Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

justi 22:51, 07 kwi 2012

Wesołego Alleluja! Smacznego jajka oraz mokrego dyngusa

finka 01:04, 08 kwi 2012

Alleluja, Alleluja, Alleluja!!! Pan jest wśród nas !!! Alleluja, Alleluja, Alleluja !!!

Pięknych Świąt Wielkiej Nocy, życzy Marta

ocia79 11:18, 08 kwi 2012

Wieloszka, piekny masz ogrod.W moim stylu.Nowoczesny,geometryczny-cudo.

Szukam drzewa do posadzenia przy Gracillismusie.Co masz za drzewa posadzone wzdluz podjazdu???
Joanka 12:51, 08 kwi 2012

Radosnych Świąt Wielkanocnych

monteverde 00:19, 09 kwi 2012

Radosnego Alleluja http://www.youtube.com/watch?v=WTFymDYcw5I&feature=related Agnieszko
Wieloszka 00:20, 09 kwi 2012

Wesołych Świąt wszystkim!!!
Wieloszka 00:36, 09 kwi 2012

Nie zaglądałam przez parę dni, bo ogrom prac ogrodowych i przedświątecznych pochłonął mnie bez reszty . Ale na półmetku świętowania łapię oddech i się chwalę.
Serby posadzone , zabrakło 2 szt. Na razie część z nich została posadzona w trawniku, bo okazało się, że rabaty które rysowałam zimą, w rzeczywistości nie wychodzą tak ładnie jak na papierze. Muszę je wytyczyć od nowa, a dopiero potem przekopać trawnik. Niestety, nie ma takiego efektu jak u Danusi, bo sadziliśmy co 1,8m, ale mam nadzieję, że w parę sezonów "zbliżą się" do siebie, a roślinki, które posadzę przed nimi zakryją "dziury"

Druga strona, tam gdzie będzie donica z ławeczką i ognisko-palenisko:

Oczywiście samo sadzenie serbów nie byłoby niewiadomo jakim wyczynem, gdyby nie fakt, iż wymagało to przesadzenia 4 innych świerków, kilkunastu berberysów, zdejmowaniu agrowłókniny, o kopaniu ogromnych dołów i wymienianiu w nich całej ziemi z gliniastej na żyzną z kompostem nie wspomnę... Moi chłopcy znów się napracowali, a jedyne co ja mogłam robić to chwalić, dopingować i oczywiście odpowiednio odżywiać .

agniecha973 00:39, 09 kwi 2012

Ładne serby kupiłaś.
Wieloszka 00:44, 09 kwi 2012

Tak przedstawia się w chwili obecnej widok z tarasu:
na lewo serby posadzone w "L" (będzie wzdłóż nich nowa rabata - do ponownego zaplanowania):

na wprost rabata zakończona nowymi cisami:

a na prawo znów serby a przed nimi donica z ławeczką (w niedalekiej przyszłości):

Za linią serby-cisy-serby jest ta część ogrodu (ok.10 arów), którą chcę wizualnie oddzielić i skupić się na części bliżej domu.

Jak Wam się to wszystko widzi?
Wieloszka 00:52, 09 kwi 2012

Syla napisał(a)

Może to w jakiś sposób pomoże rozwiązać Twoje wątpliwości ....

Syla - jesteś niezawodna!!! Duże buziole!!! Kuknęłam na to zdjęcie tuż przed sadzeniem i rzeczywiście rozwiało to moje wątpliwości. Aczkolwiek moje nie są tak gęsto posadzone jak na wizualizacji, to i tak jestem zadowolona, bo realizuję to, co miałam do tej pory tylko gdzieś tam w wyobraźni.

No i najważniejsze - M. dał się przekonać i przesadził tego klona, który jest na pierwszym planie! Wcześniej nawet nie chciał o tym słyszeć i już dałam za wygraną. Pojechałam ze święconką, wracam, a tu klon przesadzony ! Teraz mogę wreszcie zlikwidować ten fragment, na którym rósł klon, inaczej go zagospodarować .