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że walka będzie ciężka... Pod szmatą chwasty i tak rosną, tylko mniej z nich przebija się na zewnątrz, bardziej płożą się pod szmatą, zwłaszcza perz. Jak odkrywam włókninę, to pod nią miejscami są całe kłębowiska perzu, a to dopiero początek sezonu .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:38, 09 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Wieloszka do Marzenki pojechałam po donicę do bukszpana na pniu już posadzony ... bardzo się spieszyłam, bo jeszcze tyle do zrobienia miałam ... ale już świętuję i się goszczę u Teściów

No a gdzie zdjęcie bukszpana w nowej donicy? Byłam u Ciebie i nie znalazłam. Jak już się pogościsz i odpoczniesz, a będziesz w stanie ruszyć się po aparat, to czekam na fotkę .
Ja jestem już tak przejedzona, że nie mam siły na nic .

Fajnie ,że już jesteś ... u mnie str. 71
... serby wyglądają elegancko , warto było tak ciężko pracować ... a Twoja koncepcja widzi nam się i to bardzo ... fajny podział, będzie przytulnie , będziecie osłonięci a serby są śliczne ... już widzę tą donicę murowaną a tam miejsce na ognisko ... znalazłam w nowym katalogu casto różne modele grilli , które będzie można wykorzystać na palenisko o którym myślę do mojego ogródka , szukam teraz pojemników okrągłych na biopaliwo...
... i tak ciągle coś nam po głowie chodzi
... bardzo ładne dekoracje
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:39, 09 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

I jeszcze na koniec ogrodowych poczynań Wielkiej soboty udało mi się jako tako obsadzić skrzyneczki:

Kawał pracy na ogrodzie zrobiony w realu jeszcze ciekawiej będzie się oglądać
Bardzo ładne dekoracje

Dekoracje śliczne. A ja wczoraj wieczorem biegałam z agrowłókniną i moje donice i magnolie okrywałam. Ale stokrotek nie okryłam i dzisiaj leżą, ciekawe czy się podniosą????
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:16, 09 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
I jeszcze na koniec ogrodowych poczynań Wielkiej soboty udało mi się jako tako obsadzić skrzyneczki:

Kawał pracy na ogrodzie zrobiony w realu jeszcze ciekawiej będzie się oglądać
Bardzo ładne dekoracje
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 07:23, 09 kwi 2012

Do góry
Safoya i Wieloszka dzięki serdeczne za miłe życzenia

U nas dziś mróz i słońce, ciekawa jestem co narobi ten mrozek. Ostatnio przycięte bukszpany mi przymroził. No i znowu trzeba powycinać te brzydkie listki.
Fajnie,.....że święta, gościna, rodzina , ale do ogródka mi się chce
Pszczelarnia 01:25, 09 kwi 2012

Do góry
Pszczółko, radosnego świętowania dla Ciebie i Twoich bliskich !
Kubusiowo 01:22, 09 kwi 2012

Do góry
Gosiu, na półmetku świętowania -zdrówka i odpoczynku życzę !
Ogródek Hanusi po zimie 01:11, 09 kwi 2012

Do góry
Haniu, na półmetku świętowania - radosnego Alleluja dla Ciebie i Twoich bliskich !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 01:08, 09 kwi 2012

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 01:05, 09 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Jeszcze chwilę poczytam i znikam. Coś się w końcu dzieje, bo ostatnio same życzenia.
Aga, ja się gubię gdzie co posadzone. Widzę na zdjęciach, ale nie mogę załapać tego wszystkiego względem domu. Niektóre miejsca już rozpoznaję, ale jak jest nowe ujęcie, to nie wiem z której to strony.

Dlatego zrobiłam zdjęcia "widok z tarasu", żeby właśnie można było złapać względem domu. Może coś niejasno napisałam . Aga, zerknij na te zdjęcia pod Twoim postem o ładnych serbach. Niestety teren jest zbyt duży, żeby to objąć jednym spojrzeniem .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 01:02, 09 kwi 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Wieloszka do Marzenki pojechałam po donicę do bukszpana na pniu już posadzony ... bardzo się spieszyłam, bo jeszcze tyle do zrobienia miałam ... ale już świętuję i się goszczę u Teściów

No a gdzie zdjęcie bukszpana w nowej donicy? Byłam u Ciebie i nie znalazłam. Jak już się pogościsz i odpoczniesz, a będziesz w stanie ruszyć się po aparat, to czekam na fotkę .
Ja jestem już tak przejedzona, że nie mam siły na nic .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:59, 09 kwi 2012

Do góry
ocia79 napisał(a)
Wieloszka, piekny masz ogrod.W moim stylu.Nowoczesny,geometryczny-cudo.

Szukam drzewa do posadzenia przy Gracillismusie.Co masz za drzewa posadzone wzdluz podjazdu???

Witaj ocia! Wzdłuż podjazdu miałam klony globosum. Piszę miałam, bo mam teraz po jednej stronie - część z nich niestety zachorowała na wertycyliozę i musiałam je usunąć. A pod klonami miskanty Morning Light, równie piękne wg mnie co gracillimusy, ale niższe.
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 00:55, 09 kwi 2012

Do góry
Pal sześć drzewko - jakie śliczne buty i torebusia !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:54, 09 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ładne serby kupiłaś.

Aga, i Ty nie śpisz? Ja się właśnie relaksuję... na ogrodowisku oczywiście !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 00:52, 09 kwi 2012

Do góry
Syla napisał(a)

Może to w jakiś sposób pomoże rozwiązać Twoje wątpliwości ....

Syla - jesteś niezawodna!!! Duże buziole!!! Kuknęłam na to zdjęcie tuż przed sadzeniem i rzeczywiście rozwiało to moje wątpliwości. Aczkolwiek moje nie są tak gęsto posadzone jak na wizualizacji, to i tak jestem zadowolona, bo realizuję to, co miałam do tej pory tylko gdzieś tam w wyobraźni.

No i najważniejsze - M. dał się przekonać i przesadził tego klona, który jest na pierwszym planie! Wcześniej nawet nie chciał o tym słyszeć i już dałam za wygraną. Pojechałam ze święconką, wracam, a tu klon przesadzony ! Teraz mogę wreszcie zlikwidować ten fragment, na którym rósł klon, inaczej go zagospodarować .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies