Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Madzenka 11:39, 09 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

I jeszcze na koniec ogrodowych poczynań Wielkiej soboty udało mi się jako tako obsadzić skrzyneczki:

Kawał pracy na ogrodzie zrobiony w realu jeszcze ciekawiej będzie się oglądać
Bardzo ładne dekoracje

Dekoracje śliczne. A ja wczoraj wieczorem biegałam z agrowłókniną i moje donice i magnolie okrywałam. Ale stokrotek nie okryłam i dzisiaj leżą, ciekawe czy się podniosą????
Madzenka 11:40, 09 kwi 2012

Asik napisał(a)
Witaj Wieloszko w ten Dyngusowy poranek! Ja oblałam (delikatnie każdego domownika i gościa) i przybiegłam do Ogrodowiska. Podziwiam Twoje prace i jestem pod wrażeniem serbów. Można wiedzieć gdzie je zdobyłaś i w jakiej cenie?
Ja przymierzam się do zakupu pod Legnicą - 2m po 60zł przy większej ilości. Tylko nie widziałam ich, a twoje są piękne!

60 zl to świetna cena. Asik a odbiór własnym transportem? Tuje droższe widzialam po min 100-140 zł w tej wysokości.
bociek 12:36, 09 kwi 2012

Witaj Agniesiu, dziekuje za zyczenia, ja jak zwykle spozniona o lata swietlne, ale jestem przekonanana, ze masz bardzo udane Swieta.
Jak tam Chlopaki, skorzystali z weza????

Lece czytac zaleglosci

Pozdrawiam swiatecznie

PS Skrzyneczki super obsadzone. Zdolniacha!
noemi 13:38, 09 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Wieloszka do Marzenki pojechałam po donicę do bukszpana na pniu już posadzony ... bardzo się spieszyłam, bo jeszcze tyle do zrobienia miałam ... ale już świętuję i się goszczę u Teściów

No a gdzie zdjęcie bukszpana w nowej donicy? Byłam u Ciebie i nie znalazłam. Jak już się pogościsz i odpoczniesz, a będziesz w stanie ruszyć się po aparat, to czekam na fotkę .
Ja jestem już tak przejedzona, że nie mam siły na nic .

Fajnie ,że już jesteś ... u mnie str. 71
... serby wyglądają elegancko , warto było tak ciężko pracować ... a Twoja koncepcja widzi nam się i to bardzo ... fajny podział, będzie przytulnie , będziecie osłonięci a serby są śliczne ... już widzę tą donicę murowaną a tam miejsce na ognisko ... znalazłam w nowym katalogu casto różne modele grilli , które będzie można wykorzystać na palenisko o którym myślę do mojego ogródka , szukam teraz pojemników okrągłych na biopaliwo...
... i tak ciągle coś nam po głowie chodzi
... bardzo ładne dekoracje
kaisog1 13:46, 09 kwi 2012

Aga przesyłamy życzenia Świąteczne - przepraszam, że tak opóźnione ale choróbsko mnie dopadło
Sebek 13:57, 09 kwi 2012

świetne te serby
Mala_Mi 14:29, 09 kwi 2012

A ja za każdym razem wzdycham na tę wielkość ogrodu Robi wrqażenie
Serby piękne
Madzenka 14:50, 09 kwi 2012

asc napisał(a)
A ja za każdym razem wzdycham na tę wielkość ogrodu Robi wrqażenie
Serby piękne

Ania ty masz niewiele mniejszy ogród
Juzia 15:12, 09 kwi 2012

No i wyszło super!
Wieloszka 18:37, 09 kwi 2012

kwiatholandii napisał(a)
Dziękuję za życzenia i w rewizycie życzę całej Waszej 4ce pogodnych Świąt.

Ale dużo pracy mieliście z tym przesadzaniem. Naprawdę bardzo ładnie to teraz wygląda.Będziecie mieli większą prywatność na tarasie. Bukszpany naprawdę pięknie się prezentują. Ja nie mogę w naszej okolicy znaleźć na przednie rabaty, bo tych co teściowie mi przywiozą zabraknie. Z 400 moze 240 jest odpowiedniej wielkośći, żeby zacząć sadzić 25cm. Pozostałe są za małe. Już miałam plany wysłać M. w Wasze strony, ale narazie nie daje się namówić, bo czasu brakuje.
Pisałaś, że zdejmujesz włókninę. Czy w jakimś miejscu masz porównanie z wzrostem chwastów? U mnie mam pełno perzu i szmatkę daje tam gdzie kamyki będę miała( ścieżki).

Moniko, 240 bukszpanów odpowiedniej wielkości do sadzenia??? Oj bedziesz miała co robić na macierzyńskim . To ile planujesz ich posadzić, że 240 to za mało???
Jeśli chodzi o włókninę mam porównanie z rabatką zakładaną w ubiegłym roku przy garażu, gdzie na próbę nie dałam od początku włókniny. Perz rósł tam w tempie zastraszającym . Zdejmuję szmatę bo tak radzi nie tylko Danusia i całe ogrodowisko, ale też inni fachowcy, m.in od chorób roślin. Aczkolwiek zdaję sobie sprawę, że walka będzie ciężka... Pod szmatą chwasty i tak rosną, tylko mniej z nich przebija się na zewnątrz, bardziej płożą się pod szmatą, zwłaszcza perz. Jak odkrywam włókninę, to pod nią miejscami są całe kłębowiska perzu, a to dopiero początek sezonu .