Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 00:54, 09 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)
Ładne serby kupiłaś.

Aga, i Ty nie śpisz? Ja się właśnie relaksuję... na ogrodowisku oczywiście !
agniecha973 00:59, 09 kwi 2012

Jeszcze chwilę poczytam i znikam. Coś się w końcu dzieje, bo ostatnio same życzenia.
Aga, ja się gubię gdzie co posadzone. Widzę na zdjęciach, ale nie mogę załapać tego wszystkiego względem domu. Niektóre miejsca już rozpoznaję, ale jak jest nowe ujęcie, to nie wiem z której to strony.
Wieloszka 00:59, 09 kwi 2012

ocia79 napisał(a)
Wieloszka, piekny masz ogrod.W moim stylu.Nowoczesny,geometryczny-cudo.

Szukam drzewa do posadzenia przy Gracillismusie.Co masz za drzewa posadzone wzdluz podjazdu???

Witaj ocia! Wzdłuż podjazdu miałam klony globosum. Piszę miałam, bo mam teraz po jednej stronie - część z nich niestety zachorowała na wertycyliozę i musiałam je usunąć. A pod klonami miskanty Morning Light, równie piękne wg mnie co gracillimusy, ale niższe.
Pozdrawiam
Wieloszka 01:02, 09 kwi 2012

noemi napisał(a)

Wieloszka do Marzenki pojechałam po donicę do bukszpana na pniu już posadzony ... bardzo się spieszyłam, bo jeszcze tyle do zrobienia miałam ... ale już świętuję i się goszczę u Teściów

No a gdzie zdjęcie bukszpana w nowej donicy? Byłam u Ciebie i nie znalazłam. Jak już się pogościsz i odpoczniesz, a będziesz w stanie ruszyć się po aparat, to czekam na fotkę .
Ja jestem już tak przejedzona, że nie mam siły na nic .
Wieloszka 01:05, 09 kwi 2012

agniecha973 napisał(a)
Jeszcze chwilę poczytam i znikam. Coś się w końcu dzieje, bo ostatnio same życzenia.
Aga, ja się gubię gdzie co posadzone. Widzę na zdjęciach, ale nie mogę załapać tego wszystkiego względem domu. Niektóre miejsca już rozpoznaję, ale jak jest nowe ujęcie, to nie wiem z której to strony.

Dlatego zrobiłam zdjęcia "widok z tarasu", żeby właśnie można było złapać względem domu. Może coś niejasno napisałam . Aga, zerknij na te zdjęcia pod Twoim postem o ładnych serbach. Niestety teren jest zbyt duży, żeby to objąć jednym spojrzeniem .
Wieloszka 01:08, 09 kwi 2012

I jeszcze na koniec ogrodowych poczynań Wielkiej soboty udało mi się jako tako obsadzić skrzyneczki:

kwiatholandii 06:24, 09 kwi 2012

Dziękuję za życzenia i w rewizycie życzę całej Waszej 4ce pogodnych Świąt.

Ale dużo pracy mieliście z tym przesadzaniem. Naprawdę bardzo ładnie to teraz wygląda.Będziecie mieli większą prywatność na tarasie. Bukszpany naprawdę pięknie się prezentują. Ja nie mogę w naszej okolicy znaleźć na przednie rabaty, bo tych co teściowie mi przywiozą zabraknie. Z 400 moze 240 jest odpowiedniej wielkośći, żeby zacząć sadzić 25cm. Pozostałe są za małe. Już miałam plany wysłać M. w Wasze strony, ale narazie nie daje się namówić, bo czasu brakuje.
Pisałaś, że zdejmujesz włókninę. Czy w jakimś miejscu masz porównanie z wzrostem chwastów? U mnie mam pełno perzu i szmatkę daje tam gdzie kamyki będę miała( ścieżki).
Asik 08:18, 09 kwi 2012

Witaj Wieloszko w ten Dyngusowy poranek! Ja oblałam (delikatnie każdego domownika i gościa) i przybiegłam do Ogrodowiska. Podziwiam Twoje prace i jestem pod wrażeniem serbów. Można wiedzieć gdzie je zdobyłaś i w jakiej cenie?
Ja przymierzam się do zakupu pod Legnicą - 2m po 60zł przy większej ilości. Tylko nie widziałam ich, a twoje są piękne!
Milka 09:16, 09 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
I jeszcze na koniec ogrodowych poczynań Wielkiej soboty udało mi się jako tako obsadzić skrzyneczki:

Kawał pracy na ogrodzie zrobiony w realu jeszcze ciekawiej będzie się oglądać
Bardzo ładne dekoracje
Madzenka 11:37, 09 kwi 2012

Ojoj ale się tutaj działo. M sie nie dziwie, że się zdecydowal bo ta wizualizacji Sylwi byla znakomita. Gdyby nie pomoc z ogrodowiska mogłaby być mała sprzeczka przed świętami a tak git i gitara nasadzenia piękne, ogrod optyczne pomniejszony. Ale chłopaki sie napracowali, nie tylko ich karm ale i caly czas motywuj, bo to unikaty na skalę światową
U Madzi są zdjęcia donic, poszukaj dokladnie